Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kinia0907
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lip 03, 2007 8:23 am Temat postu: |
|
|
Hej, mój mąż odebrał wyniki nasienia. Wyszło coś czego w najgorszych snach bym się nie spodziewała. wykazało brak plemników. Boże dla mnie to jest jak wyrok. Nie znam się i nie wiem czy można zrobić zeby plemniki były.
Szok, koszmar, ach to życie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Lip 03, 2007 2:53 pm Temat postu: |
|
|
wspołczujeee u kobiet to stosuja zapłodnienie in-vitro a u mezczyzn? nie mam pojecia _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Lip 03, 2007 3:31 pm Temat postu: |
|
|
Kinia0907 napisał: | Hej, mój mąż odebrał wyniki nasienia. Wyszło coś czego w najgorszych snach bym się nie spodziewała. wykazało brak plemników. Boże dla mnie to jest jak wyrok. Nie znam się i nie wiem czy można zrobić zeby plemniki były.
Szok, koszmar, ach to życie. |
może sprawdźcie jeszcze, czy są plemniki w ejakulacie? najlepiej do tego zrobic biopsje. udajcie sie do dobrego urologa lub androloga. może powinniście się zdecydować na ICSI.. nie załamujcie się. jeszcze nic straconego. musicie znaleźć dobrego lekarza
infrmacja na ten temat z internetu:
"Istotą zabiegu jest wprowadzenie małą mikro pipetą, pod mikroskopem pojedynczego plemnika do dojrzałej komórki jajowej. ICSI stosuje się w znacznie obniżonej płodności męskiej (mniejsza liczba plemników w nasieniu, mniejsza ruchliwość plemników oraz dużo form nieprawidłowych), w niepowodzeniach klasycznego IVF (brak zapłodnienia) lub w przypadkach, w których komórki jajowe posiadają osłonkę uniemożliwiającą wniknięcie plemnika. Ponadto istnieje możliwość pobrania plemników z najądrza (MESA- Microsurgical Epidydymal Sperm Aspiration, PESA - percutaneous epididymal sperm aspiration) w przypadku niedrożności dróg wyprowadzających nasienie oraz z jądra (TESE - Testicular Sperm Extraction, TESA- Testicular Sperm Aspiration) w przypadkach dysfunkcji kanalików krętych jądra. Metoda ICSI, wykorzystywana przez doświadczonego embriologa zwiększa prawdopodobieństwo zapłodnienia komórki jajowej nawet do 90%." _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
violka1979
|
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 9:26 pm Temat postu: mój mąż jest bezpłodny!!! |
|
|
witam , jestem tu nowa.Mam 28 lat wraz z mężem ponad trzy lata staraliśmy się o dzidziusia, cały czas myślałam, że to ze mną jest coś nie tak i biegałam od lekarza do lekarza, wkońcu udało mi się namówić męża na badania nasienia i okazało się że mój mąż cierpi na brak spermatozoidów (w nasieniu nie ma plemników). jestem załamana i nie wiem co dalej, nie wyobrażam sobie życia bez dziecka, może ktoś wie gdzie powinnam się udać i czy jest jakiś sposób na to bym została mamą.Błagam odpiszcie
----edited by emilka----
wydzieliłam Twojego posta i przyłączyłam tutaj, ponieważ w tym temacie ten problem był poruszany |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 10:17 pm Temat postu: |
|
|
Boze szczerze Ci wspołczuje....a co na to mowia lekarze?? daja jakiekolwiek szanse? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
violka1979
|
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 10:30 pm Temat postu: |
|
|
Pomimo tego,że oczywiście płacę za każdą wizytę to lekarze traktują nas z góry.Jak spytałam się co mam teraz zrobić to polecono mężowi powtórzyć badania.Sama wiem ,że to jest zbędne, bo jak kocham się z mężem bez zabezpieczenia przez 3 lata i nie ma upragnionej fasolki to wiadomo,że coś jest nie tak.Teraz szukam jakiejś dobrej kliniki leczącej bezpłodność |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 10:32 pm Temat postu: |
|
|
napewno cos znajdziecie...zmiencie lekarzy...przeciez musi byc jakies wyjscie zycze powodzenia i 3mam mocno kciuki.
ps- dlaczego wczesniej nie zdecydowaliscie sie na te badanie? przeciez jesli para stara sie o dziecko przez ponad rok i nie wychodzi wiec to juz jest sygnał ze trzeba zbadac przyczyne....moze czas tu miał znaczenie? nie wiem _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
violka1979
|
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 10:50 pm Temat postu: |
|
|
Ja już po 6-ciu miesiącach starania się o dzidzię zrobiłam wszystkie zalecane przez moją ginekolog badania, prosiłam męza aby także się zbadał, ale stwierdził abym to ja najpierw przebadała się a jak wszystko będzie OK to on wtedy się przebada i tak zwlekał. Niedawno powiedział mi ,że był przekonany,że to coś z nim jest nie tak ale bał się spojrzeć prawdzie w oczy. bał się że go zostawię, bo nie jest pełnowartościowym mężczyzną.Teraz to już nie ważne , ważne jest że oboje chcemy zrobić wszystko by zostać rodzicami. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ulenka222
|
Wysłany: Pią Paź 26, 2007 12:55 pm Temat postu: staramy sie o dziecko |
|
|
od 3 lat jestem mezatka i staramy sie o dziecko ale nam nic z tego nie wychodzi!!nigdy nie bralam tabletek anty i tez nigdy sie nie zabespieczalismy po slubie jaki i przed slubem i mimo naszych staran nic nam z tego nie wychodzi !!z wielka zazdroscia patrze na dziewczyny w ciazy i malymi bobaskami na reku lekarze mowia ze wszystko jest ok to co jest???czemu nie mozemy miec dziecka???
---edit by Wind_Of_Hope---
prosze nadawac tytuly tematom bardziej sugerujace problem.
Proszę nie pisać dwoch takich samych tematów. Drugi został usunięty.
Temat przeniosłam do odp. działu
i jeszcze jedno: nie pisz więcej niż 3ech znaków przestankowych obok siebie---emilka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eowinia
|
Wysłany: Wto Sty 08, 2008 11:05 am Temat postu: |
|
|
Witam
My równiez staramy sie o dzidzie i jak do tej pory nic nam nie wychodzi a juz troche czasu zlecialo . Umowilam sie do lekarza aby porozmawiac i zrobic badania .
Bardzo wspolczuje violka1979 nie wiem co powiedziez ale moze jeszcze nic straconego sa kliniki i zawsze jest mozliwosc pobrania nasienia z banku spermy chociaz wiem ze to zapewne ostatecznosc i bardzo odwazna decyzja .Ja sie tez boje ale trzeba byc odważnym ! i nie załamywac sie przynajniej starac . Najgorsze jest w tym wszystkim otoczenie wiem po sobie jego presja eh .. szkoda słow
Pozdrawiam i trzymam kciuki za pomysle leczenie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|