Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Interakcje tabletek z lekami/alkoholem/żywnością itd

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 35, 36, 37  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
agawka

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Sty 27, 2009 3:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy hydroxyzinum Vp 10mg ktorej bede zazywala ok 2 tabletek na noc wplywaja na skutecznosc Yasminu?
(i czy miedzy przyjeciem ich musi byc jakas przerwa?bo teraz zazywalam yasmin o 20.00 i czy np hydroxyzyne moglabym zazyc o 22?) czy lepiej bardziej przesunac?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Sty 27, 2009 4:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie wpływa na skuteczność tabletek
m_a_j

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 11:56 am    Temat postu: może ktoś mógłby mnie uspokoić... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich! Jestem tutaj nowa i mam problem z tabletkami... Otóż w połowie opakowania microgynon brałam antybiotyk curam przez 5 dni, po tych pięciu dniach dokończyłam opakowanie micro- zostało wtedy 5 tabletek i zrobiłam 7 dni przerwy. Kochałam się z moim narzeczonym pierwszego dnia następnego opakowania... pytanie brzmi czy byłam już wtedy zabezpieczona... dzwoniłam do swojego ginekologa, powiedział, że wszystko ok i jak się martwię to żebym wzięła 2 dni po 2 tabletki, tak zrobiłam, tylko czytam wiele o tym, że nie powinnam była robic przerwy no i teraz nie wiem. Dodam jeszcze że przez drugi tydzień brania tabletek strasznie bolały mnie piersi, przy ucisku leciał mi przeźroczysty płyn. jestem już normalnie w proszku. Proszę o jakieś podpowiedzi. pozdrawiam.
Powrót do góry
gaabii

PostWysłany: Nie Mar 01, 2009 1:54 pm    Temat postu: Grzybica pochwy, orungal a tabletki anty Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Smile

Mam pewien problem którym bardzo się przejęłam. Otóż Wczoraj z zalecenia Pani ginekolog wzięłam 4 tabletki Orungal na grzybicę pochwy. Dodatkowo stosuję także preparat Gynalgin bezpośrednio do pochwy. Ponieważ na ulotce nie było takiej informacji, bardzo chciała bym się dowiedzieć czy Orungal w połączeniu z tabletkami antykoncepcyjnymi może mieć wpłyt na ich osłabienie ? Dodam jeszcze że wieczorem po ich zażyciu odbyłam stosunek z moim partnerem (lecz bez wytrysku) i bardzo krótko.
proszę o pomoc Smile

przeniosłam z mojego działu do bardziej odpowiedniego tematu. emilka
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Mar 01, 2009 2:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

orungal jeśli nie jest przyjmowany przez długi okres czasu w dużych dawkach nie wpływa na tabletki anty, gynalgin nie ma wpływu także, więc zabezpieczenie jest pełne, ale skoro masz grzybicę pochwy, to nie powinnaś uprawiać seksu w czasie kuracji i kilka dni po jej zakończeniu!
gaabii

PostWysłany: Nie Mar 01, 2009 2:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuję za odpowiedź, ulżyło mi trochę.
Tak wiem, to było lekkomyślne z mojej strony. Mam nadzieję, że nic poważnego się przez to nie stało.
Pozdrawiam serdecznie.
Powrót do góry
mforrr85

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Wto Mar 03, 2009 9:12 pm    Temat postu: antybiotyk, antykoncepcja, dzialania uboczne Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny!
Biore Yasmin, od tygodnia niestety tez antybiotyk - Bioracef - teoretycznie w ulotce nie bylo interakcji z antykoncepcja. Chyba,ze sie myle??

Juz wiem,ze na tym antybiotyku bede dlugo, bo 2 tygodnie minimum, czyli z sexu nici - bo nie zamierzam sie pozniej denerwowac, dlatego wole sie wstrzymac w trakcie i po:D

Pytanie tylko - przed antybiotykiem bylam troche rozbita choroba, jadlam tylko rutinoscorbin - w ciaze chyba na rutinoscorbinku zajsc nie moglam? Chyba,ze poczatki chorobska moga anty oslabic? bo tego nie wiem - nigdy sie nie zastanawialam...

Co mi powiecie na ten temat?

podłączylam do pokrewnego tematycznie. emilka
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Mar 03, 2009 10:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na pewno nie było? bo ten antybiotyk może obniżać skuteczność tabletek
ale rutinoskorbin nie ma wpływu
mforrr85

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Wto Mar 03, 2009 10:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No nie bylo! Wlasnie wgapiam sie w ulotke!

Pytanie tylko - przed antybiotykiem bylam troche rozbita choroba, jadlam tylko rutinoscorbin - w ciaze chyba na rutinoscorbinku zajsc nie moglam? Chyba,ze poczatki chorobska moga anty oslabic? bo tego nie wiem - nigdy sie nie zastanawialam...

Co mi powiecie na ten temat?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Mar 03, 2009 10:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hm.. ulotka z netu:
Cytat:
cefuroksym zmniejsza skuteczność doustnych środków antykoncepcyjnych i podczas leczenia zaleca się stosować dodatkowe metody zapobiegania ciąży

i po co zadajesz drugi raz to samo pytanie? przecież odpowiedziałam, że rutinoskorbin nie wpływa na tabletki, więc nie mogłaś zajść w ciążę biorąc go, choroba też nie osłabia skuteczności
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 35, 36, 37  Następny
Strona 15 z 37