Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Jak to jest z tymi szwami grrr

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Chirurgia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
szfa

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Maj 14, 2008 12:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Anetka : dzwonilem do lekarza. Jego pracownica powiedzial mi ze mam szfy samorozpuszczalne i po 10 dniach zaczynaja puszczac same. juz mam 14 dni szfy. Trzymaja sie mocno gdy pocagne to one ciagna tez skorke i napletek zalezy za co pociagne.
Napisz mi porosze jak pozbyc sie samomorozpucszalnych szfow?
(dziennie sciagam skorke i mocze do 20 minut ale i tak sa mocne te nici.
Jak dlugo one moga byc aby nie zaczely szkodzic bedac w moim ciele?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
trinitrotoluen
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Maj 14, 2008 4:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak już masz wszystko ładnie zrośnięte to je odetnij i tyle. Po co rozpuszczać, moczyć, wydziwiać jak można po prostu przeciąć i wyjąć?
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Sro Maj 14, 2008 6:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A ja bym jednak poszla do lekarza.... no ale jak wolisz zeby wrosły..

Powrót do góry
Zibi
Przyjaciel forum

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Sro Maj 14, 2008 11:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak chcesz to sterylną żyletką próbuj.

( odradzam i tak )
Powrót do góry
silver

PostWysłany: Czw Lip 24, 2008 6:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.

Nie jestem pewien czy piszę w odpowiednim temacie. Jeśli nie, bardzo przepraszam i proszę o odpowiednie nakierowanie mnie.

Mam pytanie - jak to wygląda ze szwami po podcięciu żył? Jaki ich rodzaj jest najczęściej wykorzystywany i mniej więcej jak długo trzeba czekać na ich zdjęcie?

Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź.
Pozdrawiam.

edit: już nieważne
Powrót do góry
manuelka93

PostWysłany: Pon Lis 10, 2008 8:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich!
16 października miałam wykonany zabieg transpozycji więzadła w stawie kolanowym, z plastyką rzepki. Do dzisiejszego dnia mam założone szwy. W ostatnich kilku dniach zaczęłam czuć, że szwy mnie ciągną i kłują, boli.
Czy to normalne, że "czuję" te szwy?
Czy powinnam mieć je przez tak długi okres czasu?

I pytanie najważniejsze: czy wyciąganie szwów boli? Strasznie się boję.
Szwy mam mieć (nareszcie) wyciągnięte w środę, ale obawiam się, czy jakieś świństwo mi się w tej ranie nie zrobiło i czy szwy wyjdą z nogi bez żadnych problemów?

Ufam mojemu lekarzowi, ale... Kto pyta nie błądzi Smile
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Pon Lis 10, 2008 8:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja miałam wyciągane szwy spod brzucha. nie bolało w ogóle:)
nawet się nie zorientowałam kiedy lekarz mi je wyciągąłSmile
Powrót do góry
Kamil Konopka

PostWysłany: Nie Sty 25, 2009 4:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam!
Miałem zakładane trzy szwy na czole. po tygodniu stwierdziłem, że chyba czas je zdąć. Była niedziela więc pojechałem na pogotowie, a tam mi powiedzieli, że nie mogą mi ich zdąć, bo pogotowie nie jest od tego... Poczekał bym do poniedziałku, ale w niedziele wyjeżdzale w delegacje...
Postanowiłem sam sobie zdjąć... Szczerze to było to bardzo ptroste i niebolesne Smile
Powrót do góry
Martula1974

PostWysłany: Sro Lis 11, 2015 5:54 pm    Temat postu: Jak to jest z tymi szwami grrr Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Różnie z tym jest raz boli raz nie boli. Kiedyś sam sobie ściągnąłem szwy ale było tylko 4 i faktycznie nie bolało. Z poważnej rany nie odważyłbym się samemu ściągać. Fajnie, że są strony takie jak ta i można wymienić się opiniami bo faktycznie czasami człowiek gubi się w tym wszystkim.
Powrót do góry
Natalia89

PostWysłany: Pon Lis 23, 2015 3:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja pamiętam jak mi ściągali szwy to nic nie bolało Smile

Ale można chyba też takie co się same wchłaniają ?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Chirurgia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 3 z 4