Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 23, 2010 8:44 pm Temat postu: |
|
|
Na każdych prezerwatywach czy globulkach pisze czy następuje jakaś reakcja z globulkami / prezerwatywami.Dlatego warto przeczytac ulotke Ale w wiekszosci przypadkow wszystko ok. Z tego co wiem z durexami nic raczej sie nei dzieje.
Tak wiec spokojnie. Poczytaj ulotke zanim kupisz i powinno byc ok _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lila19
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 24, 2010 9:47 am Temat postu: |
|
|
dzięki pięknie:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dOSZiba
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Paź 17, 2010 4:00 pm Temat postu: |
|
|
Witam - chciałem się dowiedzieć parę spraw na temat tych oto globulek.
Parę razy zdarzyło mi się je stosować razem z moją kobietą...
Niestety trochę zdziwił mnie fakt że jest takie podzielone zdanie o ich skuteczności...
Na oficjalnej stronie Pantexu Oval piszą że skuteczność tych oto globulek wynosi aż 99,7 % (0,1-1 wskaźnik Pearla).
Tymczasem tutaj i ówdzie czytuję że to ma bardzo niską skuteczność porównywalną z prezerwatywą !
Moja koleżanka była u ginekologa i właśnie to te globulki zostały jej polecone (bo nie mogła z jakiś tam powodów tabsów przyjmować)...
Bardzo wysoka skuteczność i brak hormonów itp.
Tymczasem na jakimś tam innym forum czytuję że "to dobry sposób jeśli chcesz zajść w ciąże i nie wiedzieć kiedy" i "Efektem ubocznym Pantexu jest mój młodszy brat".
Jeżeli nie stosowałem tego leku z prezerwatywą i spust nastąpił w środku to znaczy że jest bardzo wysokie prawdopodobieństwo zapłodnienia!?
Nie wiem, troszeczkę została zasiana dezinformacja o tym leku i chciałbym się dowiedzieć...
Czy mam go stosować razem z prezerwatywą ?
Czy można ufać Pantexowi (oczywiście nie chodzi mi o bezgraniczną wiarę tylko w przykładowo w 99%..) ?
A co z "spustem w środku" ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Paź 17, 2010 9:34 pm Temat postu: |
|
|
Dosziba jesli bedziecie stosowac sie do ulotki to mysle ze nie ma powodu do paniki. Interesuje Cie spust w srodku? jesli tak to tylko w dni niepłodne (tylko przy regularnych cyklach) lub gdy dziewczyna zazywa tabletki anty. w innym wypadku radze nie ryzykowac bo roznie to moze byc.
pamietaj ze patentex oval zapewnia zabezpieczenie tylko, jeśli globulka w pełni rozpuści się do formy pianki i jej aktywny składnik zdąży rozprowadzić się w pochwie.Zajmuje to 10 minut. jesli odczekacie np 2-3min to jej działanie jest nieskuteczne. byc moze to mieli na mysli ludzie z "innego" forum.
Dodano po 30 sekundach:
dOSZiba napisał: | Czy mam go stosować razem z prezerwatywą ? |
jak najbardziej. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Paź 17, 2010 11:55 pm Temat postu: |
|
|
I trzeba też pamiętać, że globulka działa przez określony czas. Co do skuteczności...No aż tak wysokiej na pewno nie dają, ale wraz z prezerwatywą dają bardzo dobre zabezpieczenie, nawet jeśli się zdarzy, że prezerwatywa np zsunie się. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|