Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Interakcje tabletek z lekami/alkoholem/żywnością itd

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 35, 36, 37  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
agawka

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Gru 15, 2008 2:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiem ze macie dosc tutaj takich jak ja ale prosze odpowiedzcie mi:
jak bardzo penicylina obniza skutecznosc tabletek??bo ze obniza to wiem
to byl poczatek 2 tygodnia brania ich w sumie to chyba 9 dzien...
a antybiotyk skonczylam w 7 dniu tabletek...
wiem ze to idiotyczne i madry polak po szkodzie ale chcialabym wiedziec...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Gru 15, 2008 3:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie ma powiedziane o ile, ale antybiotyki nie znoszą antykoncepcji tylko odrobinę ją obniżają o mniej chyba nawet o mniej niż 5%. lepiej się dodatkowo zabezpieczać, ale i tak ryzyko nie jest bardzo duże
agawka

PostWysłany: Pon Gru 15, 2008 3:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziekuje Ci bardzo bardzo!
dodatkowo nie skonczyl we mnie no ale wiaodomo jak to jest a potem kolejny raz sie kochalismy wiec cos na pewno zostalo...
ale mam nadziejie ze bedzie dobrze. dzieki jeszcze raz!
Powrót do góry
100krota

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Sro Gru 17, 2008 1:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie czy mięta lub takie leki typu gripex moga zmniejszac dzialanie tabletek antykoncepcyjnych? podobnie jak poprzedniczki troche panikuje, bo juz mija 3 dzien tygodnia przerwy, a okresu nie ma. biore tabletki yasminelle od dwoch miesiecy. poza tym zauwazylam na brodawce maly guzek (jest podobny do miejsca ukąszenia komara). co to moze byc? i czy konieczna bedzie konsultacja z lekarzem?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Gru 17, 2008 3:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mięta nie ma wpływu a co do gripexu, to staraj sie nie jeść wiecej dziennie niż 1000mg paracetamolu (ok. 3 gripexy)
novynette

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Sro Gru 17, 2008 9:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a jak jest z polopiryną? nierze mnie jakieś przeziębienie, a wole teraz zapobiec niż potem antybiotyki brać i przerwać tabletki. Mogę wziąć polopirynę? i ile.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Gru 18, 2008 4:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

polopiryna nie ma wpływu
tinyant

PostWysłany: Wto Gru 23, 2008 10:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pytalam juz o ortanol i wiem, ze nie ma wplywu, ale czy jak bede go stosowac przez 2-3 tyg to tez wszystko bedzie ok? problem w tym ze doskwiera mi straszne pieczenie w zoladku po kawie i ciezkich posilkach i chcialabym to w koncu wyleczyc.. i chcialabym wiedziec czy ortanol to dobry pomysl, czy moze lepiej cos innego co nie ma wplywu na tabletki?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Gru 24, 2008 12:25 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

skoro nie ma wpływu to nie ma. bez względu na dawke
martunia8820

PostWysłany: Pią Sty 02, 2009 1:12 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie jeśli np napije się alkoholu, a potem wezmę tabletkę to czy będzie ona nie skuteczna?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 35, 36, 37  Następny
Strona 13 z 37