Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 3:35 pm Temat postu: |
|
|
BELLA_1907 okres nam nic nie powie...
Miałaś robione jakieś badania hormonalne? usg, monitoring, badanie plemników...cokolwiek?? _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
BELLA_1907
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 4:07 pm Temat postu: |
|
|
czesc dziewczynki
zero badań niccccc mam brac ta luteine. 3 @ i sie pozniej zgłosić z wynikami nasienia mojego Micha.
Dzis przyszła do nas kolezanka w ciąży serce mi peka. wiem ze nie powinnam jej zazdroscic ale nie umiem sie pohamować. właśnie Płacze ;(((((
Mam 24 lata. Ja czuje ze jest cos ze mna nie tak.
STTRASZNIE MI MUTNO ;(
Dodano po 3 minutach:
DZIEWCZYNKI JAK ja mam robić te testy owulacyjne skoro mam tak nie regularne miesiaczki. Dlaczego w ogóle taka jestem ??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 4:34 pm Temat postu: |
|
|
Kochana ale nie tylko Ty masz takie problemy. My wszystkie je mamy i jesteśmy tu po to aby sie wspierać i pomagac sobie na wzajem.
Przede wszystkim trzeba sprawdzic co powoduję u Ciebie brak ciazy. CZy wina leży po Twojej stronie czy po stronie partnera. Nie ma co się czarować ale bez badań ani rusz. Testy owulacyjne sprawdzają się tylko u dziewczyn z dosyć regularnymi cyklami i przede wszystkim z niskim hormonem LH . NIe wiemy jak jest u Ciebi. Nie wiem czy masz dobrego lekarza ale jeśli jest kiepski to go zmień albo zrób badania na własną ręke .Diagnoza przyspieszy wszystko _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
BELLA_1907
|
Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 4:37 pm Temat postu: |
|
|
Tosiu a mam dalej brat ta luteine? Moj G powiedział ze najpierw musimy wyregulowac moje @. CO o tym sadzisz? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 4:58 pm Temat postu: |
|
|
Luteine bierz jak najbardziej bo to czysty progesteron więc tylko pomorze. Biorąc ten lek cykle będziesz miała jak w zegarku ale badania i tak trzeba zrobić bo od czegoć ta nieregularność jest _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
BELLA_1907
|
Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 5:22 pm Temat postu: |
|
|
Tosiu a jak myslisz od czego? 2 lat i nic nie wpadismy nie zalisylismy nic nic nic
Czuje sie taka beznadziejna ;( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 6:07 pm Temat postu: |
|
|
Nadzieja, my staramy się od kwietnia ubiegłego roku, a z badań mamy przed sobą jedynie wrogość. Jak to będzie ok, to zostanie psycholog
Bella, Ty się kochana nie załamuj, bo przede wszystkim Twój M też może być "przyczyną". Dlatego pierwsze badanie jakie musicie zrobić, to badanie nasienia (u faceta jest tylko to jedno, dlatego robi się je jako pierwsze). Dopiero jak nasienie będzie w porządku zaczyna się u Ciebie szereg badań. Jeśli czytałaś ten wątek, to Tosia niedawno wypisała całą ich listę. przede wszystkim hormony, monitoring cyklu, ew. drożność jajowodów no i wrogość śluzu.
dobrze by było, gdybyś mierzyła też temperaturę i obserwowała śluz (wtedy masz możliwość samodzielnego wyznaczenia okresu płodnego bez względu jak długi byłby cykl)
dziewczynki, powiedzcie mi, czy jak się idzie na betę, to trzeba być na czczo, czy można po śniadaniu? muszę iść do dentysty i wcześniej koniecznie zrobić badanie, żebym wiedziała jak się do tej wizyty nastawić... _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 8:22 pm Temat postu: |
|
|
BELLA_1907 przyczyn może być mnóstwo. Od bardzo "błahych " np . zbyt wysoka prolaktyna po troszkę bardziej skomplikowane jak niedrożne jajowody. Musisz działać i wszystko sprawdzić. Podstawa to hormony, usg i nasionka. Bez tego ani rusz _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
BELLA_1907
|
Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 10:12 pm Temat postu: |
|
|
Kochane moje pocieszycielki dziękuję wam za to ze jestescie. Badanie dopier za 2 miesiace kiedy pojde do mojego G. stosuje sie do jego zalecen z luteina. zobaczymy co bedzie dalej. Mialam dzis mega dola. Kolezanka z brzuchem byla ;((((((((( to jest bardzo smutne kiedy wszystkie do okola maja dzieci gdy chcesz sie wypowiedziec nie sluchaja cie lub nie daja dosc do slowa |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 18, 2010 10:05 am Temat postu: |
|
|
widzisz, niejedna z nas przechodzi przez to samo co Ty - koleżanki, które nie miały problemu z zajściem nawet nie wiedzą jak frustrujące to może być dla kogoś kto sie stara, stara ... i stara i nic z tego nie wychodzi ...
jeśli chodzi o Luteinę, to może zapytaj na nast.wizycie czy nie mogłabyś jej zmienić na Duphaston, ten lek się połyka, nie trzeba czekać aż się rozpuści, no i nie ma wcale smaku. A to jest też progesteron i z tego co się orientuję to stosuje się je zamiennie (ale ekspertem nie jestem, więc równie dobrze mogę się mylić) ja w każdym razie biorę D. na uzupełnienie progesteronu.
ja gorąco namawiam do tego, żebyś chociaż zaczęła obserwować śluz - nie przeszkodzi w zaleceniach lekarza, a Ty będziesz bardziej świadoma co się dzieje w Twoim ciele. od razu napiszę, ze rozciągliwy i przezroczysty (w konsystencji jak białko jaja kurzego) jest w dni płodne, mleczny, gęsty i lepki (nierozciągliwy) w dniach niepłodnych. Gdybyś zechciała się do tego podeprzeć temperaturą, to niska jest przed owulacją, wysoka po-. W razie czego my tu zawsze służymy pomocą _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|