Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Nie mogę zajść w ciążę part4.

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Łobuz

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Nie Paź 10, 2010 11:13 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja też słyszałam od wielu koleżanek w ciąży, że na samym początku, jeszcze przed okresem i nawet po terminie brzuch boli tak samo, jak na przyjście @. I też mam koleżanki, które właśnie po antybiotykach zachodziły w ciążę. Jeśli chodzi o stwierdzenie
anetka napisał:
jak się nie myśli, nie liczy dni to się zajdzie

to jest ono wyjątkowo popularne, zarówno wśród "zachodzących" w ten sposób, jak i wśród wielu lekarzy. Osobiście usłyszałam taką właśnie poradę od mojego lekarza rodzinnego. Neutral Jednak sama mam do tego "nijaki" stosunek. Nie zmienia to faktu, anetka, że miło się patrzy na ten Twój teścik, naprawdę!

Tak sobie myślę, że ten mój wczorajszy skok tempki (36, 8 st.) mógł być zarówno wynikiem wypicia drineczka, jak również powrotu w przeddzień z zagranicy, podobno pogróże też wpływają na nasze cykle. Dziś jest już 36, 5 st.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Nie Paź 10, 2010 8:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny dzisiaj powtórzyłam teścik i dalej jest druga kreska ale bledsza Wink
Jutro robię bete i zobaczymy Rolling Eyes
Cały czas boję się że ujrze @ i do mnie przeraża Rolling Eyes

Powrót do góry
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Paź 11, 2010 9:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Anetka pisałaś, że w tym miesiącu sobie odpuściliście. powiedz co to znaczy? jak to zrobiłaś? przestałaś myśleć? nie rozumiem co to znaczy? jak można przestać myśleć? jak się od tego odciąć? jak wiedząc, że za dwa dni ma być @ nie mieć nadziei, że może jednak nie przyjdzie? dla mnie to jakąś abstrakcja Sad nie umiem o tym nie myśleć Sad byłam teraz w górach - było wspaniale!!! a jednak cały czas pierwsza myśl po przebudzeniu i ostatnia przed zaśnięciem to to czy się udało Sad ja już fiksuję. nie umiem sobie z tym poradzić Sad

3mam kciuki za betę !!! koniecznie daj znać Smile
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Paź 11, 2010 11:09 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Anetka gratulacje! szczesciaro!! Smile dajesz nadzieje innym Wink. powodzenia! i niech zdrowo rosnie maluszek Mr. Green Mr. Green

Dodano po 1 minutach:

nadzieja a Ty pewnie masz blokade... im bardziej chcesz zajsc w ciaze tym trudniej.. cos w psychice blokuje i stad cały czas 1 kreska.. musisz chyba wziac przykład z Anetki Smile i sie wyłaczyc na pewien czas Smile

Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Paź 11, 2010 11:36 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nadzieja też myslałam że tak nie idzie nie myślec ale to stało się mechanicznie. Byłam chora i nawet nie myślałam o tym by liczyc kiedy mam mieć owulkę, ogólnie byłam tak osłabiona że bardzo mało kochaliśmy się w tamtym miesiącu Rolling Eyes
Myślę ze jakieś wydarzenie w życiu może spowodować że skierujesz swoją uwagę na inny tor Wink

Wind dziękuje Smile Jeszcze jak beta się potwierdzi to będę naprawdę szczesliwa Smile

Powrót do góry
nadzieja83

PostWysłany: Pon Paź 11, 2010 12:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ehhh wiem, że na to nie ma recepty. myślę, że mam tak bo pili mnie czas. gin powiedziała, że do końca roku muszę zajść bo jak nie to znowu operacja na endometriozę Sad i dlatego tak bardzo chcę, że nie mogę Sad

Wind a powiedz bo już dawno chciałam się Ciebie zapytać. oczywiście jeśli możesz i chcesz napisać. jak to jest u Ciebie? długo się starasz? i czy w ogóle?
anetka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Paź 11, 2010 2:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Beta 127, 6 - 4 tydzien Smile Po prostu nie wierze Smile Smile Smile

Powrót do góry
nadzieja83

PostWysłany: Pon Paź 11, 2010 4:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Anetka super Smile tak jak pisała Tosia zmykaj na inne forum Smile ale stąd nie znikaj tak nieodwołalnie Smile napisz czasem jak tam się czujesz i jak dzidziuś Smile

no a powiedz masz jakieś objawy??? oprócz bolących sutków Wink
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pon Paź 11, 2010 7:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nadzieja, trudno jest NIE MYŚLEĆ. anetka ma rację pisząc, że coś niespodziewanego może odwrócić Twoją uwagę od nakręcania się przed każdym okresem. Mi takie comiesięczne nastawianie się nie dawało już żyć, a z nerwów to płakałam, gdy przychodził okres. Aż tu ostatnia wizyta u gina wywołała u mnie taki uczucie złości, że przyćmiło ono już wszystko.

Pamiętaj, że do końca roku nic nie MUSI się stać, a jedynie MOŻE się stać. W ciążę możesz, ale nie musisz zajść.

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Paź 11, 2010 9:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nadzieja83 napisał:
ale stąd nie znikaj tak nieodwołalnie

Nadzieja Anetka tu zostaje Smile tylko przeniesie swoje radosci do innego działu Smile na bio m. oczywiscie Smile z reszta ja jej nie wypuszcze stad Razz hehe
Anetka !!! gratulacje!!! ale super wiesci Smile bardzo sie ciesze i zazdroszcze. antybiotyk to głowny sprawca 2ch kreseczek Smile poprzesuwał Ci owulke i nawet kochajac sie tego dnia nie wiedzialas ze uda sie ! a jednak Smile

Nadzieja ile masz lat ze lekarz kazał Ci do konca roku zajsc!?
ja obecnie sie nie staram bo jakby to powiedziec wg mojego partnera jest jeszcze czas i on sadzi ze to hop siup i ciaza gotowa. mimo wszystko caly czas mu smece ze lata leca i wiele par ma problem z zajsciem (wg badan co 5 para nie moze miec dzieci) i ciekawe czym to jest spowodowane?.. jestem zyciowa pesymistka i wszystko widze w czarnych barwach, rowniez to ze nie uda sie nam zajsc? dlaczego? nie wiem, poprostu tak mam. tak czy siak chec na dziecko mam od paru ładnych lat ..chyba ten instynkt pojawil sie za wczesnie.. bo mozna zwariowac patrzac na młode małolaty z brzuchem, a mi w głowie rodzi sie pytanie kiedy mnie to spotka? Sad

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 30 z 41