Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Anitka2525
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Paź 01, 2009 12:30 pm Temat postu: |
|
|
CZesc ... tak wytrysk był w srodku moj cykl miesiaczkowy trwa co 28 dni i trwa przez 7 dni ... tylko ze w tym przypadku było innaczej jak napisałam wczesniej ... test moge dopiero zrobic 8 pazdziernika ale ile jest procent ze moge byc w ciazy ?? bola mnie piersi i jestem strasznie senna przy tym mam mały apetyt ... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Paź 01, 2009 12:44 pm Temat postu: |
|
|
wg mnie mialas wtedy dni niepłodne.. jesli oczywiscie cykle sa regularne (28dniowe) bo kochałas sie na 7 dni przed okresem ...a juz na 10 dni sa niepłodne. nie wiem - moge sie mylic ale na moje oko to ciazy nie bedzie.
jesli planujecie dziecko to moge pomoc Ci w obliczeniu dni najbardziej płodnych tylko jak cos to odezwij sie na pw bo tutaj zrobimy niepotrzebny offtopik pzdr _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Thor
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Paź 31, 2009 11:19 pm Temat postu: |
|
|
Interesuje mnie krwawienie podczas ciazy, mam kilka pytan:
1.statystycznie, jak czesto takie krwawienie wystepuje u kobiet? (pomijajac krwawienie implantacyjne, najbardziej chodzi mi o krwawienia przypadajace na dni spodziewanej miesiaczki)
2.jak wyglada takie krwawienie, jak dlugo trwa?
3.czy jest to sama krew, czy moze rowniez brazowe plamienie, ktore normalnie wystepuje jako "koncowka" okresu?
4.czy moze wygladac tak, ze najpierw jest krwawienie, a pozniej ten brazowy sluz?
5.boli brzuch podczas takich krwawien?
6.jaka jest przyczyna tych krwawien? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sob Paź 31, 2009 11:25 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | 1.statystycznie, jak czesto takie krwawienie wystepuje u kobiet? (pomijajac krwawienie implantacyjne, najbardziej chodzi mi o krwawienia przypadajace na dni spodziewanej miesiaczki) |
co 28dni o ile cykl jest regularny
Thor napisał: | 2.jak wyglada takie krwawienie, jak dlugo trwa? |
na poczatku pojawia sie brazowy sluz,ktory sygnalizuje ze zaczyna sie okres. potem normalnie kolor czerwony, podczas okresu wydalana jest niezapłodniona komorka jajowa,liczne skrzepy itp.
Cytat: | 3.czy jest to sama krew, czy moze rowniez brazowe plamienie, ktore normalnie wystepuje jako "koncowka" okresu? |
koncowka okresu jest taka sama jak poczatek..tzn brazowe plamki pozostaja- przynajmniej u mnie
Thor napisał: | 4.czy moze wygladac tak, ze najpierw jest krwawienie, a pozniej ten brazowy sluz? |
u mnie jest najpierw brazowy sluz a dopiero potem krwawienie.
Thor napisał: | 5.boli brzuch podczas takich krwawien? |
boli,czemu ma nie bolec? jedne mniej inne bardziej. ja tam mam swoja metode ktora powoduje ze bol trwa najdluzej 1h
Thor napisał: | 6.jaka jest przyczyna tych krwawien? |
tak jak pisałam wczesniej- niezapłodniona komorka jajowa jesli okresu nie ma tzn ze doszlo do zapłodnienia i kobieta jest w ciazy
mam nadzieje ze rozumiesz wszystko _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Thor
|
Wysłany: Sob Paź 31, 2009 11:33 pm Temat postu: |
|
|
Wind of hope, calkiem zle mnie zrozumialas Chodzilo mi o krwawienia PODCZAS CIAZY Mozesz jeszcze raz odpowiedziec na te pytania? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sob Paź 31, 2009 11:45 pm Temat postu: |
|
|
aa podczas ciazy...
hehe
to wiec tak
moze zaczne od tego ze w ciazy nie ma krwawien.. nie moze byc o nich mowy. jesli do tego dojdzie to moze oznaczac ze doszlo do poronienia..
Dodano po 15 sekundach:
kurde tyle sie napisałam i co ahhhh
Dodano po 32 sekundach:
no rzeczywiscie...jest jak wol napisane..a ja juz zasypiam wiec mogłam przeoczyc.
Dodano po 1 minutach:
w ciazy nigdy nie byłam ale napewno nadejdzie ten piekny czas
tyle tylko wiem ze jak juz to sa plamienia,ale czy to ma tak byc to nie wiem. wydaje mi sie ze nie powinno. i od razu powinno sie konsultowac z lekarzem.
brzuch w ciazy czesto boli,jest to spowodowane rozrastaniem sie macicy.
Dodano po 15 sekundach:
na wiecej pytan nie znam odp. moze ktos doswiadczony odpowie _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Thor
|
Wysłany: Sob Paź 31, 2009 11:50 pm Temat postu: |
|
|
Dzieki za odpowiedz, ale chcialbym uzyskac konretnych odpowiedzi na wyzej napisane punkty, wiec jezeli ktos zna odpowiedzi na te pytania, to bylbym bardzo wdzieczny
A to ze sa plamienia a nie krwawienia to wiem, tylko czemu tyle osob wypisuje na forach roznych ze mialo "normalny" okres. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 11:58 am Temat postu: |
|
|
Thor idz ze swoja dziewczyna do ginekologa i tam sie wypytaj lekarza.. on na 100% Ci wytlumaczy wszystko na forum sa rozne odpowiedzi,moze od tych inf pomieszac sie w głowie dlatego wizyta u lekarza bedzie dobrym rozwiazaniem.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 12:33 pm Temat postu: |
|
|
Thor napisał: | Interesuje mnie krwawienie podczas ciazy, mam kilka pytan:
1.statystycznie, jak czesto takie krwawienie wystepuje u kobiet? (pomijajac krwawienie implantacyjne, najbardziej chodzi mi o krwawienia przypadajace na dni spodziewanej miesiaczki) |
Przede wszystkim nie ma krwawienia podczas ciąży. Może wystąpić ale bardzo, bardzo rzadko krwawienie implantacyjne ale to raczej plamienie niż żywa krew i trwa najwyżej dzień , dwa. Czasai moze pojawić się delikatne plamienie( nie krwawienie) w dniu spodziewanej miesiączki ale tylko na samym poczatku . Każdy inny przypadek wydzieluiny różowej, krwistej lub brunatnej jest bardzo niebezpieczny.
Podsumowując:
Krwawienie nie wystepuję u kobiet w ciąży. Nie może. Bo w macicy jest zarodeczek więc siłą rzeczy wyściółka macicy się nie łuszczy. Chyba ,że dochodzi do poronienia.
Thor napisał: | 2.jak wyglada takie krwawienie, jak dlugo trwa? |
Tak jak napisałam wyżej. Krwawienia nie może być w ogóle. Jeęli wiemy,że kobieta jest w ciąży i zaczyna krwawić to sygnał,że coś sie dzieje niedobrego- poronienie, odklejające łożysko.
Krwawienie implantacyjne góra dwa dni ale bardzo rzadko występuje.
Plamienia w dniu spodziewanej miesiączki u kobiet w ciąży występują bardzo rzadko i jeśli już to tylko na samym początku. Później nie prawa nic krwawego pojawić się u kobiety.
Thor napisał: | 3.czy jest to sama krew, czy moze rowniez brazowe plamienie, ktore normalnie wystepuje jako "koncowka" okresu? |
Odpowiedz tak jak wyżej;))
Jeśli kobieta dostaję normalnego okresu czyli normalna czerwona krwista miesiączka, nie ważne czy poprzedzona brązowymi plamieniami i zakończona też plamieniami to w ciąży nie jest. Prosze sobię to zakodować.
Jeśli zamiast normalnego okresu kobieta tylko plami to wtedy można wykonać test ciążowy dla pewności. Jeśli potwierdzimy ciąże i plamienia czy krwawienia się utrzymuję to trzeba koniecznie udać sie do lekarza bo sugerować to może nie zagnieżdżenie się zarodka - czyli poronienie samoistne itd
Thor napisał: | 4.czy moze wygladac tak, ze najpierw jest krwawienie, a pozniej ten brazowy sluz? |
W ciązy nie ma takiej opcji.
Jeśli jest krew a później brązowy śluz to zupełnie normalna miesiączka. Ciąża wykluczona
Thor napisał: | 5.boli brzuch podczas takich krwawien? |
Brzuch jak brzuch sprawa indywidualna. Czasami boli czasami nie
Thor napisał: | 6.jaka jest przyczyna tych krwawien? |
Krwawienia podczas ciąży
- niezagnieżdżenie zarodka - samoistne poronienie
- odklejanie łożyska
- poronienie
- krwiak
itp
Jejuuuu ale nas wymęczyłeś. Sprawa jest zupełnie prosta i w ogóle nie potrzebne są te pytania.
Podczas ciąży nie występuję miesiaczka. Jeśli dziewczyna dostała okres nawet zaczynający się plamieniami i kończący plamieniami to w ciąży nie jest !
Schemat okresu :
- odrazu czerwona krew ( ciemna krew lub jaśniutka krew)- koniec
- brązowy śluz ( plamienie) - krwawienie ( ciemna krew lub jaśniutka krew)- koniec
- brązowy śluz ( plamienie) - krwawienie ( ciemna krew lub jaśniutka krew)- brązowy śluz ( plamienie) - koniec
No bardziej obrazowo nie potrwfie tego wyjaśnić _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Thor
|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 5:05 pm Temat postu: |
|
|
No, teraz to wszystko sie rozjasnilo Dziekuje za wszystkie odpowiedzi, niezmiernie mi pomoglas/pomoglyscie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|