Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

jak schudnac?

Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dieta i odchudzanie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
scarlett

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Pią Maj 19, 2006 8:14 pm    Temat postu: jak schudnac? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich... mam takie pytanie i moze ktos zna na nie odpowiedz... Mam ok 8 kg nadwagi i nie moge sie jakos zabrac do odchudzania. Tzn kazdego dnia rano obiecuje sobie ze dzis jest ten dzien, ze koniec z objadaniem sie. Tak wytrzymuje do 14-15 i zaczynam myslec o jedzeniu. Im wiecej mysle o diecie tym wiecej mysle o jedzeniu.... chudne stosunko szybko ale nie potrafie sie zmotywowac. Wiem, ze mam slaba psychike, dlatego tez chcialabym sie dowiedziec czy moze ktos zna jakis sposob na psychike odchudzajacego? Napiszcie jak zaczac... bede wdzieczna za kazdy pomysl.
Pozdrowionka
julia
Gość

PostWysłany: Czw Maj 25, 2006 2:13 pm    Temat postu: odchudzanie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej !
Mam dokladnie taki sam problm jak Ty.
W okresie zimy przytylam 5 kilo.To jest duzo.
Zaczelam sie przejmowac,bo niektore rzeczy mi nie pasuja.
Zaczelam jezdzic rowerem,chodze na basen.No i uwazam co jem.
Jem duzo warzyw,owocow.jogurty,platki kukurydziane z mlekiem.
Najwiekszym problemem dla mnie sa slodycze, od ktorych jestem uzalezniona.Staram sie juz ograniczac.
Mam nadzieje,ze uda mi sie zgubic troche kilogramkow
Pozdrawiam Julia
Powrót do góry
jana
Gość

PostWysłany: Czw Maj 25, 2006 2:18 pm    Temat postu: odchudzanie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam Was!
Z psychika nie ma zartow.Najlepiej przestac myslec o tym,ze zle sie czujesz we wlasnej skorze.Mys o rzeczach,ktore sprawiaja ci radosc,energie zycia i wiare w siebie.Nawet nie spostrzegniesz ,kiedy zbedne kilogramy znikna.
Glowa do gory.Jutro bedzie lepiej
Jana
Powrót do góry
Freya

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Maj 25, 2006 5:01 pm    Temat postu: Re: odchudzanie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Owszem pozytywne nastawienie jest potrzebne, ale warto też pomyśleć o jakiejś diecie i ćwiczeniach
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Gość

PostWysłany: Czw Maj 25, 2006 9:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie wspomnialam, ze ja juz sie kiedys odchudzalam. Niestety lekami.
owszem schudlam bardz duzo. sadzialam ze juz zawsze bede wyglac jak wtedy. Minelo 8 lat i znow waze tyle co poprzednio
stosuje juz rozne metody, ale nie potrafie " zebrac sie w sobie" tak ja wtedy. Z tego powodu mam schizy. Nie chce wychodzic z partnerem do jego znajomych-bo sie wstydze. Nigdy nie jem w miejscach publicznych, bo wydaje mi sie ze jestem obserwowana i wysmiewana...
Powrót do góry
Freya

PostWysłany: Czw Maj 25, 2006 10:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jakie leki stosowałaś?
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Czw Maj 25, 2006 10:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jakies ziola odchudzajace i dawali mi avipron... to przepisal lekarz.
W tym okresie nie moglam cwiczyc... dlatego umiem sie odchudzac tylko dietami. Nie mam nawyku uprawiania sportu
Powrót do góry
Freya

PostWysłany: Pią Maj 26, 2006 4:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a teraz nie chciałabyś zwrócić się do tego samego lekarza aby coś zaradził?
wkońcu zna historię Twojej choroby..
Powrót do góry
DoOod

PostWysłany: Sob Cze 03, 2006 9:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie warto stosowac morderczych diet bo po krotkim okresie ich stosowania zaczynamy znow sie objadac . wazne jest rowniez to aby po nieplanowanym zerwaniu z dieta nie konczyc jej osatecznie a dalej wedlug niej zyc... _ dieta nie powinna byc dla nas utrapieniem a czyms normalnym . powinnismy tak zmienic nasze nawyki zywieniowe aby byly one naszym spodsobem odzywiania .. _ sprobuj komponowac posilki tak aby jedzenie ich sprawialo ci radosc a przy tym byly malo kaloryczne i efektownie wypelnialy zoladek _ spozywaj otreby pszenne[ 5 lyzek dziennie] mozna je zakupic w kazdym sklepie spozywczym wypelniaja skutecznie zoladek i daja uczucie sytosci . nie pij 30 min przed posilkiem i 30 min po posilku . przerzuwaj dokladnie jedzenie . nie objadaj sie slodyczami ani tez nie zabraniaj sobie jednego ciasteczka dziennie bowiem po paru dniach obiesz sie nimi tak ze nabedziesz te kg co stracilas . na obiad jedz ryz brazowy zamiast ziemniakow . wiele jest takich trikow dzieki ktorym nie trzeba jesc 1000 kcal aby schudnac .. nie glodzisz sie a przy tym chudniesz . czyc nie o to chodzi ? dzieki temu dobre samopoczucie i wypelniony zoladek .. nic tylko sie radowac
Powrót do góry
Freya

PostWysłany: Nie Cze 04, 2006 10:39 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie ma "uniwersalnej" diety dla wszystkich :]
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dieta i odchudzanie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4