Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Nikolax33
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Cze 08, 2009 9:59 pm Temat postu: temat postu |
|
|
Alan |
|
Powrót do góry |
|
|
|
edytka
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Mar 08, 2010 12:46 pm Temat postu: Imię dla chłopca lub dziewczynki :) |
|
|
Jakie imiona są teraz w modzie? A może lepiej nie sugerować się modą i dać jakieś ładne, imie polskie które znane od dawna, lecz nadawane nie często w tych czasach?Wpadłam na imie Nikodem a dla dziewczynki Laura. Ci wy na to???? Kto pomoże? Jestem w 4 miesiącu ciąży i za 2 tygodnie mam poznać płeć lecz chce mieć już cos na oku jeśli chodzi o imiona Pierwszy synek ma na imie Kevin |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Mar 08, 2010 2:59 pm Temat postu: |
|
|
Nie bardzo podobają mi się nowoczesne imiona . A teraz jest moda na "starodawne" imionka jak Roch, Stefan, Ignacy, Mieszko itd.
Osobiście lubię miękko brzmiące tak aby można było cudnie i delikatnie mówić do maleństwa ale takie aby jak dorośnie już odpowiednio brzmiało.
Laura , Laurka - fajne, Nikodem, Nikoś też ok.
Mi najbardziej podobają się imiona Hania- Hanusia, Zuzanna- Zunia, Maja- Majeczka, Bartosz- Bartuś...hmm to chyba tyle. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
getii
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 12:54 pm Temat postu: |
|
|
hej ja jestem w 3 miesiacu ciazy i dla dziewczynki dam na imie Natalka a dla chopca Wiktorek kazdy ma inne gusty wiec to zalezy jakie sie komu podoba pozdrawiam goraco
Dodano po 2 minutach:
a teraz najczesciej dawane imiona to Maja i Zuzia podobaja mi sie te imiona ale siostra dała córce zuzia a szwagierka maja wiec ja dam natalka
temat przyłaczam do pokrewnego---edit by Wind_of_hope---
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 2:30 pm Temat postu: |
|
|
Co do imion to hmm mama jeszcze nie jestem ale bardzo podoba mi sie imie Mateusz (Mati), Maksymilian (Maks). Co do imiona dla dziewczynki to hmm tutaj jest problem bo nigdy jakos specjalnie zadne m sie nie podobalo... ewentualnie Kinga, czy Ewa _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 3:37 pm Temat postu: |
|
|
hihihih nie ma co się sugerować opiniami innych. Imiona mają się podobać Wam i nie krzywdzić dziecka . _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kala104
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Mar 17, 2010 11:42 am Temat postu: |
|
|