Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Lis 04, 2008 11:27 pm Temat postu: |
|
|
tylko popijać.
i nie obniża tylko podwyższa stężenie ee z tabletek. jednorazowe popicie nic nie zrobi złego, ale jak przez długo czas się tak będzie robić a potem przestanie, to organizm może stwierdzić, że to odstawienie tabletek i może wrócić płodność. zresztą kilka postów wyzej było to tłumaczone ;) _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
novynette
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lis 04, 2008 11:49 pm Temat postu: |
|
|
koleżanka na 7 str napisała że mleko obniża działanie wszystkich leków. eee to prawda? mleko w dużych ilościach osłabia działanie leków? ja piję duuuuuzo mleka i to najczęściej tak ok godzine po wzięciu tabletki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Lis 05, 2008 12:34 am Temat postu: |
|
|
tutaj też chodzi o popijanie mlekiem niektórych leków. mleko może hamować wchlanianie z jelit lub rozpuszczać otoczkę leku za wcześnie (w żołądku zamiast w jelitach). ale jeśli chodzi o tabletki anty, to nie ma wpływu. bez przesady, można normalnie żyć przy tabletkach anty ;) _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nojje
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lis 19, 2008 8:27 pm Temat postu: |
|
|
A ja mam takie pytanie - czy lekarstwa przeciw chorobie lokomocyjnej (aviomarin, Kinedryl - czyli zawierające antyhistaminę) wpływają na skuteczność tabletek anty? W ulotce nic nie ma na ten temat. Stosuję Harmonet. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Lis 20, 2008 1:26 am Temat postu: |
|
|
aviomarin nie wpływa, a ten drugi chyba też nie, ale nie bardzo wiem, co ma w składzie, więc na 100% nie wiem. locomotiv też nie wpływa. słyszałam, że dobre są też plastry transway na chorobę lokomocyjną _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nojje
|
Wysłany: Czw Lis 20, 2008 11:33 am Temat postu: |
|
|
Kinedryl ma w składzie: moxastini teoclas 0,0250g, coffeinum anhydricum
Plastry są faktycznie dobre, ale mają ograniczony czas działania i na dłuższą trasę niestety się nie nadają.
Powrót do góry |
|
|
|
tinyant
|
Wysłany: Sro Lis 26, 2008 8:51 pm Temat postu: |
|
|
czy ortanol ma jakiś wpływ na tabletki?
tabletke wzięlam o 16 a ortanol o 7 rano nastepnego dnia, i tak przez dwa dni.. moge być spokojna? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Lis 26, 2008 10:46 pm Temat postu: |
|
|
nojje, jak jest chrom, to powinno się robić odstęp 4h pomiędzy ty czymś a tabsą
tinyant, ortanol nie wpływa na pigułki, poza tym był długi odstęp, więc możesz być spokojna _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Czw Gru 11, 2008 1:09 am Temat postu: |
|
|
Teraz ja mam pytanko.....
Biore Amotaks 1g no i czytałam że ten antybiotyk obniża skuteczność tabletek (cilest). Jednak wziełam ulotkę i nic nie pisze w niej że Cilest reaguje z amoksycylina ... jak mam to rozumiec ? KOmu, czemu wierzyć. W dodatku wyczytałam też że amotaks ma przedłużone działanie i trzeba sie zabezpieczać do konca opakowania... to prawda? Pomocy kobietki bo ja już nie wiem w co mam wierzyć. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Gru 11, 2008 1:45 am Temat postu: |
|
|
zabezpieczać się w czasie brania i 7 dni po. wiem, że amotaks nie ma napisanego tego w ulotce :/ sama jestem zaskoczona _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|