Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Masturbacja- jak często?

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Nałogi
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
power

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Lis 22, 2007 11:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dlatego trzeba z tym skończyć raz i dobrze...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Szeva

PostWysłany: Pon Gru 10, 2007 8:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wow....wytrzymałem 10 dni, chwila nie uwagi i znow lipa Sad((((((((((((
Powrót do góry
power

PostWysłany: Pią Gru 14, 2007 2:10 am    Temat postu: nie poddawaj się Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie poddawaj się człowieku... Najważniejsze to żeby uwierzyć w siebie... Masz kogoś dla kogo warto z tym skończyć znajdź sobei inne zainteresowania... Zacznij się ubierać inaczej... Znajdź swój styl... Znajdź więcej przyjemności w życiu
Powrót do góry
kasia_org

PostWysłany: Pią Gru 28, 2007 7:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Potrzebujesz poprostu wiecej seksu niz ona ci daje, czyli by moze drugiej partnerki.
Powrót do góry
nastja
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach

PostWysłany: Sob Gru 29, 2007 11:17 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kasia_org a ja się z Toba nie zgodzę!
nie można tak mówic, że on masturbując się i mając kobietę to ona go nie zaspakaja! przecież pisał, że stosunki odbywają, że ona daje mu przyjemnośc itp. i jeśli on nadal to robi (ja uważam to za złe <wymagające jakiegoś leczenia>, gdy jest przesada i to nie mała, w innym razie to jest normalne i sama osobiście wiem, że gdy długo nie widzimy się z partnerem a tego chcemy, chcemy sexu to popieścimy się sami- rozładujemy trochę napięcie)
Wracając do Twojej wypowiedzi to myślisz, że będąc z inną dalej tego nie będzie robił? To już Ci mówie- nie ma szans... iż będzie.. tylko tyle, że przy jego boku będzie inna kobieta! Jeśli kocha tą, obecną to niech z nią będzie i stara się dla niej chociaż zmniejszyc to co robi, nie mówię ograniczyc, iż wiem, że to jest trudne.

PostWysłany: Sob Gru 29, 2007 8:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nastja - twierdzisz ze jakby mial 2 parterki i one 'wyciagaly z niego ostatni dech' to mialby sile czy w ogole czas, na takie zabawy? Wink
jestesmy ludzmi a nie robotami!
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Sob Gru 29, 2007 9:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pewnie ze mialby czas i ochote - to nalog, chociaz nie zawsze , tak jak powiedziala kolezanka wyzej , jezeli rozladowujesz tym napiecie sexualne czyli jak dlugo nie uprawiasz sexu to ok ale jezeli robisz to juz notorycznie nawet jezeli zcesto sie kcohasz to to juz nalog .... znam faceta ktory po kazdym stosunku musi sobie sam jeszcze bo nie wytrzymuje Neutral
Powrót do góry
nastja
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach

PostWysłany: Nie Gru 30, 2007 10:40 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie twierdze, że jakby miał dwie partnerki tylko chodziło mi tutaj, że jakby zamienił jedną na drugą to by coś dało? ps. do wcześniejszej odpowiedzi pisałam

PostWysłany: Wto Sty 01, 2008 2:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nieprawda to niezależy od tego czy masz dwie kobiety czy więcej, bo i tak one nie będą zawsze wtedy kiedy Ty będziesz miał ochotę... W głównej mierze to zależy o Ciebie musisz chcieć z tym skończyć i tyle!!!
Powrót do góry
Klonus

PostWysłany: Pon Sty 07, 2008 12:46 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.
Po pierwsze - Paweł, w jednym z pierwszych postów napisałeś, że nie jest to nałóg, a przyzwyczajenie - tu się z Tobą nie zgodzę, przyzwyczajenie może być wtedy, gdy ktoś wychodzi z pokoju i zamyka za sobą drzwi. Masturbacja, to zupełnie coś innego, ponadto na większości stron z nagłówkiem "nałogi" jest umieszczony dział Masturbacja.

Każdy zaawansowany nałóg jest zazwyczaj ciężki do porzucenia. Jednakże nie możemy o tym myśleć w ten sposób, na dole zamieszczam krótki poradnik mojego autorstwa, zdajcie się na moje doświadczenie Razz.

Jak porzucić masturbację?

1) Pamiętaj, że niezależnie od tego co się dzieje, to Ty decydujesz co się stanie, czy będziesz się masturbował, czy nie.

2) Motywacja. Znajdź sobie jakiś cel, często możesz postanowić, że zaprzestaniesz dla swojej kobiety.

3) Zajmij się czymś ciekawym i czasochłonnym. Jeśli nie będziesz miał czasu myśleć o masturbacji - nie popełnisz jej.

4) Podejście. Nie myśl sobie, że będzie to mordercza walka z samym sobą, pamiętaj, że jesteś silny, że to Ty zawsze decydujesz!

5) Jeśli wiesz, że coś Cię podnieca (jakieś programy, strony internetowe itp.) unikaj tego. Jeśli masz jakieś strony w ulubionych, których adresów nie pamiętasz, usuń je kiedy Twoja wola jest najsilniejsza.

6) Niech porzucenie nałogu będzie dla Ciebie kolejnym etapem, a zarazem nie lada wyzwaniem w Twoim życiu, kiedy uda Ci się zwalczyć nałóg, poczujesz się o wiele lepiej, będziesz mógł powiedzieć sobie "Mam silną wolę, poradziłem sobie sam."

7) Na sam koniec pomyśl sobie, jakie mogą być konsekwencje masturbacji ... kłopoty we współżyciu, zamykanie się w sobie, wstydliwość, lęk przed bliskością, chyba nie chciałbyś tego?

To tyle z mojej strony, Pozdrawiam.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Nałogi Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  Następny
Strona 11 z 13