Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
martaz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Mar 20, 2009 3:09 pm Temat postu: |
|
|
Cześć!
Dziewczyny co u was czemu się nie odzywacie.
Ja byłam ostatnio w szpitalu wykryli u mnie wielowodzie AFI- 30cm
jestem w 34 tygodniu jutro jadę znowu na USG mam nadzieję, że się ilość wód nie powiększyła.
Piszcie co u was słychać.
Pozdrawiam pa |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kropeczkas
|
Wysłany: Sob Mar 21, 2009 5:36 pm Temat postu: |
|
|
hejj
u mnie jest dobrze dzidzi rosnie jak na drożdżach jestem już prawie w 17 tygodniu dzidzi waży 137 gramów mieśniak mu zupelnie nie przeszkadza tylko mi dokucza bo na pęcherz moczowy ciśnie mnie ale jest oki tylko doskwiera mi nuda.hej martaz bedzie dobrze z tym wielowodziem urodzisz zdrowe dziecko. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martaz
|
Wysłany: Czw Mar 26, 2009 6:55 pm Temat postu: |
|
|
CZEŚĆ
Kropeczkas cieszę się, że u ciebie wszystko ok.
Mam nadzieję, że to wielowodzie nie zaszkodzi mojej dziewczynce, moja waży już 3 kg ułożona poprzecznie, wstępnie mam zaplanowaną cesarkę na 19 kwietnia, ale zobaczymy czy wody nie będą przybierać to wcześnie zadziałamy.
Pozdrawiam pa |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosina7
|
Wysłany: Sro Maj 13, 2009 4:44 pm Temat postu: |
|
|
Gdzie ten temat o miesniakach bo nie moge znalezc? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosina7
|
Wysłany: Sro Maj 13, 2009 8:11 pm Temat postu: |
|
|
Hej dziewczyny znalazłam to forum dzisiaj jak wrociłam od lekarza,jestem w 9 tyg ciazy i własnie sie dowiedziałam ze mam trzy miesniaki,przed zajsciem był jeden.Narazie nie wiem jak duze bo na usg p.doktor kazała mi isc za jakies dwa tyg.Tylko to strasznie długo i bardzo sie denerwuje czy wszystko bedzie ok.A tak na marginesie czy ja powinnam pracowac,tym bardziej ze mam prace stojąca?Lekarka nic nie wspomniała o zwolnieniu lekarskim ale ja mam mieszane uczucia.Pomozcie!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
martaz
|
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 9:46 pm Temat postu: |
|
|
miałam cięcie 10 kwietnia w 38 tygodniu ciąży, wody zaczęły się powiększać lekarz stwierdził, że nie ma na co czekać i tniemy.
Zuzia ważyła 3540 dkg 56cm zdrowiutka się urodziła leżałyśmy dwa tygodnie w szpitalu mała miała żółtaczkę spowodowaną konfliktem grupy głównej ABO.
Moje mięśniaki są nadal, ale nie dokuczają więc na razie obserwacja co trzy miesiące USG.
Dodano po 4 minutach:
Gosina7 witaj na forum ja na początku ciąży też miałam trzy mięśniory moja gin dała mi od razu zwolnienie trzeba się oszczędzać.
Pozdrawiam pa |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anna.mo
|
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 2:09 pm Temat postu: Ciąża a mięśniak |
|
|
Witam wszystkie forumowiczki. Jestem tu pierwszy raz. Lekarze mnie straszą i nawet sugerują operację mięśniaka nie zważając na fakt że jestem w ciąży (3 tydz.). Mam mięśniaka 71x87mm. Jest duży, naciska na pęcherze i boli kręgosłup, ale da się żyć. Proszę polećcie mi jakiegoś lekarza ginekologa w Warszawie, który ma w sobie troskę o ciąże i który ma też doświadczenie w ciążach z dużymi mięśniakami. Proszę o info ew. na GG 2860632 Z góry dziękuję. Ania |
|
Powrót do góry |
|
|
|
iawk
|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 5:47 pm Temat postu: MIĘŚNIAKI A CIĄŻA |
|
|
Witam! Jestem tu po raz pierwszy. Mam 26 lat i mięśniaki... Największy ma 12 mm. Chcę zajść w ciąże, poza tym lekarz również mi to zasugerował, ponieważ według niego jestem zbyt młoda na mięśniaki i potem mogę mieć problemy z zajściem! Czy może mi ktoś coś więcej na ten temat napisać? Mam się obawiać? Jak na razie jestem trochę wystraszona! Dziękuje za odpowiedz z góryi! Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anna.mo
|
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 7:13 am Temat postu: |
|
|
DO IAWK
12 mm, to malenstwo, nie martw sie takim miesniakiem. Dopiero gdyby rozmiary przybrały do 8 cm. Tak uwazam. Nie usuwałabym przed zajsiciem w ciaze, gdyz moze byc róznie. Idz do jeszcze jednego ginekologa, moze na Karowa, do prof. Czajkowskiego. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|