Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Interakcje tabletek z lekami/alkoholem/żywnością itd

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 35, 36, 37  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Sty 02, 2009 1:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

alkohol nie wpływa na pigułki jeśli nie wywoła wymiotów
martunia8820

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Sty 06, 2009 3:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Biorę tabletki yasminelle czy jednocześnie mogę przyjmować tabletki Capivit hydro control? przyjmuje się jedną tabletkę dziennie.

1 kapsułka: Olej z nasion ogórecznika (łac. Borago Officinalis) 374mg, Witamina E (octan DL-alfa-tokoferylu) 10mg, Witamina A (octan retinylu) 300mcg.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Sty 06, 2009 4:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

możesz
martunia8820

PostWysłany: Czw Sty 08, 2009 12:49 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam jeszcze takie pytanie od czwartku biore yasminelle w piątek wypiłam ze 4 kieliszki wodki potem normalnie wzielam ,w sobote wypilam malego drinka ,w obu przypadkach nie bylo wymiotow w piatek bedzie to moja 9 tabletka czy moge wspolzyc bez zadnego strachu??
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Czw Sty 08, 2009 1:01 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak. Alkohol nie ma wpływu na działanie tabletek.
Magdzia87

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 9:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej mam pytanie biore novynette dziś lekarz przepisał mi antybiotyki azytromycyne, bioprox i apa naproxen czy któryś z tych leków wpływa na skuteczność tabletek antykoncepcyjnych należy się dodatkowo zabezpieczać Question jeśli tak to przez jaki okres od jutra zaczynam nowe opakowanie nowynett
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 9:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak te tabletki wpływaja na dzialanie tabletek! Nalezy zabezpieczac sie dodatkowo w czasie brania antybiotyku + 7 dni po zakonczeniu kuracji antybiotykowej.

PostWysłany: Czw Sty 22, 2009 10:55 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a bioparox też jest antybiotykiem? bo nie jestem pewna? jeszcze nie brałam tych leków i chciała bym mieć pewność które jaki mają wpływi prosiła bym jeszcze o wypowiedz emilki bo z tego co czytałam to ona jest bardzo zoriętowana w tym temacie. Dzięki za odp.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Sty 22, 2009 12:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bioparox i naproxen nie wpływają. azytromycyna też raczej nie powinna wpływać na pigułki
gargulinka

PostWysłany: Pią Sty 23, 2009 10:17 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sam alkohol może i nie ma wpływu na działanie tabletek, ale może sprzyjać wymiotom albo biegunkom a to juz znacząco obniża działanie tabletek. Trzeba uważaćWinkWink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 35, 36, 37  Następny
Strona 14 z 37