Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Sro Lip 05, 2006 9:35 pm Temat postu: |
|
|
hemoroidy lub wrzody. Lekarz i gastroskopia;) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Jolka Gość
|
Wysłany: Wto Sie 15, 2006 4:39 pm Temat postu: |
|
|
Ja mam taki sam problem wszytko dobnrze tylko ze jak sie podcieram to na papierze zauwarzylam nie duzą ilosc.. kilka kropel krwi.. i patrze sobie wlasnie w internecie co to moze byc i po tym wszystkim co przeczytalam pojde do lekarza.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
doktor Gość
|
Wysłany: Nie Sie 20, 2006 10:27 pm Temat postu: Krew po wyproznieniu? |
|
|
Jesli krew jest tak jak piszesz zywo czerowna, dotyczy to odbytnicy na pewno. Moze byc spowodowane; twarda konsystencja stolca (mozna stosowac czopki glicerynowe, olej parafinowy), szczelinami w odbytnicy (mozna to potwiedzic to badaniem proktologicznym), zmianami hemoroidalnymi (warto stosowac procto-glyveno w czopkach, Aescin na poprawienie miejscowego krazenia zylnego w okolicy odbytnicy bo hemoroidy oraz zylaki odbytu powstaja czesto na podlozu zaburzenia krazenia zylnego). Tu nic groznego ale lekcewazyc tego nie mozna!!!!
Zdrowia zycze
---- edit by Paweł:
Jeżeli jest pan naprawdę lekarzem to prosze przesłać na adres redakcja[at]biomedical.pl kopie dokumętów mogących potwierdzić to, w innym wypadku prosze nie używać takiego nick'u oraz pisać jako osoba prywatna, nie chcemy tutaj pseudo lekarzy. Chętnie podejmiemy współprace z kimś kto naprawde jest lekarzem, ale to musi być sformalizowane.
Uoprzedzam że kolejne posty z takim nick'iem będą kasowane |
|
Powrót do góry |
|
|
|
smerfecia Gość
|
Wysłany: Pon Sie 21, 2006 12:27 pm Temat postu: |
|
|
To są na pewno hemoroidy , bo mogą wystapic nawet w bardzo młodym wieku |
|
Powrót do góry |
|
|
|
beksa123
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lut 15, 2007 2:14 pm Temat postu: |
|
|
Witam jestem nowa ale mam duzy prroblem jestem prawie 2 miesiąće po porodzie i miałam problem z krzepnieńciem krwi a teraz mam dośc bolesne zatwardzenia no i stolec tak mi sie wydaje ze jest ostry i po oddaniu takiego sto;ca pojawia sie u mnie krew na nim krwi nie ma i to jest dziwne .Po porodzie wyszły mi hemoroidy bo urodzilam duzego synka prosze o jakąs rade co mam robić.Czy to moze byc powazne |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Filip
|
Wysłany: Pią Lut 16, 2007 1:11 pm Temat postu: |
|
|
Czy to może być poważne?
I tak i nie. Trzeba to koniecznie skonsultować z lekarzem, najlepiej specjalistą gastroenterologiem. Bo może to być tylko sprawa związana z hemoroidami, zaparciami o których wspominasz, czyli nic grożnego. Ale może też to być już coś poważniejszego, np. zapalenia swoiste związane z zakażeniem bakteryjnym, wirusowym lub pasożytniczym, lub nawet któraś z chorób z grupy nieswoistych zapaleń jelit np. colitis ulcerosa lub choroba Leśniowskiego-Crohna. A to już są poważne choroby, a takie pojawienie sie krwi, jest jednym z podstawowych objawów tych chorób. Dlatego nie można tego bagatelizować, tylko koniecznie znależć przyczynę krwawienia. No i nie ma powodów do jakiegoś wstydu, dla specjalisty w tej dziedzinie to jest normalna sprawa. Dlatego nie ma co tracić czasu na badanie tego u np. internisty, bo oni często się na tym nie znają, a lepiej wziąć od razu skierowanie do specjalisty. Ja choruję na colitis ulcerosa (wzjg) i wydaje mi się, że wiem co mówię.
Pozdrawiam
Filip |
|
Powrót do góry |
|
|
|
koko
|
Wysłany: Wto Kwi 17, 2007 11:41 pm Temat postu: |
|
|
ja tez mam 22 lata i wlasnie dzis zauwazylam minimalny slad krwi na papierze... Sadze, ze bylo to spowodowane zatwardzeniem, z ktorym sie borykam od 2 dni. Mialam dzis hm... duza, twarda kupe, ale nic mnie nie boli i od tego momentu nie mialam juz zadnego krwawienia i wszystko jest ok. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
milo
|
Wysłany: Czw Sie 16, 2007 11:49 pm Temat postu: krew podczas oddawania stolca! Pomocy |
|
|
witam,
mam 21 lat [mezczyzna] i mam taki problem ze podczas oddawania stolca czesto pojawia sie krew i to dosyc gesta, przewaznie na samym koncu.
Strasznie mnie to martwi i nie wiem co to moze byc a troche wstydliwy temat i wciaz nie wybralem sie jeszce do lekarza :/
CZy moga to byc hemoroidy ? ale czy w tak mlodym wieku ?
dodam ze odczuwam tez jakby w okolicy odbytu jakas narosl czy cos, ciekzo to opisac ale cos jakby tam jest :/
-----edit by emilka------
przyłączam temat do już istniejącego o podobnym problemie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Czw Sie 16, 2007 11:50 pm Temat postu: |
|
|
no ja stawiam na hemoroidy... wstydliwa rzecz ale ludzka wiec proponuje wybrac sie do lekarza |
|
Powrót do góry |
|
|
|
milo
|
Wysłany: Czw Sie 16, 2007 11:56 pm Temat postu: |
|
|
a jaki jes tsposob tego lecenia? operacyjny ?
i czy nie zgloszenie sie do lekarza czyms moze grozic ?
no i od czego to mi sie moglo zrobic? :/ co za przyczyna
aha nie wiem czy to ma jakis zwiazek czy nie ale jakis 1.5 moze 2mies stracilem na wadze ok 7 lub 8kg ale niewiem czy to moze byc zwiazane z tym czy dlatego ze nie dosypiam od dlugiego okresu czasu, dosc pozno chodze spac i troszke nerwowy tryb zycia jkaby prowadze ostanio |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|