Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Miesiączka w czasie ciąży ??? part 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
elkunia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Lis 07, 2009 9:15 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

WITAJCIE DŁUGO MNIE NIE BYŁO BO MAŁEGO MIAŁAM CHOREGO...
ale również nie bez przyczyny weszłam od razu na ten temacik. otóż to :
miesiączkę dostałam po 6 dniowym plamieniu różowawym śluzem miesiączka raz była raz nie w dzień np. była ale niezbyt obfita wieczorem do rana już jej nie było lub na odwrót. w poprzedniej ciąży miałam podobnie. mam mleko w piersiach a już 4 miesiące temu go nie było (po karmieniu) co w poprzedniej ciąży również miałam od samego początku. ból podbrzusza jak na @ lub dni płodne mam od zakończenia miesiączki... nie wkręcam sobie śruby .. zrobiłam test ale wyszedł bardzo słaby ledwo co widoczna krecha ta druga. w poniedziałek idę na bete... jak myślicie .... podejrzewam jeszcze prl ...że skoczyło do góry.

to jest ten test jak widać nie zbyt widać tą drugą kreskę.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Thor

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sob Lis 07, 2009 10:49 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak dla mnie, to tam nic nie widac. Mowi sie, ze nie wazna jest intensywnosc kreski, ale musi ona byc (musi byc jakis odcien lub zarys rozowego), a na tym zdjeciu widac tylko miejsce, gdzie ta kreska powinna sie pojawic, a nie kreske. Poza tym, test po dniu spodziewanej miesiaczki powinien juz wykryc stezenie hormonu HCG ktore wystepuje w ciazy. Robilas test z porannego moczu?
Powrót do góry
elkunia

PostWysłany: Sob Lis 07, 2009 11:37 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ten test był robiony przed spodziewaną miesiączką. wejdz w to zdjęcie na garnku powinno lepiej widać.

ja się nie stresuję tym że będę nie starałam się o dziecko ale jak by było to fajnie jak nie to nie.
Powrót do góry
Thor

PostWysłany: Sob Lis 07, 2009 11:49 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na tym zdjeciu nie widac zadnego ROZOWEGO czy czerwonego zarysu. Jest tylko taka kreska, jakby ktos nozem przelecial i zrobil rysę.

Jak robisz jutro bete, to wszystko sie wyjasni Smile Wedlug mnie ten test co pokazalas nie wskazuje ciazy. A jezeli robilas go przed terminem spodziewanej miesiaczki, a test byl malo czuly, to napewno nie wykryje.

Przypomne ze najczulsze testy wykrywaja ciaze 6 dni po zaplodnieniu, czyli okolo 14 dni po stosunku.

A spytam z ciekawosci: jak wygladalo Twoje krwawienie podczas pierwszej ciazy? Mialas plamienia w dniu spodziewanej miesiaczki? Jak to wygladalo, ile trwalo, jak obficie?
Powrót do góry
elkunia

PostWysłany: Sob Lis 07, 2009 12:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

miałam 2 dni plamienia rózowawe i pare godzin przed @ były brunatne potem dostałam @ była przez dzień potem jej nie było na drugi dzień też niezbyt krwawiłam a na wieczór już nie i tak przez 5 dni. potem zaczął się ślinotok i ból piersi oraz podbrzusza. ale nie myślałam że to może być ciąża. sennośc i 8 marca w 4 tyg. zrobiłam test 2 dni po spodziewanej @ i wyszły dwie kreseczki jedna z nich była niewiele więcej widoczna od tej... jutro powtarzam zwykły test jak wyjdą dwie to się pochwalę jak nie to napiszę że pomyłka Smile
a w poniedziałek beta.
Powrót do góry
Thor

PostWysłany: Sob Lis 07, 2009 1:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak dla sprostowania: nie dostalas @, bo nie ma okresu w czasie ciazy Smile

Dostalas plamienie, z tego co wyczytalem to mialas dosyc obfite plamienie, ale oczywiscie mniej obfite niz normalna miesiaczka, tak?

A to plamienie to byla czysta krew, czy moze wymieszna ze sluzem? Czy wystarczyla wkladka w Twoim przypadku, czy normalnie musialas zmieniac podpaski?

Jak chcesz zrobic jutro normalny test, to dla zwiekszenia pewnosci testu malo wypij przed snem, a test wykonaj z porannego moczu, wtedy bedziesz miala najwieksza pewnosc Smile
Powrót do góry
elkunia

PostWysłany: Sob Lis 07, 2009 2:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nosiłam normalną podpaskę była normalna krew ... a powiem ci znowu z życia wzięte że moja mama miała miesiączkę przy bracie do 5 miesiąca brzuch nie rósł ale wiedział że jest w ciąży bo wymiotowała jak kot. wiecie że są domowe testy ciążowe nasze babki i pra babki robiły je sobie .... na lateks trzeba nasikać najlepiej rękawiczki takie do sprzątania i jak zrobią się takie grudki to jest się w ciąży ... lub sikały do kwiatka lub na zboże garść zalewaly wodą i garść zalewały swoim moczem jak wykiełkowała ta z moczem szybciej niż ta wodą tz. że ciąża jest... mocz ciężarnej kobiety ma coś w sobie co pomaga rośliną szybciej kiełkować czy rosnąć.
Powrót do góry
Thor

PostWysłany: Sob Lis 07, 2009 2:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie ma miesiaczki w ciazy!! Okres, to zluszczanie sie scianki macicy i wydalanie niezaplodnionej komorki jajowej, tak wiec cos takiego nei jest mozliwe w ciazy. Za to w ciazy moga wystapic krwawienia, ktore wygladaja podobnie do miesiaczki, dlatego mowi sie ze jakas kobieta miala okres w ciazy, a tak naprawde to miala krwawienia w ciazy.

Powiem szczerze, ze mnie przestraszylas troche... wczensiej walkowalem ten temat z dziewczynami z forum, i kazda twierdzila ze w ciazy wystepuja tylko plamienia, a nie krwawienia, do ktorych potrzebna jest normalna podpaska
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sob Lis 07, 2009 6:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

elkunia kreska jest widoczna;) i mam nadzieje,że jednak to ciąża. Niepokojące jednak są plamienia a tym bardziej krwawienie. Najlepiej zrób betę to pewność w 100% i koniecznie skonsultuj się z lekarzem. Mozliwe ,że to ciąża biochemiczna a może zwykły błąd testu.
Okresu w ciąży nie ma jednak kobiety często mylą plamienia lub delikatne krwawienie które może a nie powinno wystąpić. Proszę już nie wałkować tego tematu. Okresu nie ma w ciąży i już ! Plamienia to plamienia mogą się zdarzyć a każde krwawienie obfitsze niż plamienie powinno być skonsultowane z lekarzem ( jeśli podejrzewamy ciaże) bo oznaczać to może różne rzeczy jak np. odklejanie łożyska, poronienie, krwiak przy szyjce, ciąże biochemiczną, pozamaciczną itd.
Thor proszę Cię ...

Powrót do góry
Thor

PostWysłany: Sob Lis 07, 2009 7:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosia, gdzie Ty widzisz te kreske?

Czy ta "kreska" nie powinna miec jakiegos koloru? Bo na tym zdjeciu jest tak jak powiedzialem, jakby zrobiona rysa nozem, to nie ma zadnego koloru.

Zawsze wyniki testow pozytywne sa pokazywane na ulotkach i w internecie jako dwie rozowe/czerwone krechy, lub jedna czerwona a druga blado czerwona, w zaleznosci od stezenia HCG.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 27 z 41