Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Miesiączka w czasie ciąży ??? part 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pią Sie 07, 2009 7:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zależy jakie to laboratorium ma normy...
Kamii

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Sie 07, 2009 8:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

od 0 do 2.47 , 5,0 ciąza..ale kiedyś robiłam i wyszło mniej ...
mam nadzieje ze to tylko okres mi sie przesunoł bo jeśli bym poroniła to te 3 dni po poronieniu chyba był by większy wynik.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mysia1980

PostWysłany: Pią Sie 07, 2009 9:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmm jestem tu nowa miałam takie same obawy jak ty ..niestety potwierdziły sie. Jeśli robiłaś test bhcg kilka dni po mniemanym poronieniu to moze być ten wynik,ale nie koniecznie ,jednak naj lepiej będzie udać sie do lekarza ,aby ci zabadał karzde nawet samoistne poronienie jest zagrozeniem dla ciebie!!3 testy sie nie mogły mylic nawet jeśli były mało widoczne linie ,owszem jeśli robiłaś test 1 raz wyszła cienka linia to może byc to pomyłka ale trzy to juz napewno nie!ja bym radziła po @ zrobić test ciazowy raz jeszcze jeśli nic nie wyjdzie tym razem będziesz pewna ze poroniłaś.
Powrót do góry
sylvija

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sro Sie 12, 2009 11:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich na forum Very Happy
Jestem nowa na forum i szukam pewnych informacji ns temst miesiaczki w ciazy Crying or Very sad
Ostatnia miesiaczke mialam pod koniec czerwca 29 lub 30.06. a 22 lipca mialam rezonans magnetyczny,w dniu rezonansu zrobilam test ciazowy i wyszedl negatywny,wiec poszlam na ten rezonans.
Nastepna miesiaczke powinnam dostac 29 lub 30.07 w tych dnia objawy byly takie jakby miala przyjsc miesiaczka, bolesci brzucha i tak jaz zawsze chodzilam naminowana,jednak miesiaczka nie przyszla.
Po paru dniach zrobilam dwa testy ciazowe i dwa wyszly pozytywnie Very Happy
Wowczas przypomnialam sobie ze na 3 dni przed rezonansem wspolzylismy bez zabezpieczzenia i to byl moj ostatni dzien plodny,czyli wyszlo na to ze zaciazylam Very Happy
Wczoraj dostalam male plamienia i pobolewal mnie brzuch,a dzis dostalam miesiaczke taka ze skrzepami,obawiam sie ze poronilam, Crying or Very sad
dzis zrobilam dwa dodatkowe testy i w dalszym ciagu wyszly pozytywne, Question
Teraz nie wiem czy te testy byly mylne przez krew w moczu czy faktycznie dalej jestem w ciazy Question
Mieszkam w angli i tutaj o ginekologu moge zapomniec, przynajmniej w moim miescie, dzwonilam dzis do midway jest to osoba ktora zajmuje sie kobietami w ciazy i odmowiono mi wizyty kazano mi czekac do wtorku,
nie wiem co myslec na ten temat i co mam robic,slyszalam ze kobiety miewaja miesiaczki w czsie ciazy Exclamation
Czy jest jakas szansa ze jestem nadal w ciazy ,prosze o odpowiedz,sorki ze tak sie rozpisalam ale naprawde nie wiem co poczac ,
Jak do jutra nic sie nie zmieni to pojade do szpitala.
Pozdrawiam wzystkich i czekam na odp
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Czw Sie 13, 2009 5:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sylvija W ciaży możliwe jest "plamienie" (znacznie mniej obfite krawienie niż miesiaczka) , normalne obfite krwawienie nie jest normalnym objawem i może niestety oznaczać poronienie. Koniecznie w takim wypadku należy udać sie do lekarza! Jak najszybciej!

Nie jestem pewna na 100% ale wydaje mi się że testy po poronieniu mogą wychodzić jeszcze pozytywne.. gdyz hormon utrzymuje sie jeszcze w organizmie. Tego nie jestem pewna na 100% Mam nadzieję że się mylę...

PostWysłany: Czw Sie 13, 2009 10:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam ponownie

bylam dzis u lekarza i prosilam o skierowanie do szpitala na usg,najblizszy termin okazal sie dopiero we wtorek Crying or Very sad az tyle kaza mi czekac, to przeciez cala wiecznosc dla mnie.
Lekarka mowila ze najprawdopodobnie poronilam,ale czasami zdzarzaja sie takie przypadki,co prawda to tylko jeden na milion,a noz jestem tym milionowym przypadkiem,coz mi zostalo innego niz trzymac kciuki,dzieki za odpowiedz.

pozdrawiam wszystkich
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Czw Sie 13, 2009 10:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zawsze możesz zrobić prywatnie...Koszt ok 50 zł...
sylvija

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 11:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam ponownie,

zrobilabym prywatne usg bez zastanowienia za 50zl,tylko problemem jest to ze nie mieszkam w polsce lecz w angli.

na ile po poronieniu utrzymuje sie wysoki poziom hormonu hcg we krwi Question pytam bo na 5 dni po rozpoczetym krwawieniu zrobilam kolejny test i okazal sie pozytywny,wiem ze moge sie oszukiwac bo byc moze nadal utrzymuje sie wysoki poziom hcg we krwi i to mialo wplyw na wynik testu,
jutro ide na usg i wszystko sie okarze,strasznie sie boje,no ale co innego moge poczac,co ma byc to bedzie i tak nie moge tego zmienic,jak narazie to jestem pozytywnej mysli

pozdrawiam wszystkich
Powrót do góry
Anitka2525

PostWysłany: Sro Wrz 30, 2009 10:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czesc wszystkim ... Mam mały problem ... Kochałam sie z chłopakiem 18 wrzesnia bez zadnych zabezpieczen ... powinnam dostac okres 28 wrzesnia ale dostalam 25 wiem ze to tylko 3 dni ale moja miesiaczka powinna trwac 7 dni gdzie trwała 5 dni teraz plamie Sad przy tym bola mnie strasznie piersi i sa obrzmiałe czy moge byc w ciazy ?? jestem zapisana do lekarza ale ta nie pewnosc ?? Prosze o szybka odpowiedz
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Wrz 30, 2009 10:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

anitka a wytrysk był w srodku? jak długie masz cykle? jak narazie to malo inf podałas... test mozesz zrobic dopiero po 16 dniach od stosunku. wczesniej pokaze nieprawidlowy wynik.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 23 z 41