Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Miesiączka w czasie ciąży ??? part 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Thor

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Sty 05, 2010 4:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hmm, pewnie kojarzysz moja sytuacje sprzed paru tygodni Wink Po tasmtych niebezpiecznych/bezpiecznych zabawach dziewczyna zrobila test ciazowy, bylo to juz dlugooo po tej niebezpiecznej sytuacji, tak wiec test byl napewno wiarygodny. Jednak od tamtych chwil, miesiaczka u mojej dziewczyny jest dziwna, tzn krotsza i raz mniej obfita, a raz normalnie, ale zawsze krotsza. Miesiaczka wymaga zmiany podpaski, to napewno nie jest plamienie. Po tamtych sytuacjach byla tez jedna sytuacja, mianowicie uprawialem seks oralny z dziewczyna, ona najpierw zajmowala sie mna, pozniej sie calowalismy a na koncu ja sie zajmowalem dziewczyna oralnie. Wytrysku nei bylo, co najwyzej mogl sie przeniesc preejakulat, ale preejakulat przeciez podobno nie moze byc zrodlem zaplodnienia (w cewce moczowej nie pozostaly plemniki), poza tym podobno slina niszczy ewentualne plemniki.

Nie wiem dlaczego takie dziwne okresy dziewczyna ma.... bo chyba ryzyka ciazy nie ma?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Wto Sty 05, 2010 4:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

NIe, nie wydaje mi sie zeby to byla ciaza. Jak sie tak boicie o ta ciaze to zrobcie test z krwi i po klopocie, ale ciaze mysle ze mozna spokojnie wykluczyc.

Niech dziewczyna sie uda do ginekologa bo moze ma jakies problemy hormonalne stad takie rozne te miesiaczki. A po drugie moze niech zacznie lykac tabletki antykoncepcyje Smile Oboje bedziecie spokojniejsi Smile

PostWysłany: Wto Sty 05, 2010 4:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Testy byly zrobione dwa. Jeden byl zrobione po pierwszej niebezpiecznej sytuacji, a drugi byl zrobiony po peetingu z udzialem moich dloni, na ktorych mogl byc preejakulat. Oba pokazaly wynik negatywny, oba byly wykonane poprawnie. No i pozniej ten seks oralny... ale to chyba nie niesie zadnego niebezpieczenstwa, mozliwosci zajscia w ciaze. Ale te okresy sa dziwne, wczensiej tak nie bylo. Hm
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Sty 05, 2010 4:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dlatego jak cos niepokoi was, cos jest "nienormalne" nalezy udac sie do lekarza zeby to zbadac.

Byc moze dziewczyna wczesniej na to nie zwracala uwagi i teraz wydaje jej sie to dziwne...ale zbadac sie nie zaszkodzi. Wysylaj ja do ginekologa i pogadajcie o Tabletkach:) W Waszym przypadku to chyba wskazane - dla komfortu psychicznego.

PostWysłany: Wto Sty 05, 2010 4:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

My nie uprawiamy nawet seksu Smile Po ostatnich stresach stwierdzilem, ze nie jestem jeszcze na to gotowy. Jedyne co robimy to seks oralny i peeting
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Sty 05, 2010 4:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oj Thor Very Happy cos mi sie wydaję,że o tym juz rozmawialiśmy.Niedowiarek jesteś Smile . Organizm kobiety jest specyficzną strukturą i nie zawsze działa jak w zegarku. Raz okres może być bardzo obfity i trwać 5 dni a innym razem mniej obfity i trwać 3 dni. Jeśli jest to okres czyli normalne krwawienie ( nie chodzi o ilość dni ) a nie plamienie to ciąży nie ma. Zdarzają sie też cykle bezowulacyjne wówczas w większości przypadków( ale nie u wszystkich kobiet) krwawienie jest bardzo skąpe i krótkie ponieważ jest zbyt cienkie endometrium. Jeśli niepokoicie się to wybierzcie sie do ginekologa. Lekarz sprawdzi stan narządu rodnego itd.
Ciąży na pewno nie ma Laughing

Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Sty 05, 2010 4:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zgadzam sie z Tosia Smile

A i popieram poważną męską decyzje... czemu tak mało chłopaków to potrafi zrozumieć, i przyznać sie ze nie są na coś gotowi....

Jeśli Cię to męczy idzcie do ginekologa, niech dziewczyna zrobi badania i bedzie ok Smile

PostWysłany: Wto Sty 05, 2010 7:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziekuje Wam Smile Pozdrawiam
Powrót do góry
madzienka19

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Lut 05, 2010 6:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a jak wyglada plamienie? jest to kilka plamek czy moze mniej obfite krwawienie(normalnie czerwone) ?
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Lut 05, 2010 6:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Roznie. Czasem tylko plamki czasem znacznie mniej obfity, ktortszy okres. Roznie to bywa.
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 30 z 41