Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Kropelkowanie- pytania

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ania___21

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Cze 15, 2009 5:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziękuje wszystkim:) a w pochwie 5 minut czy też 8?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
aedd

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Cze 15, 2009 6:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

najwygodniej elektronicznym, bo to chwila i juz Very Happy

zwykłym conajmniej pięć.
Powrót do góry
blablu

PostWysłany: Pon Cze 15, 2009 7:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Właśnie różne źródła mówią różne rzeczy nt zapłodnienia bez ejakulacji.

Mądry Polak po szkodzie. Sam ostatnio kochałem się z kobietą bez zabezpieczenia w pierwszy dzień po zakończeniu krwawienia miesiączkowego, jednak wykonałem tylko pare ruchów w Niej bo stwierdziliśmy, że się boimy. Do wytrysku nie doszło napewno. Czy były to dni płodne ciężko powiedzieć, bo okres ma nieregularny, a temperatury nie mierzy. Mogę spać spokojnie ?
Powrót do góry
aedd

PostWysłany: Pon Cze 15, 2009 7:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

generalnie plemniki w płynie przedejakulacyjnym są albo martwe albo słabe... wiec chyba ok Smile

ja zawsze powtarzam - lepiej wydac pare zl na prezerwatywe, niz potem 50 na pieluchy Razz
Powrót do góry
ania___21

PostWysłany: Wto Cze 16, 2009 7:03 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no i zmierzyłam w pochwie.temperatura 37.2..czyli tak jakby o 0.2 wyższa....a temperatura przed owulacjąjest niższa na 2 czy wiecej dni przed?? tak orientacyjnie? Bo jeśłi u mnie 12 dnia była 36.00 i plamienia a 15 śłuz już był koloru białego to mogę przypuszczać że owulacja była tak 14 dnia? (dodam,że zaraz następnego dnia po tych 36 wynosiła 37.2 ale to tylko jednorazowo ,bo tak jak pisałam potem wynosiłą praktycznie tyle co w I fazie cyklu) a teraz poczytałam wszędzie piszą ,żejesłi temperatura jest na poziomie 37 stopni to właśnie oznaka ciążySad ja już nie wiem co mam myślećSad
Powrót do góry
milusinska

PostWysłany: Wto Cze 16, 2009 9:02 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aniu , mierz odziennie temperature jesli bedzie sie ciagle wahac od 37 do 38 to zrob znowu test lub tesk krwi on ci powie dokladniue czy jestes czy nie Wink pozdrawiam
Powrót do góry
ania___21

PostWysłany: Wto Cze 16, 2009 9:09 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no tak zrobięnie mam innego wyjścia. Smile a jesłi chodzi o to pytanie to uważasz,że dobrze myślę określając mój moment owulacji na 14 dzień?? (zakłądajmy ,że w ciązy nie jestem i wszystko jest normalnie) Smile
pytam ponieważ mam pewne trudności z tym, gdyż ostatnio pojawiąsięu mnie plamienia wraz ze śluzem płodnym, i inne osoby mówiły mi,że wulacja następuje na 3-4 dni po ostatnim dniu,w któym śłuz miał cechępłodną, ae tak na logikę to jak owulacja ma być kiedy śłuz jest niepłodny skoro do zapłodnienia potrzebny jest właśnie ten śłuz:( więc proszętylko o radę , jeśli temperatura maksymalnie się obniżyła i tego samego dnia pojawiło sięplamienie które trwało 3 dni ,a po tym słuz był już białawy to owulacja wystąpila raczej w tych dniach plamień prawda??
Powrót do góry
aedd

PostWysłany: Wto Cze 16, 2009 1:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na podstawie jedynie śluzu nie jestes w stanie określić owulacji. Ja w zeszlym cyklu miałam śluz piękny płodny, a owulacji nie miałam w tym czasie, a dopiero po 3 tygodniach Smile
Powrót do góry
blablu

PostWysłany: Wto Cze 16, 2009 3:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Najlepiej jesli zrobisz test. Wtedy będziesz miała prawie 100% pewność. Jeśli wykaże Ci ciążę to będzie potwierdzenie faktu, że wcale nie musi być wytrysku aby doszło do zapłodnienia (co napewno ani Ciebie ani mnie nie ucieszy więc bądźmy dobrej myśli).
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Wto Cze 16, 2009 3:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

blablu nie gadaj głupot...

Weź lepiej książkę od biologii albo się cofnij do podstawówki...Bo o tym było w podstawówce... Shocked

Jak ma dojść do zapłodnienia jak nie ma plemnika zdolnego do zapłodnienia??
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 24 z 42