Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kamik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 2:32 pm Temat postu: |
|
|
Mam pytanie odnośnie brania tabletek antykoncepcyjnych i antybiotyku, mianowicie od grudnia biore Regulon, a ze mam problemy z cerą dermatolog przypisał mi antybiotyk Tretinex (biore 1 tabl. wieczorem), który biore od kwietnia, wiec biore antybiotyk + regulon, jak obniza sie działanie tabletek antykoncepcyjnych przy przyjmowaniu takiego antybiotyku
W trakcie stosunku prawie zawsze uzywamy prezerwatyw, kilka razy zdarzyło nam sie kochac bez gumek (było to pare dni przed okresem), ale moj narzeczony wyszedł ze mnie duzo wczesniej...
zastanawia mnie jaka jest skuteczność pigułek w trakcie brania tego konkretnego antybiotyku (głowny składnik izotretynoina)...
dziękuje za odp. pzdr
ps. niewiem czy dobrze dobrałam temat do pytania |
|
Powrót do góry |
|
|
|
serduszko20
|
Wysłany: Sob Lip 28, 2007 5:36 pm Temat postu: czy srodki na uspokojenie oslabiaja pigulki anty???? |
|
|
mam takie male pytanko... ostatnio troche przychorowalam i bralam antybiotyki AMOKSIKLAW i odbyBam stosunek z facetem(chyba nie jestem w ciazy???) teraz mam troche stresow i chcialabym brac lub pic melise na uspokojenie.... czy oslabi to skutecznosc??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Lip 28, 2007 6:03 pm Temat postu: |
|
|
amoksiklav może osłabiać skuteczność tabletek anty. podczas kuracji i 7 dni po jej zakończeniu należy sie dodatkowo zabezpieczać. aha, a melisa nie wpływa na skuteczność... na początku niedokładnie przeczytałam posta _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aduska
|
Wysłany: Sob Sie 11, 2007 9:40 am Temat postu: |
|
|
Scarlet widac mamy ten sam problem, Kochajac sie w gumce czy z tabletkami zawsze mam obawe zajascia w ciaze i panikuje, np czekam na okres a jak dostane mysle ze moze jednak jestem w ciazy tylko okres dostalam bo tak sie czasem zdarza. Chore wiec Cie rozumiem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anioleq
|
Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 9:33 am Temat postu: Fluoksetyna a yasminelle |
|
|
Czy wie ktoś czy fluoksetyna zmniejsza skuteczność działania tabletek antykoncepcyjnych yasminelle? Muszę brać obie a nie mogę się nigdzie doczytać czy są jakieś interakcje. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mikmik
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 12:09 pm Temat postu: |
|
|
jeżeli by były to zapewne albo lekarz by Panią o tym poinformował albo na ultoce jest zawarta informacja jakie substancje źle wpływają na dany lek |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 12:49 pm Temat postu: |
|
|
fluoksetyna należy do środków antydepresyjnych trzeciej generacji, natomiast działanie tabletek zmniejszają trójpierścieniowe leki przeciwdepresyjne (drugiej generacji). tak więc nie obniza skutecznoci tabletek, jednak ta substancja może podwyższać stężenie estrogenów. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ewucha
|
Wysłany: Pon Paź 22, 2007 8:23 pm Temat postu: tabletki i antybiotyk |
|
|
czesc. Mam pytanie. otoz czytalam na ulotce z tabletek, ze branie antybiotykow powoduje zmniejszenie dzialania pigulek. Tak wiec mam pytanie, czy to prawda? I po jakim czasie od skonczenia antybiotyku zaczynaja normalnie dzialac pigulki? W moim przypadku bylo akurat tak, ze w piatek skonczylam opakowanie pigulek i antybiotyk... zrobilam 7-dniowa przerwe i..... no wlasnie... czy tabletki dzialaja czy nie? ... z gory dziekuje za pomoc!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Paź 22, 2007 9:22 pm Temat postu: |
|
|
to jeszcze zalezy jaki antybiotyk
ale ogólnie podczas brania antybiotyku i 7 dni po powinnaś się dodatkowo zabezpieczać. tak więc w Twoim przypadku już nowe opakowanie działa normalnie (jeśli dobrze zrozumiałam). _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Laluna Zbanowany
|
Wysłany: Pon Paź 29, 2007 12:29 am Temat postu: |
|
|
dokladnie, nowe opakowanie juz bedzie dzialac normalnie. Aczkolwiek nie ejst tez powiedziane ze Twoj antybiotyk w jakis znaczacy sposob wplynac na skiutecznosc tabl. Nasteonym razem jak ebdziesz u lekarza ( nie zaleznie od specjalosci) i bedzie Ci on przepisywal jakas recepte zaznacz i zapytaj jak regauje ten lek z tabl ktore zazywasz. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|