Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dagmara
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Kwi 18, 2006 3:29 pm Temat postu: słodzik i inne |
|
|
mam pytanie- czy w czasie ciaży mozna bezpiecznie stosować słodzik oparty nie na aspartamie a np na sacharynianie sodu i cyklaminianie sodu czy raczej go sobie odpuścic ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Czw Paź 12, 2006 6:58 pm Temat postu: |
|
|
z tego co wiem od lekarza słodzik jest niedozwolony |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Paź 12, 2006 7:04 pm Temat postu: |
|
|
zamiast słodzika lepiej używaj miodu do słodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
adusia172
|
Wysłany: Czw Paź 18, 2007 9:00 am Temat postu: Leki i inne uzywki podczas ciąży - zbiorczy! |
|
|
przez rok brałam tabletki depakine chromo na ulotce bylo wypisane mnostwo chorob jakie moze miec dziecko gdy bierze sie je wciazy odstawilam je odrazu gdy dnia w ktorym mialam dostac okres nie dostalam go ale boje sie ze to ze bralam te leki moze zaszkodzic mojemu malenstwu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Paź 18, 2007 11:45 am Temat postu: |
|
|
Jezeli baralas je nie bedac jeszcze w ciazy to nie ma sie czym przejmowac. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lidia123
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 5:57 am Temat postu: aspiryna!!! |
|
|
Witam!!!Moja znajoma jest w 10tc.poniewaz jest po 2 poronieniach lekarz teraz kazał jej zażywać aspiryne,profilaktycznie.To poszła dziewczyna do apteki i kupiła zwykłą aspiryne na przeziębienie 500mg.i zażywala przez 3 tyg.po jednej tabl.Wczoraj dopiero pani w aptece powiedziała jej że to za duża dawka.Sądzę że lekarz nie wyjaśnił dobrze o jaką apiryne chodzi!!!Teraz dziewczyna sie boi o dziecko,co grozi maleństwu???Jest tak roztrzęsiona,że boi sie powiedzieć o tym swojemu lekarzowi,że wezmie ja za idiotke. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 9:37 am Temat postu: |
|
|
aspiryny z tego co się orientuje nie powinno się przyjmować w 3cim trymestrze ciąży, więc wydaje mi się, że wszystko jest ok i nic się stać nie powinno. ale następnym razem niech się dokładnie pyta lekarza, jakie dawki ma przyjmować _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lidia123
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 10:54 am Temat postu: |
|
|
Dziękuje za odpowiedz.Wiem,że lekarz jej to tak pokrętnie tłumaczył,mówiąc o zażywaniu aspiryny,wspominał jednoczesnie o acardzie.Koleżanka nie wiedziała miała chyba prawo,że acard to, to samo co aspiryna.Bo z tego co jej wytłumaczyła pani w aptece to ona powinna zażywać tylko acard 75mg.bo to jest to samo co mała dawka aspiryny.Ja sama tez bym miała z tym klopot,poniewaz nikt na codzien nie interesuje sie takimi sprawami.Martwi mnie tylko czy nic się nie stało dziecku.Nie wiem jak ją pocieszyć. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marry
|
Wysłany: Sro Cze 17, 2009 12:08 am Temat postu: skutki zazywania amfetaminy dla plodu |
|
|
mam pytanie ,,, moj znajomy od 5 miesiecy zazywa codziennie amfetamine pare dni temu okazalo sie ze jego dziewczyna jest w ciazy jak fakt tego ze jest narkomanem wplynie na plod? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
monika26
|
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 8:31 pm Temat postu: żelazo w czasie ciąży |
|
|
Witam,
jestem w 24 tygodniu ciąży,lekarz przepisał mi żelazo.
chciałam się dowiedzieć czy dziecko nie będzie miało czarnych zębów,moja ciocia brała żelazo w czasie ciąży i teraz jej dziecko ma czarne zęby ale to było 12 lata temu.
Pozdrawiam
Monikatemat przenosze do pokrewnego -- eyesonfire |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|