Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Jak często na fitness/siłownię?

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dieta i odchudzanie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
babcia

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 10:18 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

helloween napisał:

babcia napisał:

lekkie ćwiczenia na siłowni (tzn na najmniejszym obciążeniu).

bezsensu

Robię to co mi polecił fachowiec i efekty są rewelacyjne Mr. Green
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 1:26 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

babcia napisał:
helloween napisał:

babcia napisał:

lekkie ćwiczenia na siłowni (tzn na najmniejszym obciążeniu).

bezsensu

Robię to co mi polecił fachowiec i efekty są rewelacyjne Mr. Green

ehehe ja juz przezylem paru "fachowcow" nie twierdze ze sie nie znaja ale Laughing

kiedys ktos mi powiedzial ze na silowin tooiim wiecej potu tym lepsze efekty, spoko harowalem i jadlem jak wol, tylem owszem ale glownie na miesniu piwnym

dopiero znajomy mowi - nie warto we wszystkim sluchac trenerow i doradzil roztrenowanie plus cwiczenia na mniejszych obciazeniach i// okazalo sie ze zeby wyracowac jako taka sylwetke nie tzeba cisnac 100lg na klate.

do czego zmierzam - podstawowy efekt daja Ci zapewne cwiczenia jak orbitek czy rowerek.
silownia ? ok ok. ale to glownie nogi. klatka? biceps ? po co ?Razz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
babcia

PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 10:19 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiesz, ja tez nie uważam trenerów za wszechwiedzących BOGÓW, ale jako totalny laik w tej dziedzinie wolałam się oddać w ręce kogoś kto się na tym zna - odbyłam więc długie konsultacje z trenerem.

Faktycznie, na zrzucenie wagi najlepsze są ćwiczenia aerobowe. I tak tez robiłam przez pierwsze 3 tygodnie. teraz, kiedy cześć tłuszczu ze mnie już "spłynęła" Wink trener polecił ćwiczenia na małym obciążeniu - po to, aby lekko "wymodelować" sylwetkę.

Tak więc mój trening teraz to 45-60min potu i troszkę machania hantelkami i ćw. na nogi/brzuch.

Dodano po 2 minutach:

czy słusznie? Zobaczymy za kolejny miesiąc Wink
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 11:13 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

babcia napisał:
wolałam się oddać w ręce kogoś kto się na tym zna

Laughing

jak na razie to splynela z Ciebie woda i troszke tluszcu.

Najciezej bedziesz miec po
4-6tyg
Powrót do góry
babcia

PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 11:18 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

grunt to nie tracić zapału Mr. Green

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 4:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie należy przesadzać z siłownią. Mój kumpel zaczął chodzić na siłownię jakieś 2 miesiące temu i zauważam u niego chorobę bo co chwile patrzy na swoje bice. Warto się nad tym zastanowić. Częstośc powinna być adekwatna do wieku.Mi w szczególności 1 do 2 razy w tygodniu wystarcza a nad sylwetką pracują przez roweryk i ćwiczenia na klatę na małych obiążeniach lecz z większą częstotliwością wykonywania ćwiczeń co daje lepsze rezultaty nić wyciskanie 100 na klatęRazz
Powrót do góry
helloween
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 6:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Rolling Eyes ne power co masz na celu cwiczac malymi obciazeniami ?
Powrót do góry
new power 12

PostWysłany: Wto Mar 17, 2009 12:46 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wzrost siły mięśniowej. Słyszałem,że zwiększona częstotliwośc przy zmniejszonym obciązeniu daje lepsze efekty toteż wypróbowałem to na sobie i przyznaję,że rezultaty są bardzo dobre.
Powrót do góry
helloween
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Mar 17, 2009 8:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
wzrost siły mięśniowej. Słyszałem,że zwiększona częstotliwośc przy zmniejszonym obciązeniu daje lepsze efekty toteż wypróbowałem to na sobie i przyznaję,że rezultaty są bardzo dobre.

na poczatku tak, na poczatku praktycznie kazdy trening da Ci efekt potemm
Powrót do góry
Filippi

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Mar 30, 2009 4:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mi się wydaje, że dwa razy w tygodniu fitnesu mi wystarcza w zupełności:) ale zauważyłam, że jeść też muszę, chociaż nie jestem głodna bardzo (biorę bio), ale trochę czuję się osłabiona. Nie wiem ile wy jecie kalorii dziennie przy dwóch treningach w tygodniu? Zakładam,że np.na diecie 1000kc to z lekka niemożliwe...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dieta i odchudzanie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 2 z 4