Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ania___21
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Cze 16, 2009 3:34 pm Temat postu: |
|
|
no tak aedd masz rację ale w sumie temperaturę miałam obniżoną do 36 stopni 12 dnia plus śłuz bardzo płodny + plamienie(do15) + ból w jajniku. więc chyba to wystarczająco żeby przypuszczać że jednak tego 14 lub 15 dnia owulacja się odbyła?? ja nie mówię,że wy to macie wiedziec bo każda kobieta ma inaczej i różne rzeczy wpływają, ale chciałąm się dowiedzieć czy na podstawie tych informacji słusznie przypuszczam mozliwy dzien owulacji?? jak myślicie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aedd
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Cze 16, 2009 3:46 pm Temat postu: |
|
|
może być owulacja ale nie musi ja miałam te same obajwy co Ty i owulacji nie mialam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ania___21
|
Wysłany: Wto Cze 16, 2009 5:01 pm Temat postu: |
|
|
o kurcze to rzeczywiście no dobra tylko czekac na okresi sie wszystko okaże |
|
Powrót do góry |
|
|
|
akatsuki
|
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 8:25 pm Temat postu: |
|
|
mam jedna watpliwosc:
stosunek przerywany, ja (facet) nie skonczylem a dziewczyna siusiała po tym (mocz zabija plemniki? )
ale chodzi o to ze czytalem o kropelkowaniu w ten sposob, ze przy przedluzaniu stosunku i chwili do orgazmu mezczyzny, sperma moze takze sie przedostac (jej mala ilosc przy skurczu).. i chodzi o to ze widzialem na czlonku biale cos czy jest sie czym martwic? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 8:35 pm Temat postu: |
|
|
Mocz zabija plemniki ale to nie dotyczy kobiet...Bo cewka moczowa nie jest połączona z pochwą...
Co do drugiego pytania...Przy stosunku przerywanym zawsze jest jakieś zagrożenie zwłaszcza jeśli kobieta ma akurat okres płodny. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
akatsuki
|
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 9:21 pm Temat postu: |
|
|
hmm upewnie sie i zapytam dziewczyny..
jednakże z tego co czytam nie ma sie czego bać, jedynie zaintrygowała mnie biała plama.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 9:25 pm Temat postu: |
|
|
stosunek przerywany jest niebezpieczny wiec ryzyko bedzie zawsze. chyba ze dziewczyna ma regularne cykle. to wtedy przed okresem napewno nie zajdzie w ciaze. mam na mysli 4-5 dni przed samym okresem. w innym przypadku balabym sie sotoswac te metode.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
akatsuki
|
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 9:50 pm Temat postu: |
|
|
dziewczynie skończył się okres 13 ma raczej nieregularny (robilismy to 19) ale niezależnie czy miałaby 26 czy 30 dniowy nie była płodna dobrze myśle?
rozumiem swoj blad |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 10:06 pm Temat postu: |
|
|
skoro ma nieregularne cykle to skad wiesz kiedy przypadaja dni plodne? Przed samym wytyskiem pojawiaja sie plemniki i chlopak ich czasem nie czuje. Moga przetrwac w sluzie do owulki. Mysle ze bedzie ok bo pelnego stosunku nie bylo z wytryskiem do srodka ale ryzyko istnieje. A to biale cos to pewnie byl sluz Twojej dziewczyny poczekaj na wypowiedz innych osob jeszcze. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
akatsuki
|
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 10:18 pm Temat postu: |
|
|
ok poczekam.
czy warto w takiej sytuacji zasignąć po pigule 72h.. moze jestem przewrazliwiony.. dodam ze przerywany praktykujemy okolo 4 miesiace ale po prostu zaintrygowala mnie ta biala plama. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|