Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 10:56 pm Temat postu: |
|
|
jesli lekarz Ci je przepisał wiec nie masz innego wyjscia jak tlko je zazywac... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sie 05, 2009 7:45 am Temat postu: |
|
|
cześć. Słuchajcie gin przypisał mi urosept na ulotce jest napisane że nie jest wskazany czężarnym. Co mam robić??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Sie 05, 2009 2:24 pm Temat postu: |
|
|
Pod kontrolą lekarza można stosować. Jest to lek urologiczny, działa moczopędnie i rozkurczowo na mięśnie gładkie dróg moczowych.
Jeśli masz problemy urologiczne możesz go stosować. Proponowałabym jednak zasięgnąć opinii Twojego lekarza prowadzącego ciążę. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jaa18
|
Wysłany: Sro Sie 05, 2009 2:59 pm Temat postu: |
|
|
mam pytanie czym najlepiej sie samorowac w czasie ciazy,żeby uniknac roztepów?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jaa18
|
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 11:29 am Temat postu: Prenatal i kwas foliowy?? |
|
|
czytałam na róznych stronach internetowych,że nie mozna brac prenatalu razem z kwasem foliowym czy to prawda??a jak tak czy to moze zaszkodzic dziecku??ja brałam 2 miesiace i boje sie,że może byc cos nie tak.prosze o odpowiedz
---temat przyłączony do pokrewnego---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 12:51 pm Temat postu: |
|
|
jaa18 spokojnie dziecku na pewno nie zaszkodziło. Ale zdublowałaś dawkę kwasu foliowego .Niepotrzebnie. Do końca pierwszego trymestru wystarczy tylko folik lub tym podobne. Później odstawia sie kawas foliowy na rzecz innych specyfików witaminowych które tez w składzie mają kwas foliowy. Nie trzeba nic więcej. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
karola1234
|
Wysłany: Pon Paź 05, 2009 11:02 pm Temat postu: tabletki odchudzajace a ciaza |
|
|
bralam tabletki odchudzajace meizitang przez 30 dni i po ich ostawieniu zaszlam w ciaze boje sie teraz o plod czy wszystko bedzie dobrze i czy nic nie zagraza zdrowiu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Paź 06, 2009 11:16 am Temat postu: |
|
|
No cóż nie powinno sie brać żadnych leków odchudzających ani przeczyszczających podczas ciąży. Piszesz,że w ciąże zaszłaś dopiero po odstawieniu wiec sadze,że wszystko będzie dobrze. Te tabletki maja niewiadomy skład . Na pewno zawierają metale ciężkie itp o ile dobrze pamiętam więc ja w ogóle bym ich nie brała . Dla pewności zrób test potrójny miedzy 14 a 22 tygodniem ciąży.
Wszystko na pewno jest dobrze. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Uma
|
Wysłany: Pon Paź 12, 2009 9:19 am Temat postu: Ciaza i palenie |
|
|
Wstyd mi o tym pisac, ale martwie sie strasznie.Od wielu , wielu lat pale marihuane.Jestem mama zdrowej slicznej dziewczynki i jestem drugi raz w ciazy.Przyznam ze nie wiedzialam o ciazy 10 tyg i palilam czesto tzw.dopalacze.Glupie to bylo bardzo, ale juz nic nie zrobie:((((.Chcialam sie tylko dowiedziec czy ktos wie jaki to ma sklad i czym moze grozic .Bardzo sie martwie, choc gdzies w srodku czuje ze wszystko jest ok.Mowilam o tym lekarzowi i powiedzial ze powinno byc dobrze zebym byla dobrej mysli.Nie jest latwo.Nigdy sobie nie wybacze jesli cos pojdzie nie tak.
---pytanie przeniesione do pokrewnego tematu---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
michalina18
|
Wysłany: Sro Sty 20, 2010 6:46 pm Temat postu: |
|
|
hej. czy jak nie będę brała witamin(feminatal n) przez tydzień to zagrozi to płodowi?
----Pisz w odpowiednich tematach ---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|