Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Miesiączka w czasie ciąży ??? part 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pią Lis 06, 2009 1:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z tym to różnie bywa, ze czasem sie zaczyna normalnie, a czasem wcześniej jest brązowe plamienie (sama tak czasem mam). Spokojnie, czekajcie na rozwój sytuacji jezeli pozniej wszystko bedzie normalnie to bez obaw!

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pią Lis 06, 2009 1:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To nie bylo brazowe plamienie, tylko ciemna, rzadka krew... a zawsze dziewczyna miala jasniejsza, gesta krew
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Lis 06, 2009 1:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale to jest normalne... spokojnie nie panikuj. Jesli teraz ma normalny okres to nie ma co panikowac.
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Lis 06, 2009 2:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Thor oj bo chyba lanie dostaniesz Wink.
Pamiętasz jak Ci pisałam jak może wyglądać okres ??
Schemat okresu :
- odrazu czerwona krew ( ciemna krew lub jaśniutka krew)- koniec
- brązowy śluz ( plamienie) - krwawienie ( ciemna krew lub jaśniutka krew)- koniec
- brązowy śluz ( plamienie) - krwawienie ( ciemna krew lub jaśniutka krew)- brązowy śluz ( plamienie) - koniec
Okres to sprawa bardzo skomplikowana;) obfitość kolorystyka oraz gęstość zależy od grubości endometrium . W każdym cyklu może być rożnie , endo może być cieńsze a może grubsze i w zależności od tego jest takie a nie inne krwawienie. Jesli intensywność jest normalna ( nie plamienie) to ogladanie kolorystyki i gestości nie ma najmniejszego sensu.
Proszę Cię nie zadręczajcie sie na wzajem. mam wrażenie ,że dziewczyna troszkę pogrywa na Twoich wątpliwościach...

Powrót do góry
Thor

PostWysłany: Pią Lis 06, 2009 2:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyna w porownaniu do mnie, to spokojny aniolek Very Happy Tylko ja tak panikuje Smile Hmm, to dopiero 2 dzien miesiaczki, napewno z czasem sie wyjasni sprawa Smile

A czy Wy tez tak macie, ze macie rozne okresy? Tzn czy np w jednym miesiacu jasna krew, a w 2 miesiacu ciemna, raz geeesto, a raz jak woda.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pią Lis 06, 2009 2:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no pewnie,ze tak jest . Nie panikuj. Co jeszcze musi się wydarzyć abyś spał spokojnie?? Nie rozumiem Twoich obaw. Miesiączka jak miesiączka jeśli jest normalna - a pod tym pojęciem rozumiemy obfitość a nie kolorystykę czy konsystencję to jest ok. Niepokojące są plamienia ale nie te rozpoczynające czy kończące okres bo to normalne ale plamienia pojawiające się w dniu spodziewanej miesiaczki i nie rozkręcające się w normalny okres

Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Lis 06, 2009 2:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dokładnie jest tak jak tosia mówi Smile Ja też czasem na początku mam brązowe plamieni a potem dopiero np. na drugi dzień normalną miesiączkę. Nie ma co panikować zależy od cyklu Smile Miesiączka nie zawsze trwa tak samo Smile Czasem kończy się piątego dnia czasem nawet siódmego.
Oj Thor ty to jesteś w gorącej wodzie kąpany Smile

PostWysłany: Pią Lis 06, 2009 7:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hmm, a tak z ciekawosci - to jak ilosciowo wyglada tkie plamienie w ciazy? Tosia pisala juz kiedys ze to sa plamki, ale jakos chcialbym to bardziej zobrazowac... Very Happy

Czy na takie plamienie wystarczy wkladka (nie podpaska) na caly dzien?
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pią Lis 06, 2009 7:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pisaliśmy juz o tym...

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Lis 06, 2009 11:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
A czy Wy tez tak macie, ze macie rozne okresy? Tzn czy np w jednym miesiacu jasna krew, a w 2 miesiacu ciemna, raz geeesto, a raz jak woda.

ja mam cały czas taki sam Razz bolu zero, leci tylko 1wszego dnia,potem luzz Razz

ps- i czego panikujesz? jak dostała w terminie to nie ma powodu do obaw. wez sie uspokoj juz Smile

Dodano po 1 minutach:

aha i nie wałkujmy 100 razy tego samego. dostałes dokładny opis od Tosi. czytaj 100 razy to samo, moze zapamietasz.
ps- forum to nie smietnik Smile nie ma sensu pisac znowu tego samego. jak masz pytania to pisz na PW do ktorejs z nas Mr. Green

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 26 z 41