Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
domofon123
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lut 06, 2007 11:51 pm Temat postu: |
|
|
Najbardziej mnie własnie zastanawia ile czasu żyją w takich warunkach, znając czynniki działające na ich nie kożyśc jak:słaba wilgotności, temperatura i działalność drobnoustroi ale chciał bym wiedzieć czy słynna Ciąża przez ręcznik jest możliwa lub przez nasienie pływające w basenie.
Poprostu ciekawi mnie czy coś takiego jest w ogóle możliwe.
Kto odpowie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Sro Lut 07, 2007 12:38 am Temat postu: |
|
|
ciaza przez recznik... czy w basenie to nie mozwlie a plemniki jak znajda sie gdzies w niekozystnych warunkach to gina praktycznie odrazu.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
skansen1
|
Wysłany: Pią Lut 09, 2007 5:09 pm Temat postu: wydzielina z czlonka |
|
|
witam
mam pytanie troche wydzieliny z czlonka wycieklo mi na palce ,wytarlem to o cialo i wlozylem te palce 2-3 razy do pochwy czy jest mozliwe ze mmoze byc ona w ciazy??? prosze o odpowiedz z gory dziekuje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Lut 09, 2007 5:20 pm Temat postu: |
|
|
to byl ten plyn co wydziela sie podczas podniecenia czy sperma?? jak ten plyn to nie ma obaw - tam nie ma plemnikow... a jezeli to byla sperma i ja wytarles to mysle ze tez nie ma problemu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
hr24
|
Wysłany: Pon Mar 05, 2007 8:00 pm Temat postu: Seks analny a ciąża |
|
|
Witam, uprawialiśmy podczas dni płodnych sex analny, olejek te sprawy i niestety raz pomyliłem sie w szedłem do nie tej "dziurki" :)tylko na raz bez wytrysku jasne. Czy możliwe jest aby ten olejek przeniósł płyn przed wytryskiem na jej dziurke i czy to jedno wejście moze spowodować zapłodnienie? Zgóry dziekuje za se4nsowene info. Pzdr |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Mar 05, 2007 8:45 pm Temat postu: |
|
|
skoro nie bylo wytrysku wewnatrz partnerki, to nie ma mowy o ciazy...
sam napisałes ze stalo sie to tylko raz.
Płyn przed wytryskiem nie zawiera plemnikow (jest płynem z prostaty).
Nie ma powodu do zmartwien kazdy sie moze pomylic _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
domofon123
|
Wysłany: Sro Mar 28, 2007 10:15 pm Temat postu: |
|
|
"Długość życia plemnika zależy od odczynu środowiska i temperatury otoczenia. W środowisku zasadowym żyje dłużej niż w kwaśnym. W pochwie jest środowisko kwaśne i plemnik żyje tu do 2 godzin. W szyjce macicy jest środowisko zasadowe i tu życie plemnika wynosi 48 godzin, w jamie macicy do 25 godzin, a w jajowodzie do 48 godzin. Poza organizmem plemnik żyje do 18 godzin w temperaturze 37 stopni Celsjusza, a w temperaturze 20 stopni jego żywotność wzrasta do 70 godzin. Jeżeli plemniki dostaną się w okolice wejścia do pochwy, to w sprzyjających okolicznościach, np. kobieta jest w fazie owulacji, istnieje możliwość zapłodnienia." Cytuje wypowiedź seksuologa.
pytania:
1. względem srodowiska zewnętrznego poza organizmami ręce itp.czy chodzi tutaj plemniki w spermie czy pojedyńcze?.
2.jak długo mogą żyć bez płynu w którym się znajdują?
3.kiedy płyn wyschnie minie jakieś 8h. Czy przetrasportowae do pochwy na poalcach czy są zdolne do zapłodnienia?
czekam na odpowiedź |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Mar 28, 2007 10:54 pm Temat postu: |
|
|
1. w spermie musi byc bo tam ma suybstancje potrzebne do przezycia, sam jeden nie przezyje.
2. mysle ze bardzo krotko bo w dogodnych warunkach moga przezyc a w niedogodnych to nie, a co do ilosci godzin to moj wykladowca powiedzial ze gora 2 h.
3. jak plyn wyschnie to nie ma juz plemnikow , no bo jak wysechl to gdzie one niby maja byc?
a teraz dodam od siebie, niby jest mozliwosc zaplodnienia przez to ze w najbardziej plodnych dnaich przeniesie sie na placach spora ilosc spermy i to w taki szybkim zcasie zeby nie zdazyla wyschnac, nie zdazyl ktos jej wytrzec, czyli musialoby to wygladac tak: sposciles sie na palce i od razu do pochwy ale czy slyszales o takim przypadku ze dziewczyna tak zaszla w ciaze?? w ciagu moich studiow nigdy nie slyszlam ani teraz .... ale teoretycznie jest to mozliwe... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
domofon123
|
Wysłany: Pon Kwi 02, 2007 10:14 pm Temat postu: |
|
|
1.pituszka mam pytanie na jakich studiach jesteś?
2.Mam znajomego który jest lekarzem opowiadał mi o przypadku dawno temu kiedy dziewczyna zaszła w ciążę ze swoim Ojcem bo kąpała się po nim w wannie gdzie spuścił się do niej. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Kwi 02, 2007 10:28 pm Temat postu: |
|
|
studia położnicze....
a z tym ojcem to kurde mnie rozbawiles troche, ginekolog i tak gada?? dla mnie bardzooooo dziwne ale zapytam z ciekawosci profesora, ciekawe co na to powie
a swoja droga plemniki musialy by byc silne jak diabliz eby przezyc i prezplynac wode a dla nich to ocean przeciez, dostac sie do pochwy, same wplynac... a wytrysk tez jest po to zeby dostaly sie do szyjki, jak najblizej , po to jest to cale cisnienie... i jeszcze do tego musialy by trafic na najplodniejsze dni...dla mnie to bzdura i niemozliwe.... no ale ja nic nie mowie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|