Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 12:41 pm Temat postu: |
|
|
na pewno jest bardziej szkodliwa _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Pią Maj 01, 2009 1:26 pm Temat postu: |
|
|
a ja mam takie pytanie.
w srode zaczne brac 3 opakowanie harmonetu, ale ten tydzien to tydzien juwenaliowy i wlasnie w srode wybieram sie na grilla.
zamierzam cos nie cos wypic, bardziej wiecej niz mniej.
czy alkohol obniza skutecznosc tabletek?
czy powinnam przez ten tydzien brania tabletek uzywac np. prezerwatywy? tak dla pewnosci? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pią Maj 01, 2009 9:49 pm Temat postu: |
|
|
Alkohol nie wpływa na działanie tabletek...Jest to napisane kilka stron wcześniej...
Kto jak kto ale moderator powinien świecić przykładem
hehehe _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Pią Maj 01, 2009 10:55 pm Temat postu: |
|
|
niby jest napisane, ale zdania sa podzielone
|
|
|
czikita Zbanowany
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 5:41 am Temat postu: |
|
|
nie ja też uważam że nie wpływa- absolutnie!!!
A tak mi się nasunęło jeszcze ,że przecież w ulotce napisane być powinno co wpływa co nie a do tego zawsze musimy jeszcze wziąć pod uwagę indywidualność każdego z nas i naszego organizmu
czikita do jasnej anielki zaczniesz się stosować do regulaminu czy nie???dostajesz osta!!! Za chwile będzie ban / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aleksandraaa
Wysłał podziekowań: 4 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 10:46 pm Temat postu: |
|
|
mam pytanie. Czy leki przeciwgoraczkowe typu: ibuprom ,apap,fervex obniazają skuteczność tabletek?
a i jeszcze jedno czy Guarana takze?
prosze o szybką odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 9:31 am Temat postu: |
|
|
nie obniżają
jeżeli byś przyjmowała przez długi okres czasu codziennie większe ilości niż 1000mg paracetamolu i potem odstawiła, to ewentualnie mogłoby sie coś stac (organizm mógłby odebrać to jako odstawienie tabletek). ale mniejsze dawki i nie regularnie przyjmowane nie maja wpływu _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
czaderka87
|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 3:58 pm Temat postu: |
|
|
cześć! jestem na forum po raz pierwszy, no i delikatnie mówiąc, mam problem. Od ponad roku biorę yasmin. Pod koniec maja (ostatnia dawka- 31 maja), miałam anginę, lekarz przepisał rovamycine na 10 dni i powiedział, że nie wpływają na antykoncepcję. Zaczęłam jakiś czas temu szperać w internecie i okazało się, że najprawdopodobniej nie ma po prostu badań na ten temat, czyli nie wiadomo... Antybiotyk pokrywał się z tabletkami anty. Po zakończeniu kuracji antybiotykiem (jeszcze raz- 31 maja ) zostało mi jeszcze 9 tabletek w listku yasminu, no i przyjmowałam je normalnie. Następnie zrobiłam przerwę i dostałam krwawienie tak jak zwykle (to był 13 czerwca). Tydzień po krwawieniu kochałam się z moim chłopakiem, ale już bez gumki. Byłam przekonana, że antybiotyk nie wpływa, poza tym to było już 3 tygodnie po ostatniej dawce antybiotyku! No a teraz, pobolewa mnie jajnik i boję się, że może coś się poprzestawiało i doszło do zapłodnienia
Wiem, że wyszedł mi elaborat, ale stresuję się i może któraś z Was umiałaby mi pomóc? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 6:58 pm Temat postu: |
|
|
spokojnie, już po takim czasie antybiotyk nie mógł wpłynąć w żaden sposób na anty. wszystko jest ok _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
czaderka87
|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 9:46 pm Temat postu: |
|
|
dziękuję za odpowiedź przypuszczam, że i tak będę musiała się wybrać do ginekologa, bo nigdy mi się nie zdarzyły takie bóle podbrzusza od czasu brania tabletek. No ale przynajmniej będę spokojniejsza, że to nie dzidziuś. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|