Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Kropelkowanie- pytania

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pon Mar 01, 2010 6:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie musisz zmieniać prezerwatywy. Należy ją zmienić dopiero po pierwszym wytrysku gdybyście mieli ochotę na jeszcze Wink oczywiście wypadaloby się najpierw umyć Wink
w1kt0r

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Maj 14, 2010 6:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czesc jestem tu nowy....

mam kilka pytań i prosiłbym o odpowiedz ;]

1.jak odróżnić śluz płodny od nie płodnego?

2.jezeli pierwsze krwawienie pojawiło się 21 kwietnia a cykl trwa różnie bo od 27 dni do max 30 to kiedy tak mniej wiecej były dnie nie płodne?

3.jeżeli pojawił sie prejekulant i wniknął do wnętrza mojej Partnerki a o wytrysku przed ani po "zabawach" nie ma mowy to czy jest wszystko ok?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
sanderus

PostWysłany: Pią Maj 14, 2010 7:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no jako że na pierwsze i drugie nie znam odpowiedźi to odpowiem na 3 prejakulat nie zawiera plemników zdolnych do zapłodnienia więc jeśli nie było finiszu to nie ma mowy o ciąży Smile
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Maj 14, 2010 9:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w1kt0r napisał:
jak odróżnić śluz płodny od nie płodnego?

płodny to taki ktory sie ciagnie i przypomina wygladem kurze białko. w tych dniach akurat dziewczyne moze pobolewac,kłuc w dole brzucha..tzn ze jajniki pracuja i niedlugo nastapi owulacja i oczywiscie nalezy uwazac podczas stosunku Smile
sluz niepłodny jest nieciagliwy,czasem w formie grudek. zazwyczaj podczas tych dni dziewczyna ma "sucho". i nie ma szans na ciaze.
mam nadzieje ze zrozumiałes.. Smile
w1kt0r napisał:
jezeli pierwsze krwawienie pojawiło się 21 kwietnia a cykl trwa różnie bo od 27 dni do max 30 to kiedy tak mniej wiecej były dnie nie płodne?

załozmy ze ma cykl 29dniowy wtedy dni płodne wypadna na 9-19 maj.
- przy cyklu 28dniowym: 8-18maj
- przy 30dniowym: 10-20 maj
a przez ost 3m-ce jaki odstep był? wahał sie ? czy moze był stały..np 29dni?
co do 3ciego pytania to zgadzam sie z kolega,chyba ze byłes tuz przed samym wytryskiem i ze tak powiem "zatrzymałes" i dalej sie kochaliscie..to wtedy jest szansa ze mogłes nie zdazyc zahamowac i dalej wiadomo co by było..
pomogłam? mam nadzieje ze tak Razz Mr. Green

Powrót do góry
w1kt0r

PostWysłany: Sob Maj 15, 2010 9:18 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak zrozumiałem odpowiedzi i sie uspokoiłem ;]

dzieki za odpowiedzi, super, bardzo mi pomogliście ;*

nie nie bylo do konca. Na chwile "wszedlem" przemyslalem sprawe ze bez zabezpieczenia i zaraz sie wycofałem...

Dodano po 5 minutach:

wind_of_hope napisał:

załozmy ze ma cykl 29dniowy wtedy dni płodne wypadna na 9-19 maj.
- przy cyklu 28dniowym: 8-18maj
- przy 30dniowym: 10-20 maj
a przez ost 3m-ce jaki odstep był? wahał sie ? czy moze był stały..np 29dni?

co do cyklu.
krwawienie trwa 5 dni po odstawieniu plastrów to róznie bylo bo max do 7 i wtedy dni bez plamienia bylo 21 do 23 po czym pojawiał sie onwy cykl i krwanienie.
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sob Maj 15, 2010 2:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w1kt0r jesli jest tak jak piszesz, ze tylko na chwile i nie bylo wytrysku to nie ma szans na ciaze.

A dziewczyna w dalszym ciagu plastrow uzywa?

PostWysłany: Nie Maj 16, 2010 9:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie juz nie bierze ;/

jeszcze wcześniejszy cykl trwał 31 dni a zaczał się również 21 - marca potem (ten ostatni) 21 kwietnia - w tym krwawienie trwało 7 dni.
Powrót do góry
ania870

PostWysłany: Pon Maj 31, 2010 12:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A ja mam takie pytanko... jeśli podczas seksu analnego i wytrysku jest możliwość zajścia w ciąże? Dodam że były to akurat dni płodne i sperma dostała się na wargi sromowe i zmieszała ze śluzem. Ost okres miałam 14-go maja, wyliczyłam ze akurat 29-go maja był środek dni płodnych. Sperma oczywiście wypłyneła i znalazła się praktycznie na okolicach intymnych i za pomocą palca również powędrowała dwa razy do środka.
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pon Maj 31, 2010 8:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ania870 W twoim wypadku ryzyko ciazy jest i to dosyc spore, skoro mialas dni plodne i sperma zmieszlaa sie ze sluzem nic wiecej nie trzeba, a jak zostala jeszcze palcem "popchana" to juz calkiem.

Minimum 14 dni od tego zdazenia zrob test ciazowy, ale pozytywnego testu wykluczyc nie mozna, nawet jest wysoce prawdopodobne.

PostWysłany: Sro Cze 02, 2010 7:24 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to poczekam jeszcze 1,5 tygodnia i zrobię test. Chyba że wcześniej przyjdzie okres. Test najlepiej zrobić minimum 14 dni po "teoretycznym" zapłodnieniu, żeby był wiarygodny, tak? No nic... poczekamy, zobaczymy. Najgorszy jest stres. Mam wrażenie, że po tamtym zdarzeniu mam cały czas ściśnięty żołądek, stresuje się bez powodu. Dziwne uczucie.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 37 z 42