Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pawelek656
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Mar 21, 2011 5:41 pm Temat postu: :/ |
|
|
wiem ze to ogromna dawka hormnow i ze moze przestawic cykl... 1 okres co jej sie spoznil miala normalny jak kazdy 5 dni krwawila i obfitosc byla taka sama... no a teraz mija 5 czy 6 dzien i nic dalej go nie ma imam nadzieje ze w caizy nie jest... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Pon Mar 21, 2011 5:53 pm Temat postu: |
|
|
pawelek656, 5 dni to nie spóźnienie, nie panikuj, będzie dobrze .. skoro tak się boisz to niech dziewczyna wykona test _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
SamotnyWilk
|
Wysłany: Sro Mar 30, 2011 6:44 pm Temat postu: Re: :/ |
|
|
pawelek656 napisał: | wiem ze to ogromna dawka hormnow i ze moze przestawic cykl... 1 okres co jej sie spoznil miala normalny jak kazdy 5 dni krwawila i obfitosc byla taka sama... no a teraz mija 5 czy 6 dzien i nic dalej go nie ma imam nadzieje ze w caizy nie jest... |
i jak z okresem? escapelle zadziala? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
alex.i
|
Wysłany: Wto Kwi 05, 2011 11:36 am Temat postu: |
|
|
Witam, mam jedno pytanie: przez jaki czas escapelle zagęszcza śluz? Z góry dziękuje za odpowiedź |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 07, 2011 7:10 am Temat postu: |
|
|
To jest zależ od metabolizmu Twojego organizmu.
Przyjmuje się, że jedna tabletka chroni tylko jeden stosunek. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Daga32
|
Wysłany: Nie Kwi 17, 2011 9:18 am Temat postu: |
|
|
Kochałam się z chłopakiem 15 kwietnia, był to 21 dzień cyklu więc teoretycznie dni niepłodne, zsunęła nam się prezerwatywa, tabletkę escapelle zażyłam po około 9 godzinach, wzięłam ją na czczo i zastanawiam się czy to może mieć jakiś wpływ na jej wchłonięcie, nie mam też żadnych objawów skutków ubocznych. Czy mam się martwić czy przestać o tym tak negatywnie myśleć że tabletka mogła nie zadziałać?
Dodam że cykle mam regularne co 28 dni.
Z góry dziękuje za odpowiedź. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 17, 2011 10:31 am Temat postu: |
|
|
daga zadziałała napewno. własnie gdybys miała wymioty tzn ze sie nie wchłoneła prawidlowo i trzeba by było przyjac kolejna dawke.
skoro cykle masz 28dniowe a kochałas sie 21dc to wg mnie niepotrzebnie brałas esc. miałas wtedy dni niepłodne i nie ma szans na ciaze a poza tym ze gumka sie zsuneła, był wytrysk w srodku? pekła?
tak czy siak esc moze przyczynic sie do spoznienia @ takze nie panikuj jak w wyznaczonym terminie nie dostaniesz okresu. wszystko bedzie OK _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Daga32
|
Wysłany: Nie Kwi 17, 2011 7:30 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję kochana za pocieszenie, wiem że teoretycznie nie mogę zajść ale wolę dmuchać na zimne, wytrysk był w środku niestety stąd moja panika a na ciążę nie mogę sobie pozwolić obecnie i jak wyszło nie z tym facetem. Staram się nie panikować ale wiadomo jak to w takich sytuacjach jest i umysł człowieka szaleje. Mam wizytę u mojej gin we wtorek więc wszystko jej powiem, mam nadzieję że cykl aż tak mi się nie rozreguluję. Pozdrawiam wszystkie pocieszycielki na tym forum |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ania19911
|
Wysłany: Pon Kwi 18, 2011 3:34 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Mam nastepujace pytanie, ktore mnie nurtuje.
Escapelle wchłania sie 3-4 godziny i jesli sie zwymiotuje, albo dostanie rozwolnienia to trzeba wziac nową tabletke. Czyli zaczyna ona działac dopiero po tych 4 godzinach ?
A teraz sedno: Jeśli 2h po wzięciu tabletki uprawia sie seks, to tak jakby jeszcze escapelle nie zaczelo dzialac i raczej powinno byc wszystko w normie ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 18, 2011 10:19 pm Temat postu: |
|
|
Daga jestem pewna ze mamusia nie zostaniesz ale fakt- dziecko z kims kogo sie nie kocha - niezbyt ciekawa sytuacja. no ale Ty w takiej nie bedziesz- zobaczysz
ania zalezy jaki seks? w dni płodne ? z wytryskiem w srodku czy bez?
przy jak dlugich cyklach? itp. za mało inf napisałas..
jesli masz dni niepłodne to nie ma sensu brania esc. bierzesz ja wowczas gdy byłas lub jestes w trakcie owulacji no i doszlo do pekniecia gumki, wytrysku w srodku itp. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|