Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
private-dancer
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sie 21, 2007 12:31 pm Temat postu: |
|
|
być może jest to pęknięcie jakiegoś naczynia, które niestety z powodów fizjologicznych ciężko się goi. Równie dobrze mogą być to hemoroidy, lub wrzód powstający przy zakażeniu analnym kiłą, ale to już sporadyczne przypadki. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
adam1975
|
Wysłany: Wto Sie 21, 2007 1:32 pm Temat postu: krew w stolcu |
|
|
Witam, muszę powiedzieć że hemoroidy mogą pojawić się w b. młodym wieku, ja miałem 1sze mając 19 lat, krew w stolcu to poważny objaw który nieleczony przez długie lata najcześciej prowadzi do raka, moja babcia nie leczyła i miała raka, takie coś trzeba leczyć i wtedy nie ma obaw ja już u lekarza byłem 2 razy, chociaż nić innego się nie działo i krwi też nie było to zawsze chodziłem, w dzisiejszych czasach jest już dużo lekarstw i bez recepty i jeśli nić się nie dzieje a są tylko hemoroidy i problem z siadaniem to można leczyć sie samemu np. kupując Posterisan, albo Hemorektal |
|
Powrót do góry |
|
|
|
endi_1980
|
Wysłany: Wto Sty 08, 2008 9:00 am Temat postu: Krew w stolcu, młodzi ludzie i podejscie lekarzy. |
|
|
B/T
Ostatnio zmieniony przez endi_1980 dnia Pią Lip 02, 2010 11:09 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
konikadam
|
Wysłany: Czw Sty 24, 2008 10:39 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Ja miałem tak samo. Idz na rektoskopie albo kolonoskopie i sie wszystkiego dowiesz. U mnie stwierdzono szczeline odbytu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
franc99
|
Wysłany: Pią Mar 07, 2008 12:43 pm Temat postu: śluz z domieszką krwi na stolcu |
|
|
Witam. Zacznę od początku. Kilka tygodni temu delikatnie pobolewała mnie prawa strona podbrzusza. Byłem u lekarza chirurga , który mnie przebadał
i stwierdził możliwą przepuklinę pachwinową. Zrobiłem USG jamy brzusznej i wyszło ok.Narządy ok ale przepukliny nie da się stwierdzić takim badaniem. Od kilku lat mam czasem pobolewanie odbytu i na papierze niewielka ilość żywo czerwonej krwi. Ostatnio też tak miałem więc kupiłem
czopki na hemoroidy hemcort hc. Brałem dwa dni rano i wieczorem.
Za każdym razem po zaaplikowaniu czapka czułem silne pieczenie odbytu.
Kolejnego dnia rano po stolcu zauważyłem w nim śluz z domieszką krwi.
Krew jasnoczerwona gdzieniegdzie wręcz różowa ale ze śluzem.
Kiedyś czasami w kale była odrobina śluzu ale w kolorze stolca.
Zaparć ani biegunek nie mam .
Proszę o poradę .
----edited by emilka----
przyłączyłam temat do pokrewnego, dotyczącego obecności krwi w stolcu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
abatka
|
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 11:44 am Temat postu: |
|
|
witam
proszę o porade. mam problem z krwia w stolcu. od prawie tygodnia obserwuje takie male smuzki krwi w sluzie przezroczystym przy defekacji razem z kalem. nie jest tej krwi duzo ale bardzo mnie niepokoi jej obecnosc, kal jest normalny, zaparcia mam od dziecka ale nie jakies specjalnie duze, a od kiedy zauwazylam krew zlikwidowalam zaparcia a krwawienie nadal jest. czu jest mozliwe ze nastapilo pekniecie jakiegos naczynka i po prostu dlugo sie to goi i stad to krwawienie? jak dlugo cos takiego moze trwac? prosze o odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
abatka
|
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 11:54 am Temat postu: |
|
|
ps dodam ze hemoroidow nie wyczuwam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nastja Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach
|
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 2:35 pm Temat postu: |
|
|
abatka wydaje mi się, że ta Twoja pierwsza myśl jest dobra, nastąpiło pęknięcie naczyka, które przy każdym oddawaniu kału jest "naruszane" i stąd krwawienie.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
propecia
|
Wysłany: Sob Kwi 12, 2008 1:12 pm Temat postu: Krew wychodząca z odbytu? |
|
|
Witam.
Jest to dość nie typowy temat ale ok.
Jestem płci męskiej w wieku 20 lat.
Ostatnio zauważyłem podczas gdy wycieram odbyt, na papierze jest trochę krwi. Zdarza mi się to ostatnio gdy dzień albo dwa dni wcześniej piłem alkohol.
Nie wiem czy krew wychodzi z odbytu, czy zaraz przy samym końcu naczynka krwionośne są popękane?
Co z tym robić? Co to jest?
Proszę o odpowiedzi.
-----edited by emilka----
przyłączyłam do tematu pokrewnego problematycznie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
janek8681
|
Wysłany: Sro Kwi 16, 2008 2:30 pm Temat postu: krwawienie podczas wypróżniania się |
|
|
Od 3 dni mam krwawienie podczas wypróżniania się .
1)Czy mogę z pójściem do lekarza poczekać dwa tygodnie czy to pilna sprawa ?. Pytam ponieważ do gastrologa do którego chodzę czeka się dwa tygodnie na wizytę prywatnie . A w innych gabinetach nie mają sprzętu lub nie robię kolonoskopii .
2)Pytanie co to może mi dolegać ? .
W styczniu miałem problemy ze zgagą i miałem robioną gastroskopię i miałem 3 nadżerki i bakterię Heliko .... , po podaniu leków objawy ustąpiły .Krwawienie mam pierwszy raz nic mnie nie boli . Po wypróżnieniu się kapie mi krew i z 5 razy muszę sie podcierać zanim czysty bez krwi papier będzie . I stolec jakiś dziwny nie foremny w kawałkach :/
biorę czopki Procto Glyvenol może coś jeszcze powinienem ?
-----edited by emilka----
przyłączyłam do tematu pokrewnego problematycznie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|