Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Nie mogę zajść w ciążę part4.

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Wrz 20, 2010 1:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no własnie..najpierw zrob badania Smile moze to wcale nie kleszcz?

Dodano po 27 sekundach:

a jak nawet to czy od razu musisz byc chora? nie wszystkie kleszcze zakazaja;/

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Łobuz

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pon Wrz 20, 2010 8:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bella, tak to już w życiu jest-potrafi zrobić nam niemiłą niespodziankę, kiedy tego najmniej oczekujemy. I to tak ze wszystkim... Jednak zgadzam się z dziewczynami-najpierw zrób badania i wylecz się-jeśli okaże się to konieczne. Ja też jakiś czas temu musiałam przerwać starania o dzidzię z powodu głupiego stanu zapalnego pochwy, ale było-minęło, zaleczyłam i jest ok. Pamiętaj, że nawet jeśli to będzie borelioza-to chyba nie chciałabyś narażać swojego przyszłego maleństwa w brzuchu na jakiekolwiek choróbska?.. Najpierw TRZEBA się wyleczyć. Dlatego-do lekarza! Wink A my trzymamy kciuki, żeby to jednak nie było żadne paskudztwo, które długo się leczy.

Powrót do góry
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Wrz 21, 2010 10:05 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczynki nie było mnie długo bo zachorowałam. paskudne zapalenie oskrzeli mnie dopadło Sad i tak sobie pomyślałam, ze to bardzo dobrze ze w tym miesiącu nie udało się z dzidzią bo faszerowali mnie antybiotykami miałam straszne duszności i dzidzia mogłaby być niedotleniona.

Ale dziś mam humor rewelacyjny gdyż mój M robił badania i wyszły rewelacyjnie !!! nie mogę w to uwierzyć! 65 % prawidłowych, powyżej 50% przezywa po 24h, ilość wróciła do normy(a nawet jest dużo ponad normę Wink !. Rany no nie mogę jestem dziś najszczęśliwsza osobą na ziemi Smile Pomogły leki oraz to ze M odstawił całkowicie alkohol Smile dodatkowo po tym jak zaczął teraz brać pregnyl to za jakieś dwa miesiące wyniki będą tak dobre ze hoho Smile

Kornik
posłuchaj wydaje mi się, że to bardzo niedobrze, że jeśli masz dobre badania i wszystko masz w normie to lekarz przepisuje Ci leki na pekanie i na większą ilość jajeczek Sad moja gin powiedziała, że od tego mogą się robić torbiele na jajnikach.(jeśli faktycznie jest problem z pękaniem to wtedy te leki jak najbardziej są ok i nie powodują torbieli) jeśli owulka jest nie przepisuje się absolutnie takich leków! nie wiem może się mylę ale tak wywnioskowałam na wizycie u mojej gin i Tosia w którymś poście to potwierdziła. Pisze to abyś sobie kobietko bardziej nie zaszkodziła. być może się mylę Smile
I jak tam robiłaś betę?
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Wto Wrz 21, 2010 10:40 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Smile

U mnie dzisiaj 10dc Smile

nadzieja witaj Wink
Jakie leki brał Twój M . ??
Ciesze się że wyniki sa bardzo dobre Wink

Powrót do góry
nadzieja83

PostWysłany: Wto Wrz 21, 2010 10:57 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosia powiedz czy jak ja łykam Duphaston a nie stosuje dopochwowo tzn ze on mniej działa? poza tym ja go łykam a nie ssę... czy to źle? czy luteina jest lepsza?

Dodano po 16 minutach:

Witaj Anetka Smile

10 dc to jeszcze parę dni i możecie zacząć działać Smile
ja jestem w trakcie @ ... ehhh no nic 2 tyg i my tez damy czadu Smile

Mój M bierze takie:
Aspargin
Zincteral
Venoruton 300
+ Nicilin (czy jakoś tak) na bakterie

to sa leki przepisane przez lekarza

samodzielnie postanowił ze dodatkowo będzie brał cynk i selen

Po drodze brał Rutinoscorbin

teraz dodatkowo bierze pregnyl (zastrzyki co 3 dni - można robić samemu)

Szczerze powiem, że leki nie dawały żadnych efektów Sad odstawił alkohol (teraz bardzo rzadko pije jedynie czerwone wino)

I efekty są rewelacyjne Smile Leki na pewno tez pomagają ale myślę, że blokował je alkohol. Nie to , że mój M jest alkoholikiem Wink ale piwko obydwoje lubiliśmy często wypić Smile a to ponoć zabija nasionka Sad

Za jakiś czas kolejne badania oby wyniki utrzymały się w tej dobrej wzrostowej tendencji Smile
I oby nam się udało zanim mi ta endometrioza powróci Sad

A Wy ze swoim M macie komplet badań?
anetka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Wrz 21, 2010 12:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nadzieja ja mam komplet badań, wysoka prolaktyna leczona od roku, brak jajeczkowania. 5 cykl biorę closibegyt- teraz 4 tabletki dziennie Wink

Mój T. jeszcze badań nie robił, jeszcze jeden cykl z Clo i odstawiam leki i T. robi badania.
Teraz bierze Salfazin i stwierdził że ma więcej sił no i jeszcze większą ochorte na seks Razz A myślałam że większej mieć nie można Razz Dzisiaj np mnie o 3 w nocy obudził Shocked

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Wrz 21, 2010 12:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

alkohol zabija nasienie? Confused

Dodano po 18 sekundach:

a w jakich ilosciach spozywany?

Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Wrz 21, 2010 12:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind zabija zabija Rolling Eyes

Kornik jak tam beta ?? Wink

Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Wrz 21, 2010 1:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nadzieja83 napisał:
Tosia powiedz czy jak ja łykam Duphaston a nie stosuje dopochwowo tzn ze on mniej działa? poza tym ja go łykam a nie ssę... czy to źle? czy luteina jest lepsza? ?

Działa tak samo Wink. Dopochwowo lepiej z tego względu, że nie czujesz smaku i tabletka wchłania się bezpośrednio do krwiobiegu a nie przechodzi przez żołądek itd. Mniejsza szkodliwość. Czy luteina czy duphaston bez większej różnicy . Luteina znacznie tańsza.

Alkohol nie ma wpływu na żywotność plemników a jedynie na działanie tabletek Wink

Powrót do góry
nadzieja83

PostWysłany: Wto Wrz 21, 2010 2:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Anetka bombowo tam u Ciebie Smile masz niezapomniane noce Smile hehe

Badania Twojego M proponuję zrobić tak czy siak... nie zaszkodzi a gdyby odpukać było coś nie tak już teraz moglibyście zacząć działać aby poprawić parametry.

Tosia mi gin powiedziała, że alkohol źle wpływa na prawidłową budowę oraz na ilość a nie na żywotność. Zresztą androlog to potwierdził.
Oczywiście nie na wszystkich mężczyzn tak to działa ale na wielu niestety Sad
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 21 z 41