Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Interakcje tabletek z lekami/alkoholem/żywnością itd

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 35, 36, 37  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Kwi 27, 2009 12:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na pewno jest bardziej szkodliwa
eyesonfire
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach

PostWysłany: Pią Maj 01, 2009 1:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a ja mam takie pytanie.
w srode zaczne brac 3 opakowanie harmonetu, ale ten tydzien to tydzien juwenaliowy i wlasnie w srode wybieram sie na grilla.
zamierzam cos nie cos wypic, bardziej wiecej niz mniej.
czy alkohol obniza skutecznosc tabletek?
czy powinnam przez ten tydzien brania tabletek uzywac np. prezerwatywy? tak dla pewnosci?
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pią Maj 01, 2009 9:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Alkohol nie wpływa na działanie tabletek...Jest to napisane kilka stron wcześniej... Wink

Kto jak kto ale moderator powinien świecić przykładem Laughing

hehehe Laughing
eyesonfire
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach

PostWysłany: Pią Maj 01, 2009 10:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

niby jest napisane, ale zdania sa podzielone Wink

Very Happy
Zbanowany

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Maj 04, 2009 5:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie ja też uważam że nie wpływa- absolutnie!!!

A tak mi się nasunęło jeszcze ,że przecież w ulotce napisane być powinno co wpływa co nie a do tego zawsze musimy jeszcze wziąć pod uwagę indywidualność każdego z nas i naszego organizmu

czikita do jasnej anielki zaczniesz się stosować do regulaminu czy nie???dostajesz osta!!! Za chwile będzie ban / nowicjuszka
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Aleksandraaa

Wysłał podziekowań: 4

PostWysłany: Pon Maj 25, 2009 10:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanie. Czy leki przeciwgoraczkowe typu: ibuprom ,apap,fervex obniazają skuteczność tabletek?

a i jeszcze jedno czy Guarana takze?
prosze o szybką odpowiedz
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Maj 26, 2009 9:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie obniżają

jeżeli byś przyjmowała przez długi okres czasu codziennie większe ilości niż 1000mg paracetamolu i potem odstawiła, to ewentualnie mogłoby sie coś stac (organizm mógłby odebrać to jako odstawienie tabletek). ale mniejsze dawki i nie regularnie przyjmowane nie maja wpływu
czaderka87

PostWysłany: Wto Cze 30, 2009 3:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cześć! jestem na forum po raz pierwszy, no i delikatnie mówiąc, mam problem. Od ponad roku biorę yasmin. Pod koniec maja (ostatnia dawka- 31 maja), miałam anginę, lekarz przepisał rovamycine na 10 dni i powiedział, że nie wpływają na antykoncepcję. Zaczęłam jakiś czas temu szperać w internecie i okazało się, że najprawdopodobniej nie ma po prostu badań na ten temat, czyli nie wiadomo... Antybiotyk pokrywał się z tabletkami anty. Po zakończeniu kuracji antybiotykiem (jeszcze raz- 31 maja Smile ) zostało mi jeszcze 9 tabletek w listku yasminu, no i przyjmowałam je normalnie. Następnie zrobiłam przerwę i dostałam krwawienie tak jak zwykle (to był 13 czerwca). Tydzień po krwawieniu kochałam się z moim chłopakiem, ale już bez gumki. Byłam przekonana, że antybiotyk nie wpływa, poza tym to było już 3 tygodnie po ostatniej dawce antybiotyku! No a teraz, pobolewa mnie jajnik i boję się, że może coś się poprzestawiało i doszło do zapłodnienia Sad

Wiem, że wyszedł mi elaborat, ale stresuję się i może któraś z Was umiałaby mi pomóc? Sad
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Cze 30, 2009 6:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

spokojnie, już po takim czasie antybiotyk nie mógł wpłynąć w żaden sposób na anty. wszystko jest ok
czaderka87

PostWysłany: Wto Cze 30, 2009 9:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziękuję za odpowiedź Smile przypuszczam, że i tak będę musiała się wybrać do ginekologa, bo nigdy mi się nie zdarzyły takie bóle podbrzusza od czasu brania tabletek. No ale przynajmniej będę spokojniejsza, że to nie dzidziuś.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 35, 36, 37  Następny
Strona 20 z 37