Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Mięśniak w 9 tygodniu ciąży

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Albiniec

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Wrz 01, 2007 5:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja chodzę do Dr Kariny Papikian ona ma swoją klinike na Bitwy Warszawskiej a rodzę albo na Solcu bo tam lekarzem jest Karina albo na Żelaznej bo może sie okazać, że będę miec cc przez miesniaka to sie zdecyduje na niego, noi mam jeszcze znajomą położną na Karowej,więc nie wiem jeszcze.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
apka15

PostWysłany: Sob Wrz 01, 2007 5:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to masz spory wybor.ja pierwsze dziecko rodzilam na karowej tez po znajomosci i bylo super,ale teraz jak rozmawiam z kobietami bo mam kontakt z takimi swierzo po porodzie poniewaz handluje wozkami to nie sa zadowolone z karowej.oczywiscie jak po znajomosci to zawsze jest inaczej jak ze wszystkim.
ja wlasnie mysle o czerniakowskim poniewaz tam ordynatorem jest wlasnie lekarz ktory mnie prowadzi,a teraz takie problemy zeby wogole dostac sie do szpitala sa, wiec wole miec zapownione miejsce tym bardziej ze ja moge urodzic toche wczesniej i rowniez moge miec cc.
Powrót do góry
Albiniec

PostWysłany: Nie Wrz 02, 2007 4:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Troche sie boję cc. Jeżeli jednak będzie to konieczne i lepsze dla dziecka to pewnie, że sie temu poddam. Okropna sprawa z tymi naszymi mięsniakami. Po ost wizycie Pani Dr stwierdziłą, ze jest on juz poza ciążą, wieć przestał jej zagrażać. Ciekawe jak jest teraz. Jutro sie dowiem.
Powrót do góry
Aga xs
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Wrz 03, 2007 3:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny cc wcale nie jest takie straszne,ja sama urodzilam synka wlasnie przez cesarke i nawet sie z tego ciesze,bo szybciutko wrocilam do formy i drugie dziecko pewnie tez tak samo urodze,bo mam zwezona miednice.Pozdrawiam. Laughing
Powrót do góry
Albiniec

PostWysłany: Pon Wrz 03, 2007 8:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z powrotem do formy po cc jest róznie. Moja koleżanka z pacy pierwszą cesarke przeszła ok ale druga zakonczyła sie zakazeniem i nietolerancja czy jak to sie zwie, po znieczuleniu podpajączkowym, bolała ja tydzien głowa. Reasumując dziewczyna, żeby moc zajac sie dzieciakami, dochodziła do siebie 5 tygodni w tym 3 w szpitalu Sad. Podobne sytuacje spotkały dwie inne znajome, tylko one na swoje życzenie chciały cc. Oczywiście są takie co przeszły cc idealnie, jak inne po porodzie naturalnym były obolały one po 24h skakała juz po łożkach. Smile
Powrót do góry
Zuza

PostWysłany: Pon Wrz 03, 2007 8:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Dziewczyny Pan Dr podczas badania USG nic nie mówił o mięśniaku Very Happy . Dzidzia jest super 13 tydzień i 5 dni. CRL=77mm, NT=1,8 mm, czynność serduszka 158/min, kosmówka prawidłowa.....................wygląda na to że wszystko jest OK.
Powrót do góry
Aga xs
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Wrz 04, 2007 3:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zuza jesli lekarz nie stwierdzil zadnych nieprawidlowosci to znaczy,ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku,aby tak dalej.Duzo zdrowka.

Albiniec ja wiem,ze z powrotem do formy jest roznie,ale po i przy porodzie naturalnym tez moga wystapic jakies komplikacje czy zakazenia i tez jedna kobieta szybciej wstanie z lozka,a inna wolniej.Tak wiec tu nie ma reguly.Pozdrawiam. Laughing
Powrót do góry
Albiniec

PostWysłany: Sro Wrz 05, 2007 7:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Aga, pewnie masz racje ale jednak to zawsze operacja i stresik jest. Jak to powiedział Dr Rozkowski, gdyby kobiety naturalnie miały miec cc to by w brzuszku miały suwaczek Smile
http://remedy.unit01.net/galerie/filmy/nova2816_08_ref.mov - a to filmik jak wyglada poród, jakby któraś z Pań chciała zobaczyc Smile
Powrót do góry
apka15

PostWysłany: Sro Wrz 05, 2007 8:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czesc, kurde nie moge otworzyc tego filmiku ,a z checia bym obejrzala.szkoda bo lubie ogladac takie rzeczy.jak bylam 10 lat temu w ciazy moim synkiem Hubercikiem to wtedy w telewizji byl emitowany pogram pt.pierwszy krzyk.byly to porody rozne np. w wodzie i wiele innych.bardzo ciekawe momenty.do uslyszenia
Powrót do góry
Albiniec

PostWysłany: Sro Wrz 05, 2007 9:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sciągnijcie sobie program allplayer to powinno pomóc. Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 36 z 41