Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 20, 2010 1:29 pm Temat postu: |
|
|
no własnie..najpierw zrob badania moze to wcale nie kleszcz?
Dodano po 27 sekundach:
a jak nawet to czy od razu musisz byc chora? nie wszystkie kleszcze zakazaja;/ _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 20, 2010 8:27 pm Temat postu: |
|
|
bella, tak to już w życiu jest-potrafi zrobić nam niemiłą niespodziankę, kiedy tego najmniej oczekujemy. I to tak ze wszystkim... Jednak zgadzam się z dziewczynami-najpierw zrób badania i wylecz się-jeśli okaże się to konieczne. Ja też jakiś czas temu musiałam przerwać starania o dzidzię z powodu głupiego stanu zapalnego pochwy, ale było-minęło, zaleczyłam i jest ok. Pamiętaj, że nawet jeśli to będzie borelioza-to chyba nie chciałabyś narażać swojego przyszłego maleństwa w brzuchu na jakiekolwiek choróbska?.. Najpierw TRZEBA się wyleczyć. Dlatego-do lekarza! A my trzymamy kciuki, żeby to jednak nie było żadne paskudztwo, które długo się leczy. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 10:05 am Temat postu: |
|
|
Dziewczynki nie było mnie długo bo zachorowałam. paskudne zapalenie oskrzeli mnie dopadło i tak sobie pomyślałam, ze to bardzo dobrze ze w tym miesiącu nie udało się z dzidzią bo faszerowali mnie antybiotykami miałam straszne duszności i dzidzia mogłaby być niedotleniona.
Ale dziś mam humor rewelacyjny gdyż mój M robił badania i wyszły rewelacyjnie !!! nie mogę w to uwierzyć! 65 % prawidłowych, powyżej 50% przezywa po 24h, ilość wróciła do normy(a nawet jest dużo ponad normę !. Rany no nie mogę jestem dziś najszczęśliwsza osobą na ziemi Pomogły leki oraz to ze M odstawił całkowicie alkohol dodatkowo po tym jak zaczął teraz brać pregnyl to za jakieś dwa miesiące wyniki będą tak dobre ze hoho
Kornik posłuchaj wydaje mi się, że to bardzo niedobrze, że jeśli masz dobre badania i wszystko masz w normie to lekarz przepisuje Ci leki na pekanie i na większą ilość jajeczek moja gin powiedziała, że od tego mogą się robić torbiele na jajnikach.(jeśli faktycznie jest problem z pękaniem to wtedy te leki jak najbardziej są ok i nie powodują torbieli) jeśli owulka jest nie przepisuje się absolutnie takich leków! nie wiem może się mylę ale tak wywnioskowałam na wizycie u mojej gin i Tosia w którymś poście to potwierdziła. Pisze to abyś sobie kobietko bardziej nie zaszkodziła. być może się mylę
I jak tam robiłaś betę? _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 10:40 am Temat postu: |
|
|
Witam
U mnie dzisiaj 10dc
nadzieja witaj
Jakie leki brał Twój M . ??
Ciesze się że wyniki sa bardzo dobre _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
|
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 10:57 am Temat postu: |
|
|
Tosia powiedz czy jak ja łykam Duphaston a nie stosuje dopochwowo tzn ze on mniej działa? poza tym ja go łykam a nie ssę... czy to źle? czy luteina jest lepsza?
Dodano po 16 minutach:
Witaj Anetka
10 dc to jeszcze parę dni i możecie zacząć działać
ja jestem w trakcie @ ... ehhh no nic 2 tyg i my tez damy czadu
Mój M bierze takie:
Aspargin
Zincteral
Venoruton 300
+ Nicilin (czy jakoś tak) na bakterie
to sa leki przepisane przez lekarza
samodzielnie postanowił ze dodatkowo będzie brał cynk i selen
Po drodze brał Rutinoscorbin
teraz dodatkowo bierze pregnyl (zastrzyki co 3 dni - można robić samemu)
Szczerze powiem, że leki nie dawały żadnych efektów odstawił alkohol (teraz bardzo rzadko pije jedynie czerwone wino)
I efekty są rewelacyjne Leki na pewno tez pomagają ale myślę, że blokował je alkohol. Nie to , że mój M jest alkoholikiem ale piwko obydwoje lubiliśmy często wypić a to ponoć zabija nasionka
Za jakiś czas kolejne badania oby wyniki utrzymały się w tej dobrej wzrostowej tendencji
I oby nam się udało zanim mi ta endometrioza powróci
A Wy ze swoim M macie komplet badań? _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 12:14 pm Temat postu: |
|
|
nadzieja ja mam komplet badań, wysoka prolaktyna leczona od roku, brak jajeczkowania. 5 cykl biorę closibegyt- teraz 4 tabletki dziennie
Mój T. jeszcze badań nie robił, jeszcze jeden cykl z Clo i odstawiam leki i T. robi badania.
Teraz bierze Salfazin i stwierdził że ma więcej sił no i jeszcze większą ochorte na seks A myślałam że większej mieć nie można Dzisiaj np mnie o 3 w nocy obudził _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 12:31 pm Temat postu: |
|
|
alkohol zabija nasienie?
Dodano po 18 sekundach:
a w jakich ilosciach spozywany? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 12:41 pm Temat postu: |
|
|
wind zabija zabija
Kornik jak tam beta ?? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 1:27 pm Temat postu: |
|
|
nadzieja83 napisał: | Tosia powiedz czy jak ja łykam Duphaston a nie stosuje dopochwowo tzn ze on mniej działa? poza tym ja go łykam a nie ssę... czy to źle? czy luteina jest lepsza? ? |
Działa tak samo . Dopochwowo lepiej z tego względu, że nie czujesz smaku i tabletka wchłania się bezpośrednio do krwiobiegu a nie przechodzi przez żołądek itd. Mniejsza szkodliwość. Czy luteina czy duphaston bez większej różnicy . Luteina znacznie tańsza.
Alkohol nie ma wpływu na żywotność plemników a jedynie na działanie tabletek _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
|
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 2:37 pm Temat postu: |
|
|
Anetka bombowo tam u Ciebie masz niezapomniane noce hehe
Badania Twojego M proponuję zrobić tak czy siak... nie zaszkodzi a gdyby odpukać było coś nie tak już teraz moglibyście zacząć działać aby poprawić parametry.
Tosia mi gin powiedziała, że alkohol źle wpływa na prawidłową budowę oraz na ilość a nie na żywotność. Zresztą androlog to potwierdził.
Oczywiście nie na wszystkich mężczyzn tak to działa ale na wielu niestety _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|