Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Leki a alkohol - zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 15, 16, 17  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Leki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
m_inigun

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Mar 23, 2007 11:49 pm    Temat postu: Pytanie o Amoksiklav Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,
Wlasnie dzis skonczylem przyjmowanie przypisanej dawki tego antybiotyku (2 razy na dobe dawka 1000mg).Czuje sie juz dobrze.Mam pytanie po ilu dniach bede mogl spokojnie zazywac alkohol tak by nie bylo zadnych skutkow ubocznych?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
comet

PostWysłany: Sob Mar 24, 2007 4:26 pm    Temat postu: ulotka Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A, nie masz tam ulotki?
Tam jest podany czas oddziaływania leku.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sob Mar 24, 2007 4:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja teraz to dostałam identyczną dawkę. mam ulotkę, ale nic tam nie jest napisane odnośnie czasu oddziaływania :/
kamil_mi

PostWysłany: Sob Kwi 28, 2007 8:33 pm    Temat postu: Penicylina, a alkohol Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam!

Mam pytanie: Zacząłem brać antybiotyk "Ospen" (doustna penicylina) i chciałem dowiedzieć się czy można w tym czasie spożywać alkohol, nie jest to zaznaczone na w żaden sposób na ultoce. Nie mówię o jakimś ostrym piciu, ale chciałem wypić piwko, góra dwa.

Pozdrawiam
Powrót do góry
helloween
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Sob Kwi 28, 2007 9:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie miesza sie alko i lekow !!
Powrót do góry
comet

PostWysłany: Nie Kwi 29, 2007 12:00 am    Temat postu: +/- Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Różnie to wygląda, ale jeżeli zachowasz umiar, to pożyjesz.
Powrót do góry
Olek_570

PostWysłany: Pon Kwi 30, 2007 8:39 pm    Temat postu: antybiotyk Palin Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam

Mam pytanie dotyczące tego antybiotyku: czy podczas terapii nim można spożywać alkohol? Pytam się, ponieważ jestem zaproszony na imprezę do szefa, i lepiej żebym wogóle na nią nie przyszedł niż odmówił picia...
Będę wdzięczny za odpowiedź!
Pozdrawiam
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Kwi 30, 2007 10:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie mozna! może to spowodowac zwiekszenie senności, wolniejsze oddychanie, utrate kontroli nad ciałem, w krytycznych stanach nawet śpiączke.
Olek_570

PostWysłany: Pon Kwi 30, 2007 11:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

emilka napisał:
nie mozna! może to spowodowac zwiekszenie senności, wolniejsze oddychanie, utrate kontroli nad ciałem, w krytycznych stanach nawet śpiączke.

To było na poważnie czy cynizm się szerzy? na ulotce nic nie piszą o zakazie, ani nawet o niezalecaniu.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Kwi 30, 2007 11:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mówie na poważnie. to nie był cynizm. może przesadziłam i pewnie po prostu byłbyś bardziej ospały, ale tylko mówie jakie są interakcje alkoholu z kwasem pipemidowym, czyli składnikiem tego leku.
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Leki Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 15, 16, 17  Następny
Strona 6 z 17