Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Interakcje tabletek z lekami/alkoholem/żywnością itd

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 35, 36, 37  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Gru 10, 2007 11:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Freyawidocznie Scarlett boi sie ryzykowac...bywa itak. jedni ufaja ze sa bezpieczni juz po 1wszym opakowaniu a inni beda cały czas sie bac ze inne leki moga osłabic działanie...jej wybor Smile

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
scarlett

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Sro Gru 12, 2007 6:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dokladnie Crying or Very sad .... nie ufam tabletkom...mimo, ze bardzo sie staram. Kilka razy kochalismy sie bez prezerwatywy i to byla dla mnie straszna katorga!!! Prawie zaraz po stosunku wpadlam w panike, ze bede w ciazy i mialam jeszcze wieksze schizy...
Moze ktos ma recepte na zaufanie tabsom....
Yalissea
Przyjaciel forum

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Gru 12, 2007 7:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

scarlett napisał:

Moze ktos ma recepte na zaufanie tabsom....

mózg
Powrót do góry
scarlett

PostWysłany: Pią Sty 04, 2008 6:43 pm    Temat postu: Xenna a Novynette Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam pytanko, czy Xenna moze zniejszyc dzialanie tabletek. W swieta, troche za duzo zdjadlam (ups) i zle sie czulam wiec wzielam leki przeczyszczajace (wieczorem) a zadzialaly dopiero w poludnie nastepnego dnia... Czy moglo to oslabic tabsy?
Kochalismy sie dodatkowo z prezerwatywa ale kilka ruchow bylo bez i dlatego sie obawiam
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Sty 04, 2008 6:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to zależy, kiedy połknęłaś tabletkę. biegunka do 4 godzin po przyjęciu pigułki może spowodować, że tabletka się nie wchłonie i wtedy trzeba zażyć kolejną. jeżeli xenna zadziałała później, to wszystko jest ok.
scarlett

PostWysłany: Pią Sty 04, 2008 9:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pozniej niz po 4 godzinach.... wyproznialam sie ok poludnia a tabletki biore o 21
no i poza tym byla dodatkowo prezerwatywa, te kilka ruchow bez mnie martwi Crying or Very sad
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Sty 04, 2008 9:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

byłaś zabezpieczona tabletkami, skuteczność nie została obniżona, więc i kilka ruchów i nawet wytrysk nie byłby tutaj zagrożeniem.
scarlett

PostWysłany: Sob Sty 05, 2008 10:35 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmmmm, czyli mam rozumiec, ze mam sie uspokoic i czekac na krwawienie... powinno byc jutro wieczirem albo w poniedzielek rano..... Sad mam nadzieje, ze przyjdzie
Paulina0787

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Sty 24, 2008 9:24 pm    Temat postu: Chrom a pigułka? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Stosuje antykoncepcję hormonalną. Czy zażywanie chromu ("chrom plus" - pod wpływem wody pęcznieje w żołądku i tworzy galaretowatą masę zwiększając swą objętość,dając uczucie sytości) będzie miało wpływ na wchłanianie się pigułki?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Sty 24, 2008 11:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

chrom nie powinien obniżać skuteczności tabletek, ale mimo wszystko radzę robić 4 godziny odstępu pomiędzy jednym i drugim
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 35, 36, 37  Następny
Strona 7 z 37