Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Interakcje tabletek z lekami/alkoholem/żywnością itd

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 35, 36, 37  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kiniaaa

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Mar 18, 2009 11:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki za pomoc. zażyłam escapelle w poniedziałek,to było 41h po stosunku.nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych.dokończyłam tabletki z blistra i teraz czekam na krwawienie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
andziula13

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Pią Kwi 10, 2009 7:37 pm    Temat postu: antybiotyki i antykoncepcja Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam.biorę tabletki antykoncepcyjne YASMIN i od kilku dni jestem chora,prawdopodobnie zapalenie płuc i dostałam antybiotyk AMOXICILLIN 500 mg w kapsułkach i zastanawiam się czy ten antybiotyk nie obniży działania tabletek antykoncepcyjnych?
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pią Kwi 10, 2009 8:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Owszem zmniejsza. Powinnaś zabezpieczać się dodatkowo przez cały czas brania antybiotyku i jakiś tydzień po zakończeniu kuracji.
andziula13

PostWysłany: Pią Kwi 10, 2009 8:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak wysokie jest ryzyko zajścia w ciąże w tym momencie?dziękuję i pozdrawiam
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Pią Kwi 10, 2009 9:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

O kilka procent wyższe niż bez brania antybiotyku.

andziula13 już odpisałam na pytanie. nie zadawaj kilka razy tego samego pytania bo jest to bez sensu...Robisz tylko śmietnik. Przeczytaj regulamin.

Pozdrawiam Smile
andziula13

PostWysłany: Sob Kwi 18, 2009 9:50 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tylko gdybys przeczytala pytanie dobrze to ys wiedziala o co mi chodzi.smietnik to wy sami robicie ignorujac pytania ktore sie wam zadaje.to ylo moje ostatnie pytanie.zegnam.
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Sob Kwi 18, 2009 11:18 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No przecież napisałam...

Zapytałaś czy antybiotyk który bierzesz obniża działanie tabletek, odpowiedziałam że tak.

Później zapytałaś, jakie jest ryzyko zajścia w ciążę, a ja odpowiedziałam że o kilka procent wyższe niż gdybyś antybiotyku nie brała...

Więc o co Ci chodzi??Nie napisałaś nic więcej, wróżką nie jestem...Jak nikt tutaj na forum...Jak masz wątpliwości czy jesteś w ciąży, to zrób test. Najlepiej z krwi, jak minie 14-16 od ostatniego stosunku.
czikita
Zbanowany

PostWysłany: Pon Kwi 20, 2009 6:38 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A jak jest z paleniem papierosów i zażywaniem tabletek antykoncepcyjnych?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Kwi 20, 2009 10:33 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na skuteczność nie wpływają
czikita
Zbanowany

PostWysłany: Pon Kwi 27, 2009 1:07 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To wiem ,że papierosy nie obniżają działania antykoncepcyjnych pigułek ale przecież w połączeniu z tabletkami nikotyna bardzo mocno szkodzi zdrowiu kobiety????
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 35, 36, 37  Następny
Strona 19 z 37