Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Interakcje tabletek z lekami/alkoholem/żywnością itd

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 35, 36, 37  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Lis 04, 2008 11:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tylko popijać.
i nie obniża tylko podwyższa stężenie ee z tabletek. jednorazowe popicie nic nie zrobi złego, ale jak przez długo czas się tak będzie robić a potem przestanie, to organizm może stwierdzić, że to odstawienie tabletek i może wrócić płodność. zresztą kilka postów wyzej było to tłumaczone ;)
novynette

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Lis 04, 2008 11:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

koleżanka na 7 str napisała że mleko obniża działanie wszystkich leków. eee to prawda? mleko w dużych ilościach osłabia działanie leków? ja piję duuuuuzo mleka i to najczęściej tak ok godzine po wzięciu tabletki Confused
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Lis 05, 2008 12:34 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tutaj też chodzi o popijanie mlekiem niektórych leków. mleko może hamować wchlanianie z jelit lub rozpuszczać otoczkę leku za wcześnie (w żołądku zamiast w jelitach). ale jeśli chodzi o tabletki anty, to nie ma wpływu. bez przesady, można normalnie żyć przy tabletkach anty ;)
nojje

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Sro Lis 19, 2008 8:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A ja mam takie pytanie - czy lekarstwa przeciw chorobie lokomocyjnej (aviomarin, Kinedryl - czyli zawierające antyhistaminę) wpływają na skuteczność tabletek anty? W ulotce nic nie ma na ten temat. Stosuję Harmonet.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Lis 20, 2008 1:26 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aviomarin nie wpływa, a ten drugi chyba też nie, ale nie bardzo wiem, co ma w składzie, więc na 100% nie wiem. locomotiv też nie wpływa. słyszałam, że dobre są też plastry transway na chorobę lokomocyjną
nojje

PostWysłany: Czw Lis 20, 2008 11:33 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kinedryl ma w składzie: moxastini teoclas 0,0250g, coffeinum anhydricum

Plastry są faktycznie dobre, ale mają ograniczony czas działania i na dłuższą trasę niestety się nie nadają.

Jeszcze jedno. Uprawiam sport i czasami przed treningiem łykam tabletki: L-KARNITYNA 500 (skład: winian L-karnityny, L-ornityna, L-arginina, chrom).
Czy to może miec wpływ na tabletki anty?
Powrót do góry
tinyant

PostWysłany: Sro Lis 26, 2008 8:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy ortanol ma jakiś wpływ na tabletki?
tabletke wzięlam o 16 a ortanol o 7 rano nastepnego dnia, i tak przez dwa dni.. moge być spokojna?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Lis 26, 2008 10:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nojje, jak jest chrom, to powinno się robić odstęp 4h pomiędzy ty czymś a tabsą

tinyant
, ortanol nie wpływa na pigułki, poza tym był długi odstęp, więc możesz być spokojna
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Czw Gru 11, 2008 1:09 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Teraz ja mam pytanko.....
Biore Amotaks 1g no i czytałam że ten antybiotyk obniża skuteczność tabletek (cilest). Jednak wziełam ulotkę i nic nie pisze w niej że Cilest reaguje z amoksycylina ... jak mam to rozumiec ? KOmu, czemu wierzyć. W dodatku wyczytałam też że amotaks ma przedłużone działanie i trzeba sie zabezpieczać do konca opakowania... to prawda? Pomocy kobietki bo ja już nie wiem w co mam wierzyć.
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Gru 11, 2008 1:45 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zabezpieczać się w czasie brania i 7 dni po. wiem, że amotaks nie ma napisanego tego w ulotce :/ sama jestem zaskoczona
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 35, 36, 37  Następny
Strona 12 z 37