Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Imię dla synka :)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Nikolax33

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Cze 08, 2009 9:59 pm    Temat postu: temat postu Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Alan
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
edytka

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Mar 08, 2010 12:46 pm    Temat postu: Imię dla chłopca lub dziewczynki :) Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jakie imiona są teraz w modzie? A może lepiej nie sugerować się modą i dać jakieś ładne, imie polskie które znane od dawna, lecz nadawane nie często w tych czasach?Wpadłam na imie Nikodem a dla dziewczynki Laura. Ci wy na to???? Kto pomoże? Jestem w 4 miesiącu ciąży i za 2 tygodnie mam poznać płeć lecz chce mieć już cos na oku jeśli chodzi o imiona Smile Pierwszy synek ma na imie Kevin
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Mar 08, 2010 2:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie bardzo podobają mi się nowoczesne imiona Wink . A teraz jest moda na "starodawne" imionka jak Roch, Stefan, Ignacy, Mieszko itd.
Osobiście lubię miękko brzmiące tak aby można było cudnie i delikatnie mówić do maleństwa ale takie aby jak dorośnie już odpowiednio brzmiało.
Laura , Laurka - fajne, Nikodem, Nikoś też ok.
Mi najbardziej podobają się imiona Hania- Hanusia, Zuzanna- Zunia, Maja- Majeczka, Bartosz- Bartuś...hmm to chyba tyle.

Powrót do góry
getii

Wysłał podziekowań: 2

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Sro Mar 10, 2010 12:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej ja jestem w 3 miesiacu ciazy i dla dziewczynki dam na imie Natalka a dla chopca Wiktorek kazdy ma inne gusty wiec to zalezy jakie sie komu podoba pozdrawiam goraco

Dodano po 2 minutach:

a teraz najczesciej dawane imiona to Maja i Zuzia podobaja mi sie te imiona ale siostra dała córce zuzia a szwagierka maja wiec ja dam natalka Smile

temat przyłaczam do pokrewnego---edit by Wind_of_hope---
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Mar 10, 2010 2:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Co do imion to hmm mama jeszcze nie jestem ale bardzo podoba mi sie imie Mateusz (Mati), Maksymilian (Maks). Co do imiona dla dziewczynki to hmm tutaj jest problem bo nigdy jakos specjalnie zadne m sie nie podobalo... ewentualnie Kinga, czy Ewa Smile
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Mar 10, 2010 3:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hihihih nie ma co się sugerować opiniami innych. Imiona mają się podobać Wam i nie krzywdzić dziecka Wink .

Powrót do góry
kala104

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Sro Mar 17, 2010 11:42 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Miłosz - tak daliśmy naszemu synkowi,bardzo podoba nam się to imie
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6
Strona 6 z 6