Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Mięśniak w 9 tygodniu ciąży

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Monique30

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Paź 24, 2006 11:51 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzieki Aguś. Dzis byłam u nowego lekarza i dowiedziałam sie innej nowinki. Stwierdził,że jestem chuda i dlatego wszystkie ruchy czuje razy dwa i to nie są skurcze... zniekształcanie się brzucha to podobno ruchy dziecka, które sie pręży. I komu tu wierzyć... Co lekarz, to inna opinia...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Aga xs
Gość

PostWysłany: Wto Paź 24, 2006 3:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czesc Monisiu! Wiesz,ja tez jestem chuda i przed ciaza tez tak bylo,rzeczywiscie ruchy czulam bardzo mocno,ale akurat moje napinanie sie brzucha bylo spowodowane skurczami,a nie ruchami dziecka.Ale skoro dwoch lekarzy nie stwierdzilo u Ciebie nic zlego to tylko sie cieszyc.A co do roznych opini lekarzy to sie zgadzam,bo na poczatku mojej ciazy mialam niepokojace objawy,silne bole brzucha,plamienia i jedna lekarka stwierdzila,ze wszystko jest ok,a jak poszlam do drugiej to sie dowiedzialam,ze moja ciaza jest zagrozona poronieniem i musialam lezec w łózku.Naszczescie ustapilo po 3 tyg brania lekow podtrzymujacych.W sumie moja ciaza byla zagrozona od poczatku do konca,najpierw poronieniem,a potem przedwczesnym porodem.Życze Ci abys nie miala zadnych problemow i szczesliwie wydala na swiat swoja kruszynke.Pozdrawiam.Aga
Powrót do góry
Monique30

PostWysłany: Wto Paź 24, 2006 8:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Aguś a jakie leki brałaś na podtrzymanie i od kiedy? Jeden lekarz mówi,że moga ta byc skurcze a drugi,że to dodatkowo ruchy dziecka Wink
buziaki
monika
Powrót do góry
Aga xs
Gość

PostWysłany: Wto Paź 24, 2006 10:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Leki podtrzymujace bralam od 6 tygodnia byl to duphaston i no spa forte.Bralam je do 16 tygodnia,pozniej nic zlego sie nie dzialo,wiec nie musialam przyjmowac zadnych lekow,az do 20 tyg kiedy zaczely sie te skurcze,najpierw lekarka kazala brac no spe,ale,ze nie dzialala to dostalam fenoterol i isoptin i to bralam juz do konca.Duphaston stosuje sie przy zagrazajacym poronieniu,wiec na poczatku ciazy.A napisz jeszcze jak czesto odczuwasz twardniecie brzucha?Pozdrowki.
Powrót do góry
agniesia

PostWysłany: Sro Paź 25, 2006 10:09 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny, najlepiej żeby poprostu lekarz podpiął cię pod KTG, tam odrazu widać czy to napinanie czy skurcze.
No ale tak jak pisze Aga , nie można tego lekceważyć.
Jeśli jesteście szczupłe i dodatkowo macie mięsniaki to dzidzia ma tam w brzusiu mało miejsca więc to dodatkowo może spowodować mocne napięcia.
Trzymajcie się dzielnie.
ja jeszcze dzidzię trzymam w brzusiu nie poddaję się. Very Happy
Powrót do góry
Aga xs
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Paź 26, 2006 3:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Agniesia! Ja jestem juz 13 m-cy po porodzie,ale mialam podobne objawy o ktorych pisze Monique30,czyli twardniecie brzucha ok 20 tc.Bylo to spowodowane skurczami i przyjmowalam leki na ich powstrzymanie,miesniakow nie mam i nie mialam.A jesli chodzi o ktg,to nie zawsze jest ono w stanie wykryc skurcze,bo ja jak dostalam boli porodowych to wcale sie one na ktg nie zapisywaly,choc byly bardzo silne.Moja kolezanka z kolei zadnych skurczow nie czula,a zapisywaly sie,wiec nie wiem od czego to zalezy.Pozdrawiam.
Powrót do góry
agniesia

PostWysłany: Pon Paź 30, 2006 12:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

VIOLKA, MIMI JAK SIĘ TRZYMACIE, URODZIŁYŚCIE?? Ja przez tą cholestazę jeżdżę co tydzień do szpitala na KTG, byłam w weekend i skurczów nie miałam całe szczęście, ale licze się z tym, że w kaźdej chwili mogę jechać na poród... podobno to tuż-tuż, zaciskam nogi, żeby dzidzia tak szybko nie wychodziła, no ale to nie tylko ode mnie zależy Smile
Patrycja Agnesr młode Mamusie jak się czujecie?
mam nadzieję, że dzieciątka rosną na drożdżach a wy powróciłyście do fizycznych sił Very Happy
Powrót do góry
agnesr
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Paź 30, 2006 10:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie babeczki .... dzis bylismy na tzw. U3 (3 badanie po porodzie) ... . Lekarz sprawdzila odruchy malego, osluchala go dokladnie, obejrzala kregoslup i bioderka, podala witamine K (to byl 3 raz od narodzin) zmierzyla go i zwazyla ... maly ma 56 cm. i wazy 4850 gram (niezle biorac pod uwage, ze maly urodzil sie majac 3960, a ze szpitala wyszlismy z waga 3725 gram). Ladnie przybiera moje slonko na maminym mleku.

No i zrobiono nam odrazu USG bioderek. Maz nalegal na lekarke zeby za jednym zamachem zrobic i to badanie, lekarka sie zgodzila, choc mowila, ze przypuszcza, ze maly nie bedzie zbyt spokojny po ogledziinach i moze lepiej spotkac sie drugi raz. Chodzilo o ewentualny stres dla malego ... ale odpukac Patryk to naprawde spokojne dziecko. Nim zrobiono mu USG, dalam mu piersiaka na 15 minut i potem lezal jak trusia, pozwalajac swobodnie zrobic badanie. Wyglada wiec na to, ze na to badanie nie jest zybt wczesnie. No i ostatecznie z bioderkami tez wszystko gra!

Teraz mamy termin na grudzien. Wtedy bedziemy mieli pierwsze szczepienie m.in. na Pneumokoki. Tutaj to szczepienie, od tego roku, nalezy do obowiazkowych.

Poza tym wszystko super ... kochany ten moj brzdac ... spi w swoim lozeczku, w swoim pokoiku inie placze z tego powodu ... i od kilu dni smieje sie przez sen na glos. Rewelacyjnie to brzmi!

Caluski, wirtualne Cioteczki!!!
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Paź 30, 2006 10:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czytając Cie agnesr nawet mi sie podoba bycie rodzicem (w moim wypadku ojcem) :d Razz

Pozdrawiam serdecznie Ciebie, Patryka, no i tausia Smile
Powrót do góry
agniesia

PostWysłany: Wto Paź 31, 2006 2:11 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

PAWEŁ MA RACJĘ Very Happy Very Happy Ja się czuję wirtualną ciotką Very Happy Ucałuj Swojego Skarba i cieszę się, że jest zdrowy i taki pogodny Very Happy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 30 z 41