Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ania___21
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 5:36 pm Temat postu: |
|
|
dziękuje wszystkim:) a w pochwie 5 minut czy też 8? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aedd
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 6:08 pm Temat postu: |
|
|
najwygodniej elektronicznym, bo to chwila i juz
zwykłym conajmniej pięć. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
blablu
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 7:26 pm Temat postu: |
|
|
Właśnie różne źródła mówią różne rzeczy nt zapłodnienia bez ejakulacji.
Mądry Polak po szkodzie. Sam ostatnio kochałem się z kobietą bez zabezpieczenia w pierwszy dzień po zakończeniu krwawienia miesiączkowego, jednak wykonałem tylko pare ruchów w Niej bo stwierdziliśmy, że się boimy. Do wytrysku nie doszło napewno. Czy były to dni płodne ciężko powiedzieć, bo okres ma nieregularny, a temperatury nie mierzy. Mogę spać spokojnie ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aedd
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 7:40 pm Temat postu: |
|
|
generalnie plemniki w płynie przedejakulacyjnym są albo martwe albo słabe... wiec chyba ok
ja zawsze powtarzam - lepiej wydac pare zl na prezerwatywe, niz potem 50 na pieluchy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ania___21
|
Wysłany: Wto Cze 16, 2009 7:03 am Temat postu: |
|
|
no i zmierzyłam w pochwie.temperatura 37.2..czyli tak jakby o 0.2 wyższa....a temperatura przed owulacjąjest niższa na 2 czy wiecej dni przed?? tak orientacyjnie? Bo jeśłi u mnie 12 dnia była 36.00 i plamienia a 15 śłuz już był koloru białego to mogę przypuszczać że owulacja była tak 14 dnia? (dodam,że zaraz następnego dnia po tych 36 wynosiła 37.2 ale to tylko jednorazowo ,bo tak jak pisałam potem wynosiłą praktycznie tyle co w I fazie cyklu) a teraz poczytałam wszędzie piszą ,żejesłi temperatura jest na poziomie 37 stopni to właśnie oznaka ciąży ja już nie wiem co mam myśleć |
|
Powrót do góry |
|
|
|
milusinska
|
Wysłany: Wto Cze 16, 2009 9:02 am Temat postu: |
|
|
aniu , mierz odziennie temperature jesli bedzie sie ciagle wahac od 37 do 38 to zrob znowu test lub tesk krwi on ci powie dokladniue czy jestes czy nie pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ania___21
|
Wysłany: Wto Cze 16, 2009 9:09 am Temat postu: |
|
|
no tak zrobięnie mam innego wyjścia. a jesłi chodzi o to pytanie to uważasz,że dobrze myślę określając mój moment owulacji na 14 dzień?? (zakłądajmy ,że w ciązy nie jestem i wszystko jest normalnie)
pytam ponieważ mam pewne trudności z tym, gdyż ostatnio pojawiąsięu mnie plamienia wraz ze śluzem płodnym, i inne osoby mówiły mi,że wulacja następuje na 3-4 dni po ostatnim dniu,w któym śłuz miał cechępłodną, ae tak na logikę to jak owulacja ma być kiedy śłuz jest niepłodny skoro do zapłodnienia potrzebny jest właśnie ten śłuz:( więc proszętylko o radę , jeśli temperatura maksymalnie się obniżyła i tego samego dnia pojawiło sięplamienie które trwało 3 dni ,a po tym słuz był już białawy to owulacja wystąpila raczej w tych dniach plamień prawda?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aedd
|
Wysłany: Wto Cze 16, 2009 1:14 pm Temat postu: |
|
|
na podstawie jedynie śluzu nie jestes w stanie określić owulacji. Ja w zeszlym cyklu miałam śluz piękny płodny, a owulacji nie miałam w tym czasie, a dopiero po 3 tygodniach |
|
Powrót do góry |
|
|
|
blablu
|
Wysłany: Wto Cze 16, 2009 3:23 pm Temat postu: |
|
|
Najlepiej jesli zrobisz test. Wtedy będziesz miała prawie 100% pewność. Jeśli wykaże Ci ciążę to będzie potwierdzenie faktu, że wcale nie musi być wytrysku aby doszło do zapłodnienia (co napewno ani Ciebie ani mnie nie ucieszy więc bądźmy dobrej myśli). |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Wto Cze 16, 2009 3:26 pm Temat postu: |
|
|
blablu nie gadaj głupot...
Weź lepiej książkę od biologii albo się cofnij do podstawówki...Bo o tym było w podstawówce...
Jak ma dojść do zapłodnienia jak nie ma plemnika zdolnego do zapłodnienia?? _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|