Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 5:57 pm Temat postu: |
|
|
Ale to bez sensu pytać tu na forum bo przecież my nie wróżki . Zrób test i będzie z głowy. minuta strachu i będziesz pewna wszystkiego. A krwawienie jest mniej obfite niż poprzednie ale to znaczy jest tylko plamienie czy najzwyklejsze krwawienie ale mniej obfitsze niż zawsze? _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mada:)
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Maj 31, 2010 2:02 pm Temat postu: |
|
|
Cześć, mam takie pytanko czy możliwe żebym była w ciąży w sumie miesiączke miałam trwała 4 dni dosałam 17 a teraz zaczęłam lekko plamić bolą mnie piersi i odczuwam ból dołem pleców i dołem brzucha, czasami mi nie dobrze. proszę o odpowiedż |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pon Maj 31, 2010 8:39 pm Temat postu: |
|
|
mada:) no jesli kochalas sie bez zabezpieczenia to oczywiscie, objawy moga oznaczac ciaze, ale nie musza mozesz sobie wkrecac objawy.
Zrob test bedziesz wiedziala. Oczywiscie jesli minelo minimum 14 dni od stosunku podczas ktorego moglas zajsc w ciaze. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
niepewna111
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Cze 07, 2010 3:16 pm Temat postu: |
|
|
Witam. Mam ogromny problem. Jako że temat dotyczy miesiączki w czasie ciąży - to i ja mam coś do dodania. Mam 7 dniowe okresy. Do tej pory wystąpiły 2, a teraz jestem w trakcie 3iego. Mam go od Czwartku. Wygląda normalnie, jest to normalne krwawienie, żadne plamienia, chociaż troszeczkę skąpsze od pozostałych. Czy jest możliwe abym była w ciąży? Mam dość powiększony brzuch (była bym w trzecim miesiącu) - nie wiem od czego ten brzuch powiększony - i strasznie się boje., a tak to wcześniej doszukiwałam się różnych objawów, ale wątpie czy były one prawdziwe. Prosze pomóżcie. Dodam, ze miedzy mna a moim chlopakiem raczej ryzykownych sytuacji nie bylo - uprawialismy petting, ale ja mialam na sobie majtki, on nie mial - nie bylo wytrysku, ale pojawil sie preejakulat. Przez majtki to chyba nie mozliwe? Mokre byly od mojego sluzu, byly to prawdopodobnie dni plodne - ale, nie bylo nawet penetracji tylko jego penis ocieral sie o mnie ale przez majtki.. Ale, chodzi o to ze dostalam trzy miesiaczki (jestem w trakcie jednej) - i sama juz nie wiem. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agne8190
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Pon Cze 07, 2010 3:39 pm Temat postu: |
|
|
Hmm nie wydaje mi się abyś zaciążyła skoro nie było możliwości zapłodnienia.
Mierzysz sobię temperaturę? Po owulacji jej spadek informuje o braku zapłodnienia.
A jak czujesz się rano? Masz jakiekolwiek objawy o których była mowa w poprzednich postach? _________________ Aguś |
|
Powrót do góry |
|
|
|
niepewna111
|
Wysłany: Pon Cze 07, 2010 3:53 pm Temat postu: |
|
|
Mozliwosci zaplodnienia raczej nie bylo - chociaz nie mam pewnosci do konca(jak to jest w takich sytuacjach). Rano czuje sie raczej normalnie - temperatury dlugo juz nie mierzylam, a teraz akurat jestem podczas okresu.
Ale, czy to mozliwe aby takie plamienia w ciazy byly 7 dniowe?
Mialam tak:
1 okres - 7 dni
2 okres - 8 dni (ale ten ostatni dzien to w sumie kilka kropelek)
3 okres - teraz jestem w trakcie, i wyglada normalnie.
--------NIe pisz tych samych postów w kilku tematach . REGULAMIN!---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Cze 07, 2010 4:21 pm Temat postu: |
|
|
niepewna111 na pewno w ciąży nie jesteś. Nie ma takiej mozliwości.
Okres to wydalenie niezapłodnionej komórki jajowej a plamienie to plamienie. Rozróżnić się da.
agne8190 spadek temperatury po owulacji nie sugeruje braku zapłodnienia. Po owulacji temperatura powinna utrzymać się na poziomie wyższym minimum 10-14 dni a dopiero później spadać . _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
niepewna111
|
Wysłany: Pon Cze 07, 2010 4:26 pm Temat postu: |
|
|
Rozumiem, że rozróżnić się da - lecz właśnie - nie które kobiety skarżą się na dość obfite te plamienia, i to jeszcze właśnie w terminach okresu, ale chyba nie 7 dniowe. Jeszcze zobacze ile ten będzie trwać. Mam nadzieje że nie mam się czym przejmować - i to na prawdę okres, a jedynie trochę przytyłam. Dziękuje za odpowiedzi.
Ale, z tym okresem coś dziwnego, bo dzisiaj jest poniedziałek, dostałam w czwartek - a go już prawie nie ma.
Ostatnio zmieniony przez niepewna111 dnia Pon Cze 07, 2010 4:36 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agne8190
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Pon Cze 07, 2010 4:26 pm Temat postu: |
|
|
Okres to raczej złuszczanie się błony No mi chodziło o ten okres spadku po owulacji właśnie _________________ Aguś |
|
Powrót do góry |
|
|
|
niepewna111
|
Wysłany: Pon Cze 07, 2010 5:00 pm Temat postu: |
|
|
Jest to dokładnie złuszczanie się błony, ale ja nie wiem co z tym moim okresem. Jakiś taki podejrzany, ale wcześniejsze dwa były normalne. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|