Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

jak schudnac?

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dieta i odchudzanie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
helloween
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Nie Wrz 30, 2007 11:52 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cytat:
Kod:

odchudzanie sie to nie jest epizodycznie ograniczenie cukru czy tłuszczu to jest sposób na życie..

]tu sie mylisz - wskazane jest zwiekszenie tluszczy kosztem wegli <zdrowe tluszcze>

Kod:
ps. ja jem dużo słodyczy, mustwo mięsa, z owocami różnie, i wszystko inne po trochu za wyjątkiem chleba bo nie lubię ew, razowy no i oczywiscie świeże bułeczki;) i mam z 10 kg niedowagi:D ma 2 metry i ważę 72kg :PPPPP

ot poprostu nie wyrabiasz sie z kalorycznoscia
Kod:

nie zapominajmy że każda kolejna "epizodyczna dieta" jest trudniejsza bo organizm przyzywczaja sie do pracy na niskich obrotach i nie jest potem tak łatwo już

niedokladnie napisane - np dietac ckd - zawsze dobrze podziala a nie zmniejsza metabolizmu wrecz go przyspiesza
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
MADZIULKA18

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Paź 11, 2007 7:45 pm    Temat postu: pomóżcie mi schudnąć Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

boze dajcie mi jakąś dietę i wymyślcie jakieś ćwiczenia pomocy

---edit by karioka---
Nadawaj tytuły więcej mówiące o problemie.
by emilka
temat został przyłączony do odpowiedniego
Powrót do góry
natajla

PostWysłany: Pią Paź 19, 2007 7:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

polecam bardzo fajną diete którą odkryłam przypadkiem na jakimś forum Smile dieta jogurtowa, ale nie taka drastyczna, ze je sie od 10 do 18 tylko jogurty naturalne (o takiej tez słyszałam :/ ) tylko do kazdego posilku je sie jogurt:) posilki są pomniejszone, nieco zmienione od "klasycznych". Ja jem sniadanie w pracy - jogurt owocowy+jakis owoc o 7.30 rano, potem o 11 jem jogurt naturalny z platkami + kromka razowego z polędwicą, twarożkiem, do tego pomidor, ogórek itp.. Obiad jem ok 16 i to jest duszona,pieczona ryba lub chude mięso smazone na oliwe bez panierki, itp. Pamiętam głównie aby nie panierowac, nie smazyc na oleju. Do tego góra surówki lub duszonych warzyw i ze dwa ziemniaki z wody lub pół szklanki ryżu, ziemniak pieczony Smile pychota! no i jogurt: ) naturalny Smile, kolacji nie jem ale tez jest porzewidziana - oczywiscie jogurt i owoc lub kromka chleba razowego z czymś, do tego cwicze na stepperze. Nie chodze głodna a schudłam w 5 dni 2 kg:) Super sprawa, jedzenie urozmaicone, nie nudne i mimo mojej słabej psychiki ta dieta mi nie przeszkadza, czuje sie lekko i to mnie mobilizuje Smile
Powrót do góry
happyslim

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Pon Lis 26, 2007 12:54 pm    Temat postu: odchudzanie z głową Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moim zdaniem nie ma jakiejs jednej, optymalnej dla kazdego metody na odchudzanie. osobiscie jestem zwolenniczka rozsadnego odchudzania-czyli pod okiem specjalisty, zeby sobie nie narobic wiecej szkod! tym bardziej, ze wiele tych skutkow ubocznych jest nie tylko powazna ale i nieodwracalna! dlatego namawiam wszystkich, aby zasiegneli opinii lekarza, ----link został skasowany, pozdrawiam---- emilka mozecie znalezc nie tylko baze teleadresowa lekarzy z calej Polski, ale porady dietetykow, a takze stylistow czy kosmetologow, serdecznie Wam polecam i zycze bezpiecznego odchudzania:)
Powrót do góry
helloween
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Lis 26, 2007 8:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ech..

Liczycie zapotzrebowanie kaloryczne i od niego odejmuje sie 500kcal.. do tego cwiczenia - rowerek, plywanie itd i na pewno kilogramy poleca..

Ale wiekszosc mysli ze siedzenie w domu cos da

...
Powrót do góry
Jodi

PostWysłany: Nie Gru 02, 2007 1:01 pm    Temat postu: Ciezko Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Confused Witam jestem tu pierwszy raz , od tygodnia sie odchudzalam jadlam raz dziennie co sprawilo wlasnie ten efekt wspomniany wyzej nie ruszalam slodyczy a przyszla sobota objadlam sie nimi Sad Stosowalam juz wiele diet alenie skutkuja Sad mieszkam w Anglii bedac tu pol roku przytylam 18 kg!!!!!!! mam gdzie niegdzie tluszczyk i okragly brzuszek ktory chce zgubic wazylam 58 kg na 172cm a teraz waze 68kg na 173cm pomuszcie !!! ja chce szybko schudnac a takie diety mi nie pomoga w tym Sad mam niestety powd do szybkiego zrzucenia tych klogramow Sad pomocy blagam
Powrót do góry
helloween
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Gru 03, 2007 7:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

heheheh a czytasz co sie pisze ?

nie chce mi sie liczyc

zrob tak waga x 24 x 1,3 - 500kcal

wynik to zapotrzebowanie kaloryczne, ukladasz diete bogata w bial;ko i zdrowe tluszcze, zaczynasz jezdzic na rowerze plywac i tluszcz spadnie

tyle pozdro
Powrót do góry
Trans

PostWysłany: Czw Lut 14, 2008 10:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Haha ja dziewczyny mam dla was super diete xD raczej jej nie znacie, ale sprawdzcie xD Nazywa się ona:

Dieta Kwaśniewskiego (Dieta dr. Jana Kwaśniewskiego)

Odżywianie polega na tym aby jeść wysoko tłuszczowe produkty oraz nisko węglowodanowe...

Zalecane proporcje wyrażone w gramach: białko:tłuszcz:węglowodany wynoszą w początkowym okresie 1,0 : 2,5-3,5 : 0,8, później należy zaś zmniejszyć ilość spożywanego białka. Zalecane jest spożywanie tłustych produktów zwierzęcych, takich jak żółtka jaj, podroby, tłuste mięsa, sery, masło, śmietana. Uzupełnieniem tych produktów powinny być niskocukrowe warzywa takie jak pomidory, ogórki i kapustne. Spożycie bogatych w węglowodany owoców należy ograniczyć, dopuszczalne są w niewielkich ilościach owoce jagodowe, takie jak agrest, czarne porzeczki, jagody i żurawina.

Z biochemicznego punktu widzenia taka dieta rzeczywiście może spowodować spadek masy ciała, poprzez zablokowanie wytwarzania trójglicerydów w wątrobie przy spożyciu powyżej 10% tłuszczów w pokarmie. Przy znacznym ograniczaniu węglowodanów w posiłkach pod każdą postacią (czyli np. ziemniaki, pieczywo, produkty mączne) organizm jest zmuszony do spalania rezerw tłuszczu znajdujących się w tkankach.

Mam nadzieje że pomogłem Pozdrawiam
Powrót do góry
helloween
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Lut 15, 2008 12:40 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To zle myslisz bo juz pisalem otej diecie Wink

niezla dieta - ale niestety nie na dluga mete..

1 - przemeczenie <niski poziom cukru>
2 szybko cholesterol skacze
Powrót do góry
nastja
Przyjaciel forum

Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach

PostWysłany: Sob Lut 16, 2008 12:48 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

popieram powyższego rozmówcęSmile
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dieta i odchudzanie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 3 z 4