Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Miesiączka w czasie ciąży ??? part 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Lut 05, 2010 7:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak jak Mi pisze jest różnie. Dlatego warto obserwować swój organizm. Kiedy już go poznasz z łatwością odróżnisz normalny okres od plamienia.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
madzienka19

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Lut 05, 2010 7:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no ok a np przy braniu tabletek moze wystapic w terminie przypadajacym na krwawienie z odstawienia?
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pią Lut 05, 2010 7:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tabletki anty maja to do siebie ,że często jest zamiast normalnego mocnego krwawienia tylko skąpe krwawienie lub plamienie.

Powrót do góry
madzienka19

PostWysłany: Pią Lut 05, 2010 7:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmm czyli nie ma sie co martwic?
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pią Lut 05, 2010 7:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli tabletki przyjmujesz regularnie , zgodnie z ulotką i nie zażywałaś innych środków które mogłyby zniwelować działanie tabletek to jesteś zabezpieczona.
Ja podczas brania tabletek miałam tylko jeden dzień plamienia dosyć widoczne a przez kolejna 2 dni tylko delikatne plamienia lub różowy śluz.

Powrót do góry
madzienka19

PostWysłany: Sob Lut 06, 2010 5:00 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosia81, dzieki;)
Powrót do góry
Malinka275

PostWysłany: Nie Lut 28, 2010 10:58 am    Temat postu: Witam Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich. Jestem nowa na tym forum i liczę na wyrozumiałość.
Prawie rok staramy się z partnerem o 2 dziecko. Na początku stycznia myślałam, że jestem w ciąży. Strasznie miałam wrażliwe piersi co mi się nigdy nie zdarzało nawet przed @. Więc 3 dni przed spodziewana miesiączką zrobiłam test strumieniowy rano i wyszedł negatywnie, po czym za kilka h dostałam okres, 3dni za wcześnie. Był normalny, taki jak zwykle. Cykle mam przeważnie 30dniowe, regularne. W lutym nie dostałam okresu w dniu spodziewanej @, nie przejmowałam się bo myślałam, że przyjdzie tak jak miało być w styczniu tj ok 10. Lecz też nic. Okres spóźniał mi się 10 dni więc zrobiłam test, również strumieniowy 1 kreska pojawiła się od razu ale po jakiś 3minutach pojawił się jakby cień kreski. Nie był zabarwiony na różowo, bardziej szary raczej. Myślałam, że może jest pod spodem jakąś podpórka , która trzyma ten pasek a pod wpływem moczu stało się to widoczne ale nic nie dotykało paska spod spodu. Czytałam w ten dzień dużo na forach na temat tych bladych kresek i już miałam kupić 2 test, który miałam zrobić za 2dni lecz przyszedł znowu okres. Był obfity lecz krtótszy, zamiast 7,8 było 5 dni. Około 3, 4 dni po tym jak się skończyła @ dostałam dziwnych plamień. Biały śluz zabarwiony krwią, było to około południa. Potem nic. Ale wieczorem przez cały czas dziwnie bolał mnie brzuch, tak jak na okres i w 1 dzień@. Nigdy tak nie miałam. Dziś również mam takie dziwne bóle w dole brzucha. Wątpię żebym była w ciąży. Bo ta kreska na teście nie była bardzo wyraźna, a okres dostałam. Zawsze miałam regularne @, bez żadnych odchyleń a tu się tak mogło wszystko rozlegulować? Dodam, że żadnych stresów nie miałam, nie byłam chora, nie brałam lekarstw. Czym to może być spowodowane? Jestem umówiona na wizytę u gina w połowie marca, wcześniej niestety nie było terminu:(
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Lut 28, 2010 11:30 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

malinka najlepiej bedzie jak zrobisz test krwi - bhcg. wynik bedzie pewny w 100%. kosztuje ok 30zł . i robisz go w labolatorium. jak sie zdecydujesz to napisz jaka masz norme... tzn jaka Ci wyszła. i specjalistki na forum powiedza Ci czy to ciaza czy tez nie. Smile
te apteczne to 1 wielki badziew.

Powrót do góry
paula1618

PostWysłany: Pon Mar 15, 2010 10:05 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie , mam mały problem ,w dniu owulacji współżyłam z chłopakiem , doszło do wytrysku do środka , zrobiłam test parę dni temu ale wyszedł negatywny , wczoraj dostałam okres , ale w niczym nie przypomina okresów poprzednich , zazwyczaj mam plamienia ciemne z błonami i jest dość obfity , w tym pojawiają się małe krwawienia , a wydzielina jest jasna . nie wiem co robić , czy mam powody do zmartwień ?
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Mar 15, 2010 2:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

paula jak najbardziej tak.
szanse sa i to bardzo duze. jesli komorka jeszcze nie obumarła to prawdopodobnie doszlo do zapłodnienia.
planujecie dziecko? jesli nie to dlaczego nie poszłas po tabletke "po"...?
test zrobilas za wczesnie.
wykonuje sie go po 16 dniach od stosunku.
radze liczyc sie z tym ze przez 9 m-cy okresu nie dostaniesz.
swoja droga: jak mozna doporowadzic do takiej sytuacji? skoro nie jestescie gotowi na bycie rodzicami?

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 31 z 41