Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
maja708
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 2:12 pm Temat postu: |
|
|
no i dostałam tego krawawienia, ale trwało zbyt krótko jak na okres, było również bardzo skąpe (zaczęło sie w niedzielę i skończyło dziś). rozumiem, że świadczy to jedynie o tym, że wystąpił u mnie skutek uboczny? czyteż mogę być już spokojna? czy to, że dostałam krawienia oznacza, że wszystko w macicy się złuszczyło i nie jestem w ciąży? prawdziwy okres dostanę nie wiadomo kiedy, może za miesiąc, może za dwa, a może jutro... tak mam.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 2:13 pm Temat postu: |
|
|
wg mnie wszystko jest w najlepszym porzadku.
nie denerwuj sie a okres kiedys przyjdzie, za miesiac badz za dwa, bo przy tej dawce hormonow cykl moze zostac powaznie zaburzony. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
smirnoff
|
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 12:07 pm Temat postu: |
|
|
witam...proszę o radę...
podczas 25 dnia cyklu menstruacyjnego mojej dziewczyny wspołżylismy...
zastosowalismy zabezpieczenie w postaci prezerwatywy dodatkowo stosunek przerywany...jednak prezerwatywa pękła...a sperma spłyneła na narządy płciowe dziewczyny...jakie są szanse zajscia w ciąże ? zdobylismy recepte na escapelle...jednak moja kobieta obawiała sie tak duzej dawki hormonów a mając nadzieje ze dzisiaj miala dostac okres nie zazyła jej wczoraj...jednak okres nie nastapil...pytanie czy jednak ją zażyc czy nie ma takiej potrzeby...w koncu to byl juz 25 dzien cyklu...prosze o pomocne wypowiedzi...
PRZECZYTAJ REGULAMIN FORUM!!!Nie zakładaj nowego tematu skoro istnieje pokrewny!Forum to nie śmietnik. Powtarzający się temat usunęłam / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
maja708
|
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 12:43 pm Temat postu: |
|
|
smirnoff moim zdaniem to, że twoja dziewczyna nie dostała okresu ma niewielki związek z pękniętą gumą. jeżeli ma dość regularne miesiączki to raczej mało prawdopodobne, że zajdzie w ciążę. takie jest moje zdanie. a ile macie lat, jeśli wolno spytać? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
smirnoff
|
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 12:48 pm Temat postu: |
|
|
może opoznienie spowodowane jest stresem związanym z obecną sytuacją...(?)
mamy po 20lat |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 12:49 pm Temat postu: |
|
|
ludzie nie piszcie o tym samym w 2ch miejscach bo robi sie smietnik.
opiekun tego dzialu i tak usunie zbedny temat wiec po co zakładac dwa takie same?? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
smirnoff
|
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 12:56 pm Temat postu: |
|
|
spokojnie "wind_of_hope" potrzebowalem szybkiej madrej porady a w poprzednim temacie bylo na poczatku male zainteresowanie... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
maja708
|
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 1:01 pm Temat postu: |
|
|
podejrzewam że to też może mieć wpływ. myślę że powinniście spokojnie zaczekać na okres, pewnie niedługo się pojawi. ale po nim najlepiej zrobić jeszcze test, bo słyszałam o przypadkach kiedy mimo, że nawet stosunek został odbyty w trakcie okresu to dziewczyna zaszła w ciążę, bo już wytworzyło się w niej kolejne jajeczko. nie wiem, ile jest w tym prawdy, nie jestem ekspertem, ale ja bym tak postąpiła
Dodano po 33 sekundach:
ja właściwie doszłam już do siebie po tych całych sensacjach, trochę jestem tylko osłabiona, ale pewnie wpływ na to mają inne czynniki. kończy mi się to krwawienie, coś tam jeszcze plami, ale niewiele. chyba niebezpieczeństwo zażegnane, co sądzicie?. chętnie zrobiłabym test, ale raczej zaczekam jeszcze z 1,5 tygodnia (1,5 tygodnia temu brałam escapelle), bo z tego co piszecie do 3 tygodni test może być przekłamany, nie chcę więc znów sie stresować jak wyjdą 2 kreski. bardzo dziękuję za wsparcie, trzymam za was wszystkie kciuki, trzymajcie się ciepło |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
pine_ska
|
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 5:18 pm Temat postu: |
|
|
Opiszę swój przypadek, mam nadzieję, że będziecie w stanie mnie pocieszyć, bo prawdopodobnie strasznie panikuje. Wczoraj, (tj. 14 - stego) po raz pierwszy kochałam się ze swoim chłopakiem. To nawet nie był normalny stosunek, bo on nawet nie wszedł do końca, poza tym było z tego zero przyjemności, zarówno dla mnie, jak i dla niego. Nie doszedł, wczoraj miałam 23 dzień cyklu (zazwyczaj mam okres 30-32 dnia cyklu, ale w poprzednim miesiącu dostałam go 28 dnia, więc cięzko określić czy to był ostatni z dni płodnych, czy już dni niepłodne (oby!)). Stosowaliśmy prezerwatywę, która na szczęście nie pękła, ale zsunęła się (mniej niż połowę) przy wyciąganiu - wg niego wtedy. Wiem, że racjonalnie biorąc pod uwagę fakty: dzień mojego cyklu i brak wytrysku ryzyko ciąży jest minimalne, mimo to wzięłam escapelle dziś po 12, po około 21 godzinach od stosunku. Mam ściśnięty żołądek ze stresu.
Przyłączyłam do pokrewnego. / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|