Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Interakcje tabletek z lekami/alkoholem/żywnością itd

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 35, 36, 37  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Paulina0787

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Sty 25, 2008 12:01 pm    Temat postu: Chrom a pigułka Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuję za odpowiedź. Miałam właśnie wątpliwości czy chrom nie utrudni wchłaniania się pigułki, ale skoro chrom będę brała rano, a pigułkę przed spaniem to chyba nie powinno być przeszkódSmile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Sty 25, 2008 3:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak tak będziesz brała, to będzie wszystko w porządku Smile
houkana

PostWysłany: Czw Lut 07, 2008 4:59 pm    Temat postu: kwas mlekowy a ciąża. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Mam pytanie. Dostalam niedawno od lekarza ginekologa kwas mlekowy ktory mam sobie aplikowac dopochwowo (stan zapany narzadow rodnych). Aplikowanie przez irygator. Moje pytanie brzmi czy ow roztwor kwasu mlekowego ma moze oprocz dzialania przeciwzapalnego moze jeszcze plemnikobojcze? Albo moze w razie ewentualnego zaplodnienia irygator moze uszkodzic plod. Bardzo prosze o odpowiedz.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Lut 07, 2008 6:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jezu, co to za lekarze, co zapisują irygacje :/ przecież one wybijają naturalną florę bakteryjną pochwy i tak naprawdę sprzyjają infekcjom. tylko w przypadku jak jest duży wzrost grzybów, to ewentualnie lekarz może zrobić irygacje (lekarz!) a i tak wtedy nie wiadomo czy pomoże a na pewno już wiadomo, że trzeba szybko do apteki lecieć po lacibios femina czy cuś, żeby uzupełnić wypłukaną mikroflorę.

w każdym razie, co do pytań to:
na pewno kwas mlekowy nie ma działania plemnikobójczego
i
nie powinno się robić irygacji w ciąży, zwłaszcza wczesnej.
Wrotka

PostWysłany: Pią Lut 08, 2008 4:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie, kwas mlekowy absolutnie nie ma działania plemnikobójczego. I to raczej nie jest dobry pomysł stosować irygacje, bo tak jak Emilka napisała irygacje niszczą naturalna flore bakteryjna. Najlepszym wyjściem jest, jak dla mnie łykanie, lacibios femina, bo ten probiotyk zawiera szczepy bakterii kwasu mlekowego, która kolonizują pochwę ,wiec zdecydowanie bardziej ci pomogą niż irygacje kwasem mlekowym.
Powrót do góry
Madelajn

PostWysłany: Pią Lut 08, 2008 7:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hmmm dziwny jakiś ten lekarz...irygacji w dzisiejszych czasach się już raczej nie stosuje, bo jak napisały moje poprzedniczki, nie są one korzystne, gdyż niszcza naturalną florę bakteryjną pochwy, a to może doprowadzać do jeszcze częstszych infekcji.
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Nie Lut 10, 2008 10:10 pm    Temat postu: Interakcje tabletek z lekami Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj palelam glupstwo bo popilam tabletke piwem a wlasciwie ( pol piwa wypilam) i zastanawiam sie czy to moze oslabic dzialanie antykoncepcyjne tabletek :/ I troche sie teraz boje.
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Lut 10, 2008 10:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

osobiscie to nie powiem bo nie uzywam,ale np. moja kumpela bierze tabsy ok. 4 lat i pije jak nie powiem kto .. Razz zawsze jej facet konczy w srodku wiec chyba az tak duzego wplywu %%% nie maja Wink. mozesz byc spokojna Wink

Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Nie Lut 10, 2008 10:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

uff to dobrze bo juz spanikowalam :/ Dzieki za odpowiedz:) Pozdrawiam

PostWysłany: Pon Lut 11, 2008 11:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, jestem nowa na tym forum, szukam rady bo juz nie wiem co mam myslec, podpinam sie pod temat bo moj problem jest podobny ... tylko nie dotyczy alkoholu ale soku grejpfrutowego... dzisiaj jadlam kolacje pilam ten sok i wzielam tabletke... i popilam tym nieszczesnym sokiem i teraz sie zastanawiam czy moge sie kochac z moim mezczyzna do konca ? Kurcze kiedys cos slyszalam ale nie wglebialam sie w ten temat, a teraz dopiero po fakcie sobie o tym przypomnialam... a na roznych forach roznie pisza i juz panikuje Sad Sad Jaka ja glupia jestem, ;(;(
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 35, 36, 37  Następny
Strona 8 z 37