Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ikuu
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lip 23, 2009 9:31 am Temat postu: poltram retard 200 |
|
|
czy ten lek ma jakiś wpływ? wzięłam go bo wiem że jest to silny lek przeciwbólowy, nie mam jednak ulotki, więc nie wiem czy przeszkadza w skuteczności tabletek. wzięłam 1 tabletke, która zawiera 200mg chlorowodorku tramadolu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Lip 23, 2009 10:03 am Temat postu: |
|
|
nie ma _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aleksandraaa
Wysłał podziekowań: 4 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 11:11 am Temat postu: antybiotyk |
|
|
Czy antybiotyk moze powodowac plamienia podczas brania tabletek anty? te plamienia wystepuja raz w mniejszych raz w wiekszych ilosciach przez cały czas brania ...
w niedziele juz skonczyłam antybiotyk i teraz mam sie zabezpieczac dodatkowo tylko 7dni?
i..
Uprawiałam seks podczas brania antyb.(bez zabezp.mechanicznego) jednak facet we mnie nie skonczył .Jednak ciekawi mnie jaki procent zabezpieczenia maja tabletki podczas brania antybiotyku (w moim przypadku Taromentin)? 50% czy mniej..?
Dodano po 3 minutach:
Czy antybiotyk moze powodowac plamienia podczas brania tabletek anty? te plamienia wystepuja raz w mniejszych raz w wiekszych ilosciach przez cały czas brania ...
w niedziele juz skonczyłam antybiotyk i teraz mam sie zabezpieczac dodatkowo tylko 7dni?
i..
Uprawiałam seks podczas brania antyb.(bez zabezp.mechanicznego) jednak facet we mnie nie skonczył .Jednak ciekawi mnie jaki procent zabezpieczenia maja tabletki podczas brania antybiotyku (w moim przypadku Taromentin)? 50% czy mniej..? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Lip 29, 2009 11:49 am Temat postu: |
|
|
Owszem może powodować plamienia, coć zwykle nic takiego się nie dzieje.
Powinnaś się jeszcze zabezpieczać, tak jak masz napisane w ulotce informacyjnej.
A co do skuteczności...Ciężko to określić jednoznacznie. Jest po prostu obniżona i w trakcie badań były przypadki zajść w ciążę w takim okresie. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jadzka1
|
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 7:11 pm Temat postu: |
|
|
witam :) dzis zaczynam brac tabletki novynette. biore stale leki na astme oskrzelowa i alergie i chcialabym wiedziec czy maja one wplyw na dzialanie tabletek anty? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 7:12 pm Temat postu: |
|
|
Jakie leki bierzesz dokładnie? _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jadzka1
|
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 7:14 pm Temat postu: |
|
|
na astme wziewne (miflonide) a na alergie loratadyne (czasem tez inne, ale ogolnie maja chyba mniej wiecej ten sam sklad tylko rozne nazwy) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 7:17 pm Temat postu: |
|
|
Nie mają _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jadzka1
|
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 7:21 pm Temat postu: |
|
|
to dzieki wielkie bo juz sie balam a jeszcze jedno : mam atopowa skore (w niektorych miejscach na ciele skora za bardzo sie przesusza i tworzy sie zapalenie - AZS) i smaruje sie roznymi masciami od dermatologa. czy tabletki moga nasilac to zapalenie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 7:31 pm Temat postu: |
|
|
Generalnie hormony powodują zmniejszenie łojotoku...W Twoim przypadku może to nie być korzystne, gdyż może dodatkowo wysuszać skórę...
Jak byłaś u ginekologa to nic mu nie powiedziałaś? _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|