Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 5:34 pm Temat postu: |
|
|
niepotrzebnie bralas escapelle, wg mnie.
a jesli juz wzielas to tym bardziej nie ma powodu do stresu.
ale licz sie z tym, ze teraz okres moze sie spoznic, albo moze byc tylko plamienie - jest to skutek dawki hormonow.
i nie stresuj sie bo ze stresu okres moze sie spoznic. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
czekający w strachu
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 3:55 pm Temat postu: |
|
|
Witam dnia Wysłany: Czw Kwi 09, 2009 9:32 pm Temat postu: Help ~~
opisałem zaistniałą sytuację:
"
Jestem w lekkim stresie , bo nie wem gdzie jeszcze mam szukać wsparcia, mianowicie ... Kochaliśmy się z dziewczyną bez zabezpieczenia ( wiem nieodpowiedzialne )[ nigdy więcej przed ślubem ] może z 30 - 40 min. Nie doszło do wytrysku i zakończyliśmy ten sex bardzo szybko z obawy na to co się może wydarzyć. Po ok 40 godzinach moja partnerka połknęła escapelle. Z tego co nam wiadomo miała dni niepłodne ( jej cykl waha sie 27 - 28 - 29 dni , ok 15. IV powinna mieć normalnie okres ) Teraz odchodzę od zmysłów, gdy tylko w radiu czy telewizji usłyszę coś o dzieciach od razu przełączam , ponieważ tak się boje ... Kochaliśmy się 5. IV( ok 1 - 2 w nocy ) a tabletkę dostaliśmy w poniedziałek czyli 6( ok 17 - 18 godziny ). IV . Dzisiaj mamy 9 , kobieta juz praktycznie 3 cale dni jest po zażyciu tabletki i jak na razie brak jakichkolwiek skutków. Prosiłbym o szybką odpowiedz. Z góry dziękuje"
Dziewczyna miała mieć okres ok 15 mamy 17 okresu nie widać , skutków również żadnych nie było , można powiedzieć , że odchodzę od zmysłów a więc pisze jeszcze raz tutaj. Miał może ktoś podobny przypadek ? , jakie były tego skutki , czy była ciąża i czy muszę po prostu cierpliwie czekać i się nie zamartwiać HELP |
|
Powrót do góry |
|
|
|
costa23
Wysłał podziekowań: 9 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 3:58 pm Temat postu: |
|
|
wszystko ok wzięła tabletkę dość szybko i z tego co piszesz wytrysku w niej nie było spokojnie baby z tego nie będzie
A skutki nie zawsze występuję i lepiej dla niej a okres spóźnić się jej może bo wzięła dużą dawkę hormonów Spokojnie czekaj i jej nie stresuj _________________ powrót..na jak długo??where is sens???
Ostatnio zmieniony przez costa23 dnia Pią Kwi 17, 2009 4:01 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
czekający w strachu
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 4:00 pm Temat postu: |
|
|
costa23 Dziekuję ślicznie A więc czekam . |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Julkaa_7
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 9:06 am Temat postu: |
|
|
Hej. Więc radziłam się kiedyś tutaj czy wziąść escapelle no i wzięłam. Tabletke wzięłam 23 lutego. Potem 28 pojawiło się krwawienie i to dosyć obfite, trwało z tydzień. No i, aż do teraz okresu ani widać ani słychać. Boję się strasznie. W sumie nie mam żadnych objawów ciąży. Ale okres znikł i to mnie przeraża. Czy to możliwe, że escapelle jeszcze działa i tak mi miesza w organiźmie?
Mój najdłuższy cykl trwał nawet do 40 dni. Najkrótszy do 32, 33. Mam nieregularne cykle, więc trudno mi napisać.
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 1:52 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli wzięłaś tabletkę do 72 godzin to powinna ona być skuteczna. Najskuteczniejsza jest w 1 dobie.
Zrób test z krwi. On da 100% pewności. I idź do ginekologa. Jeśli to nie ciąża, to może trzeba okres wywołać. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Julkaa_7
|
Wysłany: Wto Kwi 21, 2009 8:15 pm Temat postu: |
|
|
W niedziele zrobiłam test ciążowy, a wynik odrazu był negatywny, więc trochę się uspokoiłam. A dziś dostałam okres
Dziękuje za odpowiedź. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
maja708
|
Wysłany: Sob Kwi 25, 2009 1:39 pm Temat postu: |
|
|
hej dziewczyny. ja już jestem poza tematem, wzięłam 3 tyg. temu escapelle po ok 12h. kiepsko się czułam, po kilku dniach dostałam krwawienia. czytałam, że esc. może przekłąmywać wyniki testu nawet do 3 tyg, więc z nim zaczekałam i dziś zrobiłam. wynik negatywny, jedna gruba krecha a w koło biało. dzięki za podtrzymywanie na duchu. życzę wszystkim powodzenia!
P.S. nie wiem, czy to jakaś zależność czy przypadek, ale zauważyłam, że wszystkie, które pisały, że po esc. nie miały krwawienia, zaszły jednak w ciążę. tak ku przestrodze |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Kwi 25, 2009 2:09 pm Temat postu: |
|
|
nieprawda. ja nie miałam krwawienia i nie zaszłam w ciążę ;] _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Sob Kwi 25, 2009 3:22 pm Temat postu: |
|
|
ja tez krwawienia nie mialam i w ciazy nie jestem.
dostalam cos a'la okres w normalnym jego terminie, a potem 3 miesiace nie mialam okresu, ale w ciazy nie bylam.
nie ma reguly, wiec nie wprowadzaj niepotrzebnej paniki. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|