Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jolcia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 1:35 pm Temat postu: |
|
|
cze dziewczyny,
Ja tez mam miesniaka i jestem w 13 tyg ciazy.
Po pierwsze powodowal on u mnie problemy z zajsciem- zaszlam dopiero za czwartym podejsciem, bo przez pierwsze trzy razy jajeczkowalam na prawa strone (a miesniak jest tuz obok).
Po drugie- nikt mi nie powiedzial, ze jego obecnosc bedzie mi tak doskwierac- lekra mowil, ze jest maly i nie ma sie co nim przejmowac (3 cm). Niestety w ciazy szybko sie przekonalam, ze jest maly ale bardzoooo wredny!! Na dodatek na pierwszym USG okazalo sie, ze mam jeszcze krwiaka- 4 cm. Zabrzmialo to jak wyrok- plod- 5,8 mm, krwiak- 4 cm i jeszcze miesniak- 31 mm. Lekarz dal mi od razu zwolnienie i kazal 80% czasu lezec a domowe obowiazki w calosci komus przekazac. Od poczatku dokuczal mi lekki bol brzucha, ale tlumaczylam to sobie rosnieciem macicy. w 3 miesiacu czulam sie naprawde dobrze, az tu nagle przyszedl tydzien 12 i obudzilam sie w nocy z potwornym bolem brzucha. Nastepnego dnia trafilam na USG i okazalo sie, ze dzieckiem jest wszystko OK, ale miesniak urosl o 1 cm i , ze bol jest dokladnie w miejscu misniaka!! Do tego nasilaly sie bole krzyza!! Na dzien dzisiejszy (13 i 6 dni) bole plecow sa takie silne, ze poza lozkiem moge spedzuc gora 15 minut, bo zaraz boli mnie pupa. Na dodatek gdzoies wyczytalam, ze przy miesniakach gorszy jest drugi trymestr i ze wlasnie w tym okresie jest duzo poronien. Boje sie kazdego dnia i nocy (bo w nocy czuje sie duzo gorzej)...
Czy wy dziewczyny tez tak cierpicie??? Tez was tak wszystko boli?? Ja nawet nie umiem opisac bolu, a lekarze zadaja bym im poetycko tlumaczyla gdzie i jak mnie boli!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zuza
|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 7:58 am Temat postu: mięśniak czy nie? 13tc |
|
|
Cześć Dziewczyny. Własnie wczoraj byłam na USG (jestem w 13 tc). To druga ciąża, pierwsz niestety skończyła się poronieniem w 12 tygodniu (po biopsji okazało się że była obumarła). Czekałam na to USG jak na szpilkach - siedziała mi w głowie sytuacja z listopada poprzedniego roku - a może powtórka.brrrr). Na szczęście dzidzia jest. Przez połowę badania lekarka nic nie mówiła, więc zapytałam czy wszystko jest ok, ona na to że przecież nic nie mówi itd.- poczułam się jak intruz. Potem pokazała mi to co widać podczas badania. Dziecko ssało kciuka - super widok. Potem dodała że coś ją niepokoi, że prawdopodobnie mam mięśniaka. Potem dodała że nie ma się czym przejmować bo to może być łożysko. Dała mi adres pracowni USG - 3D w której sie bardzo długo czeka na wizytę. Przecież ja zwariuję jak będę tyle czekać. Powiedzcie mi czy to możeliwe żejeżeli była na badaniu ginekologicznym (4 miesiące po łyżeczkowaniu) i wszystko było w porządku to teraz może być inaczej. Nigdy nie miałam mięśniaków. Prosze o jakiś namiar na lekarza w Wa-wie który ma dobry sprzęt do robienia USG 3-D i nie trzeba do niego czekać 1,5 miesiąca. Sama nie wiem co mam robić. Dzięki za pomoc.Pzd.
----edit by emilka-----
proszę nadawać tytuły tematom bardziej sugerujące problem.
temat przyłączam do tematu, dotyczącego mięśniakow (co prawda w temacie jest 9tc, ale ponieważ dziewczyny tam się wypowiadające były w różnych tc, myślę, że temat tam pasuje. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
apka15
|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 8:51 am Temat postu: |
|
|
witam cie i bardzo wspolczuje.mnie brzuch bardzo bolal najpierw w 12 tyg a potem w 15 dal mi tak popalic ze szok.przez 4czy 5 dni milam normalnie takie bole jak bym rodzila dziecko nie moglam lezec,siedziec.chdzic nic poprostu wszystko bylo meczrania.teraz jestem w 19 i jak narazie nie boli,ale lekarz powoedzial ze miesniaki maja to do siebie ze moga dawac znac o sobie wiec tak naprawde w kazdej chwili moze to powrocic.mi tez tak jak tobie powiedziano przed ciaza ze ten miesniak jest malutki i niczemu nie zagraza jednak szybko sie przekonalam ze to nieprawda.urosl szybko do 6cm i w dodatku pojawil sie nowy ktorego wczesniej nikt nie widzial rowniez 6cm.mam nadzieje ze nie zaszkodzi dziecku ani mi juz wiecej
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 10:16 am Temat postu: |
|
|
matko co sie kobiety maja z tymi miesniakami...eHhhh
mam pytanie: co sie dzieje z nimi po porodzie?
--------edit by emilka---------
łączę posty, żeby było przejrzyściej.
ponizsza uwaga wind dotyczy posta Zuzy
---edit by Wind_Of_Hope---
Przypominam ze forum to nie miejsce na reklame.
Jesli ktos ma namiar to prosze przesyłac danej osobie na pm. Dziekuje _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zuza
|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 7:13 pm Temat postu: |
|
|
To jeszcze raz ja. Udało mi się zapisać na USG 3-D - na najbliższy poniedziałak (ktoś zrezygnował i mam wizytę o 20.30). Jakoś nie chce mi sę w to wierzyć, że mam jakiegoś mięśniaka (dobrze się czuję, nic mnie nie boli itp). To badanie mam nadzieję że mnie troche uspokoi. Żeby nie wiem co się działo będę walczyć o naszego bobasa. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
apka15
|
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 4:41 pm Temat postu: |
|
|
czesc ,posluchaj Zuza miesniak to nie wyrok.nie ja czy ty pierwsze to mamy i nie ostatnie.z miesniekiem wiele kobiet rodzi piekne zdrowe bobasy i niektore nie odczuwaja bolu z powodu miesniakow.my niestety jestesmy zmuszone zniesc ten bol ale za to jak Bozia da jak przytulimy te swoje dzieciaczki to o wszystkim juz zapomnimy i bedziemy tak szczesliwe jak nigdy wczesniej.mam takie pytanko do Zuzy jeszce z kad jestes bo ja z warszawy.bylam na 3d w 15 tyg i ide 21.09 na drugie u dr.Kretowicza i ciekawa jestem gdzie Ty idziesz. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zuza
|
Wysłany: Pią Sie 31, 2007 12:31 pm Temat postu: |
|
|
Cześć
udało mi się zapisać na ul. Finlandzką do dr Garwlińskiego (W-wa). Mam nadzieję że mnie trochę uspokoi i powie że wszystko będzie OK.
Jestem dobrej myśli....gorzej znosi to mój mąż (mówie mu że czuję się dobrze, że nic mnie nie boli itd. a on na to "Mówisz tak żeby mnie uspokoić"............a ja czuję się super.
Napiszę coś w poniedziałek jak będę po badaniach.
Pzd |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Sie 31, 2007 1:10 pm Temat postu: |
|
|
---edit by Wind_Of_Hope---
Prosze takie rzeczy typu: adres, nr.tel. itp załatwiac na pm.
Nie prowadzimy tu reklam gabinetow _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Albiniec
|
Wysłany: Pią Sie 31, 2007 3:34 pm Temat postu: |
|
|
Zuza idziesz do jednego z najlepszych specjalistów w Polsce. Ja mam tez wizyte u tego dr w poniedziałek o 19 . W 22 tygodniu ciąży bede miec robione usg prenatalne.
Wracając do tematu mieśniaka. Ja tez mam to cholerstwo i sie o nim dowiedziałam w 8 tyg. ciązy jak poszłam potwierdzić to iż jestem w ciazy. Przed ciazą zrobiłam szereg badan również ginekologiczne i go nie wykryto. W 19 tygodniu mięsniak miał wielkość 7,4 cm x 7,6 cm. Ciekawa jestem tylko co sie dzieje z miesniakiem po ciazy i czy da rade go usunąc podczas np. cc. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
apka15
|
Wysłany: Sob Wrz 01, 2007 3:53 pm Temat postu: |
|
|
czesc dziwczyny widze ze swiat jest bardzo maly ja tez wlasnie chodze na finlandzka z tym ze do kretowicza a ten wasz lekarz to jego kolega i badal mnie w szpitalu czerniakowskim.tam niestety tylko aparat na 3p jest kiepski ale to wlasnie dr garwolinski zauwazyl tego miesniaka ktorego nikt wczesniej nie mogl dojrzec pomimo iz ma 6cm.potem wlasnie poszlam do kretowicza na finlandzka bo slyszalam o nim tez bardo dobre opinie i teraz ide 21 wrzesnia.ciekawa jestem kto prowadzi wasza ciaze i gdzie rodzicie,moze znowu podobnie jak ja w czerniakowskim i prowadzi mnie dr.jastrzab.pozdrawiam was i czekam na wynik usg dajcie znac jak wyszko |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|