Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Miesiączka w czasie ciąży ??? part 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Chris

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Kwi 07, 2008 8:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope dzięki za odpowiedź, chciałbym jeszcze wrócić do dwóch kwestii z mojego poprzedniego posta, bardzo mnie to interesuje
Cytat:
1) Czy gdyby w lutym doszło do zapłodnienia, to w marcu wystąpiłby normalny okres? Czy po zapłodnieniu jest to w ogóle możliwe? Wiem o plamieniach, ale normalny, obfity kilkudniowy okres?
2) Czy podczas ciąży w terminie miesiączki występują podobne objawy, ale nie pojawia się krwawienie? Czy może kiedy kobieta zaszła w ciążę to ustają wszystkie objawy jakie wcześniej pojawiały się w czasie zbliżającego się okresu?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
obawy

PostWysłany: Pon Kwi 07, 2008 10:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak tez jestem ciekawa odpowiedzi na pierwsze pytanie Chrisa...
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Kwi 08, 2008 11:24 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jesli dochodzi do zapłodnienia to nie ma okresu Smile i w Marcu nie byłoby jego Smile

co do0 objawow: to moze czesciej oddawac mocz, poza tym piersi staja sie bolesne, nastepuje wstret do papierochow, no0 i zaczynaja sie mdłosci Smile ale podst. objawem sygnalizujacym ciaze jest zatrzymanie okresu Smile

Powrót do góry
Chris

PostWysłany: Wto Kwi 08, 2008 12:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki za odpowiedź, pozdrawiam
Powrót do góry
adzia17

PostWysłany: Wto Kwi 08, 2008 9:27 pm    Temat postu: ??? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

miałam miesiączkę, ale nie wiele i przez 3 dni, ale dalej zastanawiam sie czy nie jestem w ciąży cały czas mam podwyższona temperaturę, mdłości, chce mi się jest i często chce mi się "siusiu" ... o co w tym chodzi co mam robić ?! tylko napisze,że zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne czy być może to od tego ??? z góry dziękuję za szybko odpowiedź Embarassed
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Kwi 08, 2008 9:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja stawiam na tabletki Smile po nich własnie okres jest krotszy i mniej bolesny Smile. Chyba ze..doszlo do wytrysku w srodku Question

Powrót do góry
adzia17

PostWysłany: Sro Kwi 09, 2008 3:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sad a właśnie jeżeli doszło, wtedy jeszcze nie brałam tabletek ...
Powrót do góry
kiki123

PostWysłany: Sob Kwi 12, 2008 7:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej!!
od grudnia przyjmuję pigułki (rigevidon) i mam takie pytanie: w jakiej sytuacji może jednak dojść do zapłodnienia pomimo ich zażywania?
tak profilaktycznie pytam, bo w sumie przyjmuję je regularnie (raz zdarzyło mi się dwuipółgodzinne opóźnienie, a raz wymiotowałam- ale to po 6 godzinach od przyjecia tabletki wiec zdążyła się ona wchłonąć)...
a zatem czy i w jakiej sytuacji może dojść do zapłodnienia pomimo przyjmowania pigułek??
pozdrawiam Smile
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sob Kwi 12, 2008 8:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kiki, zupełnie nie w tym dziale ten post....

może czasem dojść do zapłodnienia jeżeli się nie stosuje do zaleceń przyjmowania (godzin, wymioty, biegunki, antybiotyki, zapominanie o tabletce itp). poza tym żadna metoda nie daje 100% ale tabsy dają prawie 100% a ciąza przy regularnym i skrupulatnym braniu tabletek praktycznie nie zdarza się.
obawy

PostWysłany: Nie Kwi 13, 2008 8:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanie czy w czasie ciazy wogole nie moze wystepowac taki jakby okres w sensie ze duzo leci sa skrzepy i wogole? bo jak czytalam niektore panie ktore byly juz w ciazy mowia o takich obfitych krwawieniach w ciazy.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 4 z 41