Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
marusia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Gru 03, 2009 10:59 pm Temat postu: |
|
|
elekti napisał: | słusznie ci dziewczyny radzą że oprócz nawilżania zewnętrznego potrzebne jest jeszcze nawilżanie wewnętrzne . kremy zakupione w aptece będą bezpieczniejsze i skuteczniejsze, dobrze nawilża jeszcze zwykła oliwka dla dzieci- używaj jej na wilgotną skórę, a nadmiar zetrzyj ręcznikiem przy wycieraniu. |
z tym piciem wody to świeta prawda - faktycznie bardzo dobrze wpływa na nawilżenie cery. ja dodatkowo radzę też łykać preparaty typu capivit hydro control. a z kosmetyków to moim numerem jeden jest seria Lipikar z la roche posay - rewelacyjnie nawilża i łagodzi suchą skórę, może być stosowana też przez osoby z atopowym zapaleniem skóry - dla mnie najlepsza seria kosmetyków. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Agata23
|
Wysłany: Pon Mar 01, 2010 1:14 pm Temat postu: krem co cery tłustej |
|
|
cześć czy ktoś może wie jak jest najlepszy krem do tłustej cery na noc będę wdzięczna za radę
Temat przenosze do juz istniejacego
Mala_mi
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
ane
|
Wysłany: Pon Mar 08, 2010 10:37 am Temat postu: |
|
|
Kup sobie krem z serii Nivea Visage young.Możesz również stosować Nivea Visage Young BYE-BYE SPOT Krem na noc przeciw wypryskom jets to krem do cery tłustej,a jak już wiemy cera tłusta ma tendencje do wyprysków.Także nie zaszkodzi jak będziesz taki krem używać. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Pon Mar 08, 2010 10:24 pm Temat postu: |
|
|
fe, nie lubie kosmetykow nivea, a szczegolnie tej wersji young, straszne mialam czerwone plamy po jednym umyciu zelem do twarzy jakbym się poparzyla i taka dziwna skora na tych plamach była : / nie polecam!
i w ogole duzo kosmetykow nivea to sama chemia i zawieraja mythylparaben, propylparaben i ethylparaben, ktore wplywaja na hormonalna gospodarke...
Dodano po 7 minutach:
Parabeny, choć blisko leżą w chemii kwasowi salicylowemu (kwas 2-hydroksybenzoesowy) i kwasowi benzoesowemu, to jednak mają odmienne właściwości toksykologiczne i chemiczne. Dość często uczulają, czyli wywołują na skórze podrażnienie, zaczerwienie, świąd, pokrzywkę i wyprysk. Dłużej stosowane rozszerzają naczynia krwionośne i wywołują wysięk okołonaczyniowy, co może sprzyjać rozwojowi dermatozy okołoustnej i trądziku różowatego. Dlatego osobiście odradzam osobom skłonnym do dermatoz, pokrzywek, trądziku stosowanie kosmetyków zawierających parabeny. Parabeny w stężeniu powyżej 0,4% mogą paskudnie uszkadzać skórę narażoną na działanie promieni słonecznych (opalanie), zwłaszcza wtedy, gdy w kosmetyku (kremie) występują inne estry i kwasy mogące inicjować hydrolizę estrów PHB. _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ane
|
Wysłany: Wto Mar 09, 2010 12:48 pm Temat postu: |
|
|
Każdy jest inny jednego będa uczulać te kosmetyki drugiego nie.Mnie Nivea nie uczula chwalę sobie.
Parabeny stosuje się w kosmetykach do ich konserwacji (inaczej szybko by się psuły i mnożyły bakterie) to prawda parabeny zawarte w kosmetykach mogą uczulać. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bergamotka
|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 4:49 pm Temat postu: |
|
|
Ja nabawiłam sie trądziku różowatego po drugiej ciąży i pomógł mi dermatolog, kuracja trwała kilka miesięcy i zaczęłam dopiero jak przestałam karmić, długo to trwało ale efekt jest, lepiej nie eksperymentować samemu z kosmetykami |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Agata23
|
Wysłany: Pon Kwi 12, 2010 10:47 am Temat postu: |
|
|
Ostatnio przeczytałam na jakimś forum, że najzwyklejsze mydło biały jeleń jest rewelacyjne. Sama wypróbowałam i naprawdę zeszły mi wypryski. Polecam też krem la roche poasy ecclear duo. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Agata23
|
Wysłany: Pią Maj 14, 2010 2:17 pm Temat postu: effeclar duo |
|
|
polecam serię la roche posay effeclar duo, a w szczególności krem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mojra3
|
Wysłany: Sro Paź 27, 2010 12:58 am Temat postu: Cera naczynkowa |
|
|
Od dawna niestety borykam się z pękającymi naczynkami na twarzy, szczególnie w takiej porze roku, o zimie już nie wspomnę Próbowałam już wielu kremów z drogerii i aptecznych, droższych i tańszych, ale niestety tu nic nie pomaga. Może ktoś z Was by mi coś polecił? Jak sobie radzicie?
U mnie najgorsze są w okolicach nosa i na policzkach Widoczne nawet spod makijażu
Temat przenosze w odpowiednie miejsce
Mala_mi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Sro Paź 27, 2010 5:10 pm Temat postu: |
|
|
Z tego co wiem bardzo dobrą maścią (kremem) jest Auriderm XO niestety wadą jest cena ponad 80 zł.... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|