Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Mięśniak w 9 tygodniu ciąży

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość

PostWysłany: Pią Maj 12, 2006 9:37 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witaj Agnieszko. Laughing
Jestem po wczorajszej specjalistycznej wizycie. Z tego mi mi powiedzial lekarz, niema zadnych miesniakow. I ogolnie wszystko jest okey.Pomijajac ze moja macica jest ulozona odwrotnie Confused Wyglada na to, ze to jednak moje jelito,sprawia mi tyle klopotu.
Czekaja mnie jeszcze inne badania,pozyjemy,zobaczymy. Agnieszko chcialam sie Ciebie o cos zapytac. Od pierwszego dnia owulacji minelo 16 dni a temperatura u mnie wynosi ( w pochwie) 37.5.Miesiaczke powiinam dostac dzis albo jutro,sadzisz ze taka temperatura moze cos sugerowac?
Napisz co u Ciebie jak sie czujesz i jak tam Twoja fasolka..

pozdrawiam Cie serdecznie Smile
Powrót do góry
agnesr
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Maj 12, 2006 1:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wita Aneczko ...
widzisz gluptasku i po co bylo sie tak dreczyc ... wszystko bedzie dobrze Laughing .
Co do Twojego pytanka, wiesz musze sie przyznac, ze na tym temacie temperaturkowym, to ja sie nic, a nic nie znam. Nigdy nie sledzilam swoich cykli w ten sposob, wiec nie umiem Ci odpowiedziec. [zakaz linkowania na forum]

A co u mnie?! Wszystko dobrze Wink , czuje sie rewelacyjnie i jest cos co mnie bardzo cieszy ... kiedy sie wygodnie uloze, i poloze lapy na mojej pilce czytaj. brzuch, to czuje jak moj Szkrab tam sobie fika. Tak jest od soboty ... w poniedzialek bylam u mojego ginekologa ... wszystko gra, maluch rozwija sie wrecz ksiazkowo, wiec jestem juz bardziej spokojna.
Miesniaki nadal nie rosna ... a ich ulozenie nie przeszkadza dziecku, mimo ze ono rosnie. Lozysko tez sie przesunelo ... wiec nie jest przodujace jak myslal gin, przy przedostatniej wizycie.
Teraz tyko odliczac z gorki i czekac na 26 wrzesnia. Laughing

Ostatnio zmieniony przez agnesr dnia Pią Maj 12, 2006 3:14 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
agnesr
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Maj 12, 2006 1:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Aniu pod tym adresem http://voila.pl/409dc
umiescilam plik z poradnikiem JAK SIE ROBI DZIECI ... tam opisuja nietylko kwestie temperatur, ale i obserwacje sluzu ... sciagnelam go kiedys od jakiejs dziewczyny i w sumie nie skorzystalam, bo sie okazalo, ze nie musze jakos walczyc zeby zaciazyc.
Ty pewnie tez nie bedzesz musiala, ale skoro jestes ciekawa tematu temperatur, to czemu nie popatrzec i nie poczytac.

Pozdrawiam Cie bardzo mocno i serdecznie ... no i czekam na wiesci z tesciku ... Wink Aga
Powrót do góry
Ania_mediolan

PostWysłany: Sob Maj 13, 2006 12:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzien dobry Agnieszko.

Bardzo sie ciesze ze u Ciebie i Malenstwa wszystko wporzadku.
Tak radosnie o tym opisujesz , ze sie poryczalam czytajac Twoj post.
Jestem pewna ze wszstko dalej bedzie przebiegac dobrze,i jak pisalas
do 26 wrzesnia zleci jak nic. Z tego co pamietam to sa najpiekniejsze miesiace ciazy.. Dziekuje Ci za strony ktore mi polecilas.Przejrzalam je ,ale czuje ze bedzie lepiej jesli dam sobie spokoj. Co ma byc to bedzie.
Pozdrawiam Cie serdecznie i zycze Ci samych radosci.

Uwazaj na siebie.
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Pon Maj 15, 2006 9:45 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witaj Agnieszko!!!!

Kochana moja.. Dzis rano zrobilam test.. i wyszedl? jak myslisz? POZYTYWNY !!!!! Moje uczucia plataja sie miedzy radoscia ,zdziwieniem,i troska o te Malenstwo.Nie spodziewalam sie ze uda nam sie juz w pierwszym miesiacu. Na razie nie bede nic mowic mezowi ani mojej coreczce i poczekam kilka (dwa dni) i powtorze test. Jestem taka szczesliwa. Nie moge uwierzyc ze Bog mi zeslal te radosc.. koncze juz poniewac zaraz przyjdzie moj maz..a ja jestem cala we lzach piszac do Ciebie.. Dam Ci znac.. pozdrawiam i zycze jeszcze raz samych radosci..!!!

(Mam nadzieje tylko ze test sie nie pomylil) zobaczymy. Pa
Powrót do góry
agnesr
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Maj 15, 2006 9:58 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No i udalo Ci sie mnie rozkleic choc slonko mocno swieci za oknem i temperatura jak nalezy, po moich polikach plyna grochy.

Aneczko gratuluje z calego serca ... ogromnie, przeogromnie sie ciesze Kochana ... a skoro test wyszedl to znaczy ze jestes w ciazy ... i bez gdybania mi tutaj.Laughing

[zakaz używania pogrubionej czcionki na forum]
Powrót do góry
Ania_mediolan

PostWysłany: Pon Maj 15, 2006 1:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ach Agnieszko.

Dziekuje Ci za Twoj przesliczny post. Nie masz pojecia jak trudno jest mi utrzymac te tajemnice przed moim mezem.Dzis patrzyl na mnie tak dziwnie i powiedzial "wiesz popoludniu skocze po test,jakos dziwnie wygladzasz" Smile Zaproponowal mi zebym zrobila go dzis wieczorem po powrocie z pracy. Sadzisz ze to dobra pora? a moze poczekac jednak do jutra? Pytam Cie o to poniewaz znow wrocily te bole podbrusza ktore mnie mecza.(a ja dzis wracam do pracy po tygodniowym chorobowym, niewiem czy nie lepiej jeszcze zostac w domu, jestem kasjerka pracuje tylko 4 godziny ale juz tydzien temu zle sie czulam z pracy) Czy to normalne? Tak kluje w podbrzuszu i plecach. Troszke sie denerwuje poniewaz nie pamietam abym cos takiego czula w czasie pierwszej ciazy. Czytalam duzo na temat "rozciagania " sie macicy ale wrecz czuje takie delikatne skurcze. Ty takze mialas cos takiego? Oprocz tego jestem senna,duszno mi., i mam okropna zgage. Pozdrawiam Cie serdecznie.
Razz
Powrót do góry
agnesr
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Maj 15, 2006 2:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Aneczko mysle ze nalezy postepowac dokladnie według wskazowek podanych na opakowaniu testu. Wczesna ciaze rozpoznaje sie na podstawie wykrycia gonadotropiny ktora pojawia się we krwi matki ok 9 dnia po zaplodnieniu, a nieco pozniej jest w moczu. Wiarygodnoscc testow wynosi ponad 95%. Nowoczesne testy sa bardzo czułe. Mozna stwierdzic ciaze w terminie spodziewanej miesiaczki, a pewny wynik uzyskuje sie mniej więcej po 1-3 dniowym opoznieniu okresu.

Ja zrobilam swoj test chyba dzien po planowanej miesiaczce to byl 21 stycznia, moje imieniny Laughing ... Na moim tescie bylo napisane ze mozna go robic o kazdej porze dnia, a wynik moze byc pozytywny nawet kilka dni przed planowana miesiaczka, mimo to ja sobie odczekalam. Bardzo chcialam wierzyc, ze maluch jest we mnie i gdyby to nie byla prawda wolalam poczekac i cieszyc sie byc moze ta utopijna mysla jak najdluzej. ALE SKARB STAL SIE FAKTEM! W 6 tygodniu poszlam do gina i ten potwierdzil ze zafasolkowalam i moj kropek zyje.

Moje objawy we wczesnej ciazy to standardowo Smile brak miesiaczki i trwajaca bite 3 miesiace zgaga ... dzieki temu przytylam niecale 2 kg do tej pory bo na sama mysl o jedzeniu robilo mi sie niedobrze, ale to nie byly mdlosci ja sie po prostu balam nawet mleka napic .... do tego byly zawroty glowy, omdlenia mnie ominely ale slyszalam ze i one sie zdarzaja. Potem (to wlasciwie ciagle dotyczy poczatku ciazy), bylo czestsze oddawanie moczu ... moj M sie smial, ze po kropelce latam do WC, zaparcia, no i ciagle zmeczenie. Pierwszy trymestr to bym tylko spala. Czasem to bylo mi wrecz wstyd ... kiedy ograniczylam swoja prace zawodowa potrafilam przespac caly Bozy dzien, z przerwa na zrobienie obiadu. Mylslam, ze noce beda zarwane, ale co Ty, prawie calodobowe spanie stalo sie moja domena.

No i piersi te to normalnie jakby ktos skopal tak bolaly. Poza tym bolalo mnie podbrzusze i ciagle prawy bok, zupelnie tak jakby mi ktos kawalek druta tam wpychal ... czasem to sie budzilam w nocy kiedy przekladalam sie z jednego boku na drugi, tak ten bol mi dokuczal. Lekarz mowil, ze rozciagaja sie wiazania macicy ... powiem Ci, ze juz nie pamietam jak dlugo to trwalo, ale w sumie wystarczajaco dlugo zeby mi uprzykrzyc zycie.

Tak to bylo u mnie Aniu ... wracajac do testu poczytaj co pisza w ulotce i wtedy zdecyduj kiedy go powtorzyc najlepiej, ale ja mysle, ze nie ma sensu tego robic ... bo Twoja fasolka juz w Tobie jest i koniec.

No i mnie tez sie udalo za kazdym razem przy pierwszej probie zajsc w ciaze, wiec nie mysl ze to niemozliwe ... Laughing .

Pozdrawiam i naprawde ogromnie sie ciesze bo wiem po samej sobie co sie teraz dzieje w Twojej glowie ... Wink
Powrót do góry
mimi

PostWysłany: Wto Maj 16, 2006 9:37 am    Temat postu: Mięsniaki ohydne Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.
Mam 25 lat i jestem w 14 t.c.Wczoraj miałam usg, po którym dowiedziałam się że mam dwa mięśniaki wewnątrz macicy(7x5,5cm a drugi 4,5cm).Przeraziłam się ponieważ idąc na usg miałam upewnić się, czy przypadkiem nie zmajstrowaliśmy z mężem bliźniaków Smile Jest jedno dzieciątko ale bardzo ruchliwe, 7,6 cm, ale nie wiem dokładnie co oznacza w opisie: "objaw fałdu karkowego- ujemny)".
Prosze pomóżcie mi to zrozumieć.

Ps.Pan Doktor tylko zatarł ręce i powieddział:"no to mamy kolejne wyzwanie"Smile
Pozdrawiam serdecznie

---- edit by Paweł:
Prosze nie pisać 2 takich samych postów. Wystarcyz ze zadałaś pytania w tym temacie, nie trzeba zakładać 2 z identycznym postem.
Powrót do góry
agnesr
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Maj 16, 2006 10:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witaj MIMI ... hmmm nie wiem co oznacza wynik "objaw fałdu karkowego- ujemny"... mialam mierzona przeziernosc karkowa zeby wykluczyc zespol Downa, to bylo okolo 13 tygodnia ciazy, wiec moze tu tez o to chodzi. Tyle ze u mnie okreslono to liczba.

"no to mamy kolejne wyzwanie" dziwne to okreslenie ... powiem szczerze dowcipnis jakis Ci sie trafil Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 8 z 41