Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy mogło dojść do zapłodnienia

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 38, 39, 40 ... 50, 51, 52  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Mar 12, 2008 11:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiesz co to czasem moze sie wahac wiec naucze Ciebie liczyc.
Dni płodne wystepuja od 10 do 18 dnia cyklu,wiec jesli miala np. okres 22Lutego to dolicz 10 dni i wyjdzie ze zaczna sie dni płodne, dodaj 4 wiecej -> bedzie owulacja,trzeba zawsze do tych 14 dodac jeszcze 4 poniewaz plemniki moga w sluzie przezyc 72h Smile a po 18 dniu cyklu sa juz dni niepłodne Smile wystarfczy tylko dodawac i nie pomylic sie Smile
spokojnie ciazy nie ma ! Wink
a co do baletu: hmmm nie wiem watpie zeby pekła błona..chcoiaz i takie przypadki sa.. Neutral. a tampony?ojj nie uzywałabym ich bo nie wiadomo czy blona jest blisko czy tez daleko..;/

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
light

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Mar 13, 2008 9:54 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hehe dzieki Smile nie to zebym nie byl doswiadczony bo troche tam jestem,zdarzyla sie juz taka sytuacja 1-2 razy ze zle zalozyla a potem obrucila,ale bylem tak napalony ze o tym nie myslalem Wink,jakos tak po tym razie mnie naszlo co jesli Razz...wiec czyli jezeli miala 22 lutego + 10 = 3 marca + 4 = 7 marca + 4 = 11 marca zaczynaja sie dni nie plodne ? czy wlicza sie takze 22 lutego czyli by wychodzilo 10 marca? i czy to wazne ze miala dni plodne wtedy ? skoro podobno nie ma w tym plynie plemnikow ? bo w innych tematach odpisalas :

Cytat:
nie ma mozliwosci zajscia w ciaze poprzez ten płyn...podczas podniecenia jest jest on wydzielany z gruczolu prostaty i nie ma plemnikow. dopiero przy samym wytrysku pojawiaja sie plemniki. okres ma to do siebie ze czasem sie spoznia... 2 dni to normalka jak bedzie tydzien i 0 okresu to wtedy mozna zaczac sie martwic. Wg mnie jest ok. a dziewczyna miala dni płoodne??

napewno nie Rolling Eyes Embarassed ? wyraz moze w liczbach na ile szansa albo w % xD

przepraszam ze tak mecze,ale dodatkowa nauka biologi pomoze a nie zaszkodzi Smile

p.s jeszcze wspomne ze przed wyciagnieciem "wacka" caly czas byl mokry w spodniach czy jezeli dobrze rozumiem (przez ok 15 min byl w spodniachl) byly by jakies plemniki to by zginely ? pomiedzy samym nalozeniem gumki a wejsciem minelo troche wiecej niz minute...czy poprzez takie nasmarowanie tym preejakulatem gumki na miejscu zbiorniczka z zewnatrz moze cos byc ? i nastepne pytanie,mam nadzieje ze ostatnie Wink czy byl przypadek zaplodnienia poprzez preejakulat? i to ze bylo dosyc zimno (robilismy to na polu Very Happy) zmienia cos ? czy one wymieraja tak samo nie zaleznie od temperatury w jakiej sie znajduja na zewnatrz? plyn byl w calosci przezroczysty wiec to preejakulat?

jeszcze raz przepraszam za moje dlugie posty o tym samym,az sie dziwie ze chce Ci sie je czytac i odpisywac Wink..Pomyslec ze masz kilka takich i sama chcesz sobie je czytac...przepraszam....poprostu teraz o tym pomyslalem co by bylo gdyby w tym przypadku...
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Czw Mar 13, 2008 10:16 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hehe interesuje sie tym wiec spoko Smile nie ma problemu jak kolejny raz komus cos wytlumacze.
bardzo dobrze liczysz Smile tak wiec od 3 do 11 marca ma dni płodne Smile a 7 marca prawdopodobnie była owulacja Smile wiec w tych dniach trzeba szczegolnie uwazac Razz. Dzis mamy 13 wiec sa juz niepłodne. pamietaj ze czasem rozne czynnki (stres, antybiotyk) moga przesunac owulacje, ja podałam te wyliczenia dla regularnego cyklu - bez zachwian Smile.
Nie ma znaczenia gdzie sie kochacie, na polu, w samolocie, wc Razz hehe wazne zeby uwazac na dni płodne i uzywac wtedy gumki i bedzie wszystko ok. a jesli zobaczysz płyn wyciekajacy tzn ze to jest podniecenie i nie ma plemnikow Smile napewno. chyba ze bedziesz tuz przed samym finałem Wink.
mam nadzieje ze teraz bedziecie liczyc i uwazac a ciazy nie bedzie na 100% Smile pzdr Wink Wink

Powrót do góry
light

PostWysłany: Czw Mar 13, 2008 10:20 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hehe dzieki Smile czyli jesli by nawet znajdowaly sie w preejakulacie plemniki przez ten czas przebywajac w spodniach pozdychalyby ?
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Czw Mar 13, 2008 10:21 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moze przejdzmy na PM bo za duzo pyytan sie tu tworzy Smile Wink

Powrót do góry
marw15

PostWysłany: Wto Mar 25, 2008 10:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam taka sprawe jakies 2tyg temu wraz z moja dziewczyna zaczelismy uprawiac pettnig po paru min doszlo do malego zbliżenia penis nie
wszedl nawet do polowy, robilismy to bez gumki ale tylko przez chwile troche
sie podjaralem ale to wytrysku bylo jeszcze daleko po 2-3"wsadzeniach" dalej uprawialismy pettnig, i jej spoznia sie okres juz 2 dzien i ona sie troche denerwuje prosze o jakas porade czy bylo mozliwe zajscie??
Powrót do góry
karioka
Przyjaciel forum

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Wto Mar 25, 2008 10:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli nie miałeś orgazmu, ani nawet nie było do niego blisko to nie ma mowy o ciąży.
pinezka
Gość

PostWysłany: Wto Mar 25, 2008 10:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie ma mowy o ciazy. nie doszlo do wytrysku wiec skad niby zaplodnienie? wszystko jest ok. 2 dni spoznienia to jeszcze nie jest nic strasznego,naprawde. Czekajcie cierpliwie a ciotka przybedzie Smile
Powrót do góry
marw15

PostWysłany: Wto Mar 25, 2008 10:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki wielkie do orgazmu bylo daleko i nawet nie doszlismy Wink tylko wlasnie moja girl jest troche nerwowa Smile pod tym wzgledem pozdo

edited:
i jeszcze sie nie zaczal ;/ czym to moze byc spowodowane??

mam jeszcze 1 pytanie ile moze sie opoznic okres przez stres??

---------edited by yalissea-----
Używaj opcji "Zmień"
Powrót do góry
sylwusia

PostWysłany: Czw Mar 27, 2008 7:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to znowu ja ... juz pisalam swoja historie na innym temacie ale jak myslicie skoro kochalam sie z moim chlopakiem dwa dni po okresie i doszedl we mnie czy mozliwa jest ciaza czy nie ?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 38, 39, 40 ... 50, 51, 52  Następny
Strona 39 z 52