Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part.4

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 37, 38, 39  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
costa23

Wysłał podziekowań: 9
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Sob Sty 17, 2009 7:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kochany_misiaczek18 dziewczyno przeczytaj sobie raz jeszcze to co napisała nowicjuszka litości oszczędź dziewczynie nerwów Wink
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sob Sty 17, 2009 10:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale jak ja mam jej nerwów oszczędzić, skoro tłumaczę jak chłop krowie na granicy a ona nie rozumie...Może podać w innym języku wszystkie informacje? Wink
kochany_misiaczek18

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Sty 18, 2009 12:42 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiecie co myslalam ze to forum jest aby pomoc nawet takim jak ja Sad ale sie mylilam Sad poprostu za duzo juz na innych portalach czytalam to i owo i nie wiem co jest prawda
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Nie Sty 18, 2009 1:34 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak juz cie tak skreca i sie boisz to zrob test i bedziesz miala pewnosc ze nie jestes w ciazy - zrob bete z krwi (zeby potem nie bylo watpliwosci czy test dobrze wyszedl) I tyle. Ale rowniez uwazam ze w ciazy nie jestes.
Supermoderator

PostWysłany: Nie Sty 18, 2009 1:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Owszem jest po to żeby pomóc, i tu się nie mylisz. W związku z czym jeszcze raz powtórzę.

Mówię: nie ma szans na ciążę. Powtarzam to któryś raz z kolei.

Escapelle blokuje owulację jeśli jeszcze do niej nie doszło, oraz powoduje zmiany w błonie śluzowej macicy, które uniemożliwiają zagnieżdżenie się ewentualnego zarodka w niej. Tabletka ta jest bardzo skuteczna jeśli zostanie przyjęta szybko. A Ty przyjęłaś ją szybko. Więc nie masz się czym martwić. A to krwawienie o którym piszesz to prawdopodobnie krwawienie wywołane escapelle, a nie właściwa miesiączka. Ale to jest w 100% normalne.

Jeśli masz aż tak duże wątpliwości, to idź do ginekologa, niech Ci cały mechanizm działania tej tabletki wyjaśni, skoro moje słowa Cię nie przekonują. Ja niestety nie mogę nic więcej zrobić...

Pozdrawiam Smile
Małgosia23

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 9:42 pm    Temat postu: pomocy!! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po odstawieniu tabletek anty (jakies 1,5 temu :/ roku) mam bardzoo nie regularne cykle..nie raz wywoływany.Przed tabletkami miałam regularnie co 33 dni.Lekarz kazał mi zażywać Agufem.... i 7 grudnia zaliczyłam wpadke..(22-23 dzien cyklu).....pękła prezerwatywa i po 12h wziełam escapelle... zero skutków ubocznych, żadne plamienia, moze zmiana nastrojów, i 18 Grudnia to jest po...11 dniach (tj 34 dzien cyklu od wcześniejszej miesiączki) dostałam okres,obfity i normalny jak zawsze.Od tego momentu się przestraszyłam i nie miałam zbliżenia......dopiero 31 Crying or Very sad dnia cyklu z prezerwatywą.Dziś jest 35 dzien cyklu i okresu nie mam....szyjke macicy mam twarda...praktycznie sucho....czy mam sie czegoś obawiać ? może stres? nie czuję się jakoś inaczej....nie wiem czy mam sie obawiac tej wpadki czy zblizenia w 31 dniu cyklu?! za 2 razem prezerwatywa niby nie pękła...stress....kolezanka mówi że panikuję i tym sobie sama opuźniam....mam nadzieje ze dobrze wszystko opisałam... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 11:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Myślę że nie ma szans na ciążę. Wzięłaś escapelle szybko, więc na bank zadziałała. Przy kolejnym zbliżeniu prezerwatywa nie pękła, więc nie ma z czego być ciąży.

Zrób test ciążowy jeśli minęło min 14-16 dni od stosunku. I pójdź do ginekologa. Może warto wziąć jeszcze raz tabletki antykoncepcyjne ale już inne, może wtedy się cykle wyregulują...
Małgosia23

PostWysłany: Czw Sty 22, 2009 11:17 am    Temat postu: Pomocy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Do Nowicjuszka:
Moze i masz rację ale wiesz...stress itp.Ja zawsze miałam okres (przed tabsami) regularnie 33 dni.... na razie to mój 36 dzień....tylko zaniepokoiło mnie....jak sprawdzam szyjke to niby twarda ale śluz... jest jakiś taki "glutowaty" i troche się rozciąga.Biały.... czy to może być płodny ? wydaje mi się ze ten 31 dzien cyklu.... (a tym bardziej teraz 36 dc) to chyba za póżno na owulację ?????

Tabsów już nie chcę.... zrobiły mi taki bałagan ze wole... nie.
Cholera ten stres.... :/ Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Ja już zwariowałam..... teraz wydaje mi się że mam płodny śluz...w 36 dniu cyklu ??!! czy to możliwe ?!

Jak chcesz coś dodać użyj opcji zmień. Posty połączyłam. / nowicjuszka
Powrót do góry
niunia916

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Sty 22, 2009 11:21 am    Temat postu: Bardzo proszę o pomoc! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Od jakiegoś 1,5 roku regularnie brałam Yasminki. Co pół roku mam przerwe. I akurat w grudniu odstawiłam Yasmin. Miesiączkę miałam 27.12 w 19 dniu cyklu kochałam się z chłopakiem i kiedy z niego schodziłam prezerwatywa została we mnie. Nie było w niej spermy. Jedynie płyn ejakulacyjny. Nie wywróciła się również na drugą stronę. Baliśmy się, że podczas wyciągania mogło wylecieć troche z niej płynu. Po 34 h przyjęłam escapelle. Nie miałam żadnych objawów ubocznych. Od kilku dni czuje tylko dziwne napięcie w brzuchu i bulgotanie ale myślę, że to raczej objaw stresu tym bardziej, że mam teraz sesje. Przyjęłam tą tabletkę ze względu na to, że po odstawieniu antykoncepcji kobieta jest podwójnie płodna Sad Jakie jest prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży??
Bardzo się tym martwie i boję się, że od stresu jeszcze bardziej mi się poprzesuwa Sad (planowaną miesiączke mam na 24.12) Proszę o opinie. Pozdrawiam
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Czw Sty 22, 2009 4:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Małgosia23 Wzięłaś escapelle więc w ciąży nie będziesz. Zawiera ona dużą dawkę hormonów, więc Twój organizm może wariować. Tym bardziej że i tak cykle Ci się rozregulowały. Ale do ginekologa idź. Przepisze Ci leki hormonalne na wyregulowanie cyklu (skoro nie chcesz anty) i wszystko wróci do normy.

niunia916 Żadne.Wzięłaś tabletkę, poza tym jak sama napisałaś nie było wytrysku.
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 37, 38, 39  Następny
Strona 5 z 39