Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Hormony, interpretacja wyników

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 12, 13, 14  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
foremka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Lut 16, 2008 7:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

violka my mamy taka sama sytuacje ale nei mozesz sie poddawac , ja bym Ci radzila zmienic lekarza bo ten jakos kiepsko do Waszego problemu podchodzi
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
balbina88

PostWysłany: Pon Maj 12, 2008 7:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich
Smile
Jestem nowym użytkownikiem forum i chciałam sie zwrócić do was z prośba...mozecie mi powiedziec kiedy najlepiej współżyc zeby zajsc w ciaże bo ja i mój narzeczony staramy sie od roku i nic. Sad Crying or Very sad
Miesiaczke mam regularna co 28 dni,krwawienie wystepuje przez ok 4-5 dni maxymalnie.
Kiedy od pierwszego dnia krwawienia współzyc zeby zajsc w ciaze
POSZE O POMOC (najlepiej na privie)
dziekuje z góry Smile
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Maj 12, 2008 9:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

balbina ja polecam zakup testow owulacyjnych Smile dzieki nim bedziesz wiedziala na 100% kiedy masz jajeczkowanie Wink.
dni płodne u Ciebie wypadaja miedzy 10-18 dniem cyklu, ok. 14 dnia nastepuje owulacja Wink jednak nalezy pamietac ze moze ona wystapic rownie dobrze 15,16 jak i 17 dnia... Wink ja radze przytulac sie w okolicach 14 dnai cyklu Smile powodzeniaaa i kup testy Wink Exclamation Exclamation

Powrót do góry
ankaa

PostWysłany: Pią Maj 23, 2008 5:50 pm    Temat postu: nie mogę zajść w ciąże Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cześć mam problem od czterech miesięcy staramy się z mężem o dziecko i nic Sad . Mam torbiel krwotoczną na prawym jajniku. Lekarz mówi że na razie nie będzie jej usuwał tylko mamy starać się o dziecko i że może ten lewy jajnik sam sobie da radę ale jak dotąd nie jestm wciąży i się martwię, bo chciała bym mieć już dzidzię. Może ktoś ma podobny problem piszcie.

---edited by Wind_Of_Hope---
Prosze pisac w specjalnym dziale! temat przenosze w odp. miejsce Smile
Powrót do góry
Tvisha
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Pią Maj 23, 2008 6:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aniu moim zdaniem nie masz sie czym przejmowac. Ja staram sie od marca 2007 i nic i nie jestem jedyna. Niektore kobiety nawet przy pozytywnych wynikach potrzebuja troche wiecej czasu. Na tym forum mozesz nas (starajacych sie) znalezc wiecej. Lekaze okreslaja ze do 1,5 roku nie zajscie nie jest niczym zlym. Mimo wszystko trzymam kciuki za ciebie i za siebie Smile i za reszte starajacych sie
Powrót do góry
ankaa

PostWysłany: Nie Maj 25, 2008 1:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki za wsparcie Tvisha Smile Wiem że nie tylko ja mam taki problem, ale wiesz pewnie jak to jest .. czekasz na dzień w którym masz dostać okres i modlisz się żeby go nie było bo to daje choć cień nadziei na upragnione maleństwo a póżniej znowu rozczarowanie. Na jakimś formu przeczytałam, że dziweczyny biorą olej z wiesiołak bo to podobno pomaga zajść w ciążę. Wiem, że to nieprawda bo nie ma nic cudowanego na zajście w ciążę a szkoda...
Powrót do góry
aniaxox

PostWysłany: Sob Lip 12, 2008 11:14 pm    Temat postu: testosteron Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zrobiłam takie badania prolaktyna 8,0 a norma to 1.9-25ng/ml i testosteron 95,80 a norma jest do 80 ng/dl wiec jest za wysoki i tu moje pytanie czy z tego powodu mogee nie miec jajeczkowania? staramy sie z męzem o dzidziusia jak narazie to pierwszy missiąc i sie nie udało a poza tym chciała bym wiedzie czy długo musiała bym sie leczyc zeby obnizyc testosteron
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Nie Lip 13, 2008 12:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

podwyższony testosteron może blokować owulację lub np. owulacja może być, ale niezbyt dobra (nie wiem, jak to powiedzieć). w każdym razie zarodek może się z takiej owulacji nieprawidłowo rozwijać i ostatecznie może dojść do poronienia. trzeba zbadać przyczynę podwyższonego testosteronu a potem dobrać leki. najlepiej by było pójść do ginekologa-endokrynologa. a leczenie różnie trwa, pewnie na początku 2-3 miesiące i w zależności od efektów się zakończy leczenie lub będzie kontynuować. no ale to zależy od przyczyny podwyższonego poziomu i leków
ewcia192

PostWysłany: Wto Lip 15, 2008 9:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czesc
ja z mezem staramy sie o dziecko juz ponad rok za nim ty sie zaczniesz leczyc to niech twoj maz zrobi sobie badania nasienia i zglosi sie do urologa urolog mu zleci badania bo nie koniecznie wina moze lezec po twojej stronie i powiem ci ze nie zawsze wychodza badania dobrze ja juz sie przekonalam na sobie wszytskie mi wyszly dobrze a jedno ktore robilam panstwowo oczywiscie zle
Powrót do góry
ania26xp

PostWysłany: Wto Wrz 02, 2008 10:08 am    Temat postu: Re: testosteron Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aniaxox napisał:
zrobiłam takie badania prolaktyna 8,0 a norma to 1.9-25ng/ml i testosteron 95,80 a norma jest do 80 ng/dl wiec jest za wysoki i tu moje pytanie czy z tego powodu mogee nie miec jajeczkowania? staramy sie z męzem o dzidziusia jak narazie to pierwszy missiąc i sie nie udało a poza tym chciała bym wiedzie czy długo musiała bym sie leczyc zeby obnizyc testosteron

mam podobny problem nie robiłam prolaktyny, ale mój testosteron to 120!!!!! więc ja bez leków nie mam miesiączki wogóle Sad praktycznie mój organizm zachowuje się jak facet Sad rosną mi wąsy, nadmierny zarost tu i tam, na wywołanie miesiączki biorę luteinę (progesteron) żeby powstało jajeczko clostibegyt i żeby pękło pregnyl w moim organiżmie jednym słowem mówiąc nic nie dzieje się bez leków Sad Ty z całą pewnością musisz iść do dobrego powtarzam dobrego specjalisty i nie żałuj pieniędzy bo w efekcie okaże się że ten na kasę chorych pogorszył tylko Twoją sytuacje... wyniki testosteronu masz jeszcze nie takie złe więc można go zbić gorzej z prolaktyną Sad napewno czeka Cię leczenie hormonalne, POWODZENIA
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 12, 13, 14  Następny
Strona 3 z 14